מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קו מתח גבוהדנה26/08/2011
שלום
אני בהריון בחודש שישי. אנו עוברים לדירה שכורה חדשה בעוד כשבוע.
היום שמתי לב שמחלונות המטבח וחדר השינה של ההורים רואים במרחק כ-50 מטר עמוד חשמל גדול מאוד ועליו קופסה גדולה אפורה. למטה כתוב "זהירות מתח גבוה".
הסלון והחדר שמיועד לתינוק פונים לכיוון השני. יש לציין שהתינוק יישן בחדר שלנו לפחות 6 חודשים (זה החדר שממנו רואים את העמוד חשמל).
האם סיטואציה כזו נשמעת מסוכנת לנו ו/או לתינוק? מה עליי לעשות?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קו מתח גבוה - תגובה
ד``ר דני וולף26/08/2011קשה לנבא, צריך למדוד, וכדאי מאוד לעשות זאת לפני חתימת החוזה, או שתשימו את התינוקת בחדר אחר. אגב משנה המרחק, ולא הקירות או החלונות שישנם בדרך, כי שום דבר לא עוצר את השטף המגנטי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד שאלה
דנה26/08/2011תודה רבה. מהו המרחק שבו אוכל להיות שקטה? אני לא בטוחה שזה 50 מטר, יתכן שיותר.
אנחנו בקומה 3 והעמוד חשמל נראה נמוך יותר, האם זה עוזר לנו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד משהו - אני רואה שבכל מקום כמעט
דנה26/08/2011יש עמודי מתח גבוה, חלק עמודים יותר קטנים וחלק יותר גדולים. זה אומר שלמעשה כולנו חשופים, לא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ועוד משהו - אני רואה שבכל מקום כמעט - תגובה
רם דישון26/08/2011העמודים הקטנים יותר הם כנראה של מתח נמוך (למרות שעל השלט שלהם כתוב מתח גבוה- הכל יחסי). 50 מטר אמורים לספק מרחק מספיק על מנת שהשדה ירד לערך בטוח. כאמור- אין תחליף למדידה בפועל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך מר דישון
דנה26/08/2011בדקתי ומדובר בכ-65 מטרים + אנחנו בקומה שלישית והעמוד חשמל נמוך יותר, מה שאני משערת שמוסיף עוד כמה מטרים למרחק? (אני לא מבינה בזה)
בכל מקרה, גם אם מדובר בעמוד חשמל גדול מאוד (=קרינה יותר גדולה, נכון?) האם אני אכן יכולה להניח שסביר מאוד שהמרחק המדובר מדירתי (65 מטרים) מספיק כדי שלא תהיה קרינה מזיקה לי ולתינוק?
מה הסיכוי שבכל זאת יש קרינה מזיקה אם אנחנו במרחק של 65 מטרים?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה, מדובר בכ-40 מטר מהחלון
דנה27/08/2011פלוס קומה 3. בנוסף, התינוק ישן עוד כמה מטרים פנימה, אבל אנחנו ישנים ליד החלון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה, מדובר בכ-40 מטר מהחלון - תגובה
ד``ר דני וולף27/08/2011יקירתי, אין תחליף למדידה. אם את מתכוננת להישאר בדירה זו זמן רב, שווה למדוד פעם אחת לפחות, אם את מתכוננת להחליף את הדירה, הרי תצטרכי גם למדוד בדירה החדשה, אז כדאי להשקיע, זו ההוצאה הקטנה ביותר במעבר דירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם שנה זה זמן רב? וחצי שנה?
דנה27/08/2011נניח שמתגלה קרינה גבוהה מהמותר, ואני נשארת בדירה בהריון/עם תינוק מספר חודשים קצר עד שאמצא דירה חדשה, האם זה מסוכן? או שהקרינה מסוכנת רק לאורך חודשים רבים של שהייה בה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
האם שנה זה זמן רב? וחצי שנה? - תגובה
רם דישון27/08/2011אכן, הקרינה מסוכנת רק לאורך חודשים רבים של שהייה בה.
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)