קרינה מעל המומלץ בבית

מנהל הפורום

רם דישון
רם דישון
לקביעת תור אצל רם דישון ללא פרסום בפורום

• קרינה מעל המומלץ בבית
    מודאגת
    26/08/2011

שלום

השבוע עברנו לבית חדש, ולמרות שלפני הקנייה בדקנו בעזרת מכשירים שרכשנו למטרה זו את רמות הקרינה בבית,פתאום גילינו עכשיו שלפחות בשעות הערב המאוחרות, הרמות בסלון ובמטבח מגיעות ל 2-3 מיליגאוס (המכשיר נע בין שני הערכים האלה באותו אזור). בחדרי השינה הכל בסדר.

אנחנו מודאגים בגלל שיש לנו תינוק בן שנה, וגם מתוסכלים שמשהו השתנה באזור למרות המדידות שלנו בשעות דומות לפני כמה חודשים (אולי ההבדל ברמות הפעלת המזגנים הוא מה ששינה משהו). האם צריך באמת לדאוג לגבי התינוק?לגבי המבוגרים?
    האם יש משהו שאפשר לעשות כרגע כמו וילונות דקורטיביים עם כלובי פרדיי בפנים או משהו?
    האם כדאי להזמין בודק מקצועי עם מכשירים ברמה גבוהה שיעשה בדיקה בשבילינו?

אשמח לזריקת הרגעה או עצות לפתרון הבעיה שאינן לעבור דירה, מה שלא אפשרי כרגע

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קרינה מעל המומלץ בבית

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פירוט קטנטן

מודאגת
    26/08/2011

בחדרי השינה רמות הקרינה נמוכות מספיק כדי להיות מתחת לסקאלה של המכשיר (מתחיל מ 1.5 מ"ג) ולא נדלקת שום נורה, ובסלון הקריאה רוב הזמן על 2 מ"ג, ויש קפיצות ל 3 מ"ג, ונגיד שבערך 80% מהזמן הנורה של 3 מ"ג לא דולקת, ורק ב 20% גם היא דולקת.

תודה מראש...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פירוט קטנטן - תגובה

רם דישון
    26/08/2011

המצב כלל אינו נורא. ההבדל בין 2 ל-3 מיליגאוס אינו משמעותי. טוב שבחדרי השינה השדה נמוך מ-2 מיליגאוס.
    נסי למדוד בסלון כשהמזגן פועל וכבוי. אם יהיה הבדל, הרי שהוא נובע מהמזגן. כמו שאמרתי, המצב סביר בהחלט, אבל אם את רוצה להוריד אותו יותר- נסי לראות בדיוק מהיכן נובעת העליה. אני מאמין שהנקודה החזקה ביותר לא תהיה דווקא ליד המזגן אלא בנקודה אחרת, קרוב לקו שמזין אותו. אם אכן זו תהיה התוצאה- ניתן להתקין קו אחר בתואי שונה. יתכן גם שהנקודה החזקה תהיה קרוב למדחס, ואז ניתן לשקול הזזה של המדחס.
    כאמור, הצעד הראשון צריך להיות מיפוי של השדה בזמן שהוא חורג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טוב, יצאתי החוצה ובדקתי,

מודאגת
    26/08/2011

(קודם כל, תודה על התגובה המרגיעה)

וכל השטף הוא מקווי חשמל שעוברים מחוץ לבית.ברחוב, ממש מתחתיהם, מדדתי 4 מ"ג.
    האם יש צורך לפעול בצורה כלשהי בהתחשב בזה שיש כאן תינוק בן שנה?
    האם ניתן בכלל ליצור וילון מבד המגן מפני קרינה? לבנות ממש כלוב פרדיי מסביב לסלון קצת מסובך לי... :-)

אז האם אני מבינה נכון ששהות של ילד קטן למספר שעות ביום בשטף של 2-3 מ"ג בהתחשב בכך שבחדר השינה הכל בסדר, הוא לא מצב שצריך להדאיג אותי? (יש לי גנים פולניים, אז קצת קשה לי לא לדאוג, אבל בכל זאת :-) )

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טוב, יצאתי החוצה ובדקתי, - תגובה

רם דישון
    26/08/2011

שום וילון מתכתי או מחומר אחר לא יפתור את הבעיה. הדרך היחידה היא להתרחק מעט (אם בכלל) מקו המתח.
    על פי הנתונים שרשמת, היתי יורד מכל העניין. אין הצדקה לפאניקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו