מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קרינה מעמוד חשמליוסי08/08/2011
שלום רב לכולם,
אני מעוניין לרכוש דירה והתחלנו תהליך לבדיקת הדירה, אחת הבדיקות היא בדיקת חשמל/קרינה מעמוד חשמל ענקי שמוצב ליד הדירה, בבדיקה שנערכה אתמול אמר לי הבודק בע"פ שרמת הקרינה הממוצעת בדירה היא כ-6 מיליגאוס ושהרמה המקסימאלית המומלצת היא 2 מיליגאוס ל-24 שעות. יש לי מספר שאלות:
1. האם רמה של כ-6 מיליגאוס בממוצע מסוכנת?
2. יש לי 2 ילדים קטנים (6 ו-4) האם הקרינה מסוכנת להם?
3. האם אפשר לחייב את חברת חשמל לבטל עמוד זה ולהעביר את כבלי החשמל מתחת לאדמה?
4. האם אפשר למגן את הדירה מפני הקרינה?
תודה רבה מראש
יוסי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרינה מעמוד חשמל - תגובה
רם דישון08/08/20111. לטווח ארוך- מסוכנת.
2. כן.
3. אפשר לנסות- לא בטוח שתצליח. לא הטמנה באדמה תפתור את הבעיה, אלא טכניקות אחרות.
4. לא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתקן קרינה
יוסי08/08/2011שלום רב,
תודה רבה על התגובה המהירה.
רציתי לשאול מהו התקן הישראלי לחשיפה לקרינה? האם יש גם תקן עולמי?
מהתשובה שלך אני מבין שרמת קרינה של 6 מיליגאוס היא מסוכנת וגבוהה מהמותר נכון? כתבת בטווח הארוך אך כמה זה הטווח הזה 20-30 שנה או מספיק 1-2 שנים?
תודה מראש
יוסי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תקן קרינה - תגובה
רם דישון08/08/2011אין תקן, לא עולמי ובוודאי לא ישראלי.
ידוע ששדה מעל 2 מיליגאוס מעלה את ההסתברות ללאוקמיה אצל ילדים. חפש בפורום פירוט בנושא של ד"ר דני וולף.
לגבי הגדרה של טווח ארוך- מה שניתן לומר הוא ששנה אחת -סביר. מעבר לכך- שאל את היושב במרומים. אנחנו עדיין לא יודעים. אולי הוא כן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)