מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קרינה ברכבאור19/09/2011
שלום
מספר שאלות
1) אני רוצה להתקין דיבורית לרכב אך לא קיימת דיבורית כזו לפלאפון שלי. דיבורית קבועה לרכב כרגע בעייתי בשבילי. חשבתי על רעיון אחר השאלה אם הוא בהחלט מהווה פיתרון. אם אני אניח את הפלאפון בנרתיק ואתלה אותו על החלון מחוץ לרכב האם הקרינה לא תיכנס לרכב? בתוך הרכב יהיה ספיקר בלוטוס וככה אני אוכל לדבר.
אם הרעיון רלוונטי אז האם אפשר להניח את הפלאפון בתוך הרכב צמוד לשמשה הקדמית? הרי חלונות לא ישאירו את הקרינה בפנים נכון?
2) אני גר כבר שנים בממ"ד בקומה חמישית. אני מנסה לשמור עליו כמה שיותר מאוורר עם מאוור וחלון פתוח. בחורף כמובן זה יותר בעייתי בגלל הקור-אין מאוורר והרבה פעמים החלון קצת פתוח. אני גר בממד כבר 15 שנה. האם "אכלתי" אותה?
דבר נוסף בהקשר לממ"ד-האם דיבור בפלאפון בממ"ד יותר מסוכן? האם הקרינה יותר גבוהה? יש לציין שאני כל הזמן משתמש בספיקר של הפלאפון ולא יוצא לי להצמיד אותו לאוזן.
תודה רבה
אור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרינה ברכב - תגובה
רם דישון19/09/20111. הצמדת הטלפון לחלון היא רעיון טוב. המכשיר רחוק ממך ומאידך קולט יותר טוב את האנטנה. רק אל תצמיד אותו מחוץ לחלון- מישהו כבר "ידאג" לו...
2. ממ"ד בקומה חמישית- לא אכלת כלום. הסלולרי בממ"ד מסוכן יותר, כי הוא משדר יותר חזק. בכל מקרה טוב שאתה משתמש ברמקול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אור19/09/2011תודה על התשובה...
אם באמת אצמיד את המכשיר לשמשה הקדמית על הדשבורד (אמצא איך להשאיר אותו שם) האם הקרינה תרד משמעותית ואז אוכל להשתמש במכשיר ספיקר בלוטוס?
ולהצמיד לחלון מבחוץ הכוונה כמובן רק בזמן נסיעה בתוך נרתיק סגור שצמוד לחלון. כמובן שבימינו לא ניתן לדעת, גם ככה באמת יכולים לגנוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
ד``ר דני וולף20/09/2011בקשה לממ"ד קומה גבוהה וממד מאוורר בסדר, לא אכלת אותה. אם אתה מדבר בספיקר אין בעיה גם לדבר בממד, אולם............. בבית תדבר מבזק!!!!!!!!!!
במכונית הקרינה לא באה מהבלוטוס אלא מהפלאפון עצמו, ואם הוא רחוק ממך וליד החלון זה בסדר, בתנאי שבזמן שיש ילדים קטנים במכונית תמעיט מאוד בשימוש בסלולרי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפה התבלבלתי
אור20/09/2011ממה שקראתי בפורום וגם ממקורות אחרים, הבנתי כי שימוש בסלולארי בתוך רכב דינו כמו דיבור בתוך מעלית וזה פשוט בגדר האסור. לא משנה איפה הסלולאר נמצא. אז בעצם אפשר לדבר בסלולאר ברכב כל עוד הוא רחוק ממני? מזה רחוק ממני? כמו שהסברתי על השמשה הקדמית? או שיהיה לי בהרבה יותר נח עם סטנד ואקום שמתחבר לשמשה הקדמית? מה המרחק המומלץ ברכב של סלולאר ממני? ואין לי כרגע ילדים אבל מדוע שיש ילדים ברכב אסור? הם יותר רגישים לקרינה ואני יותר עמיד?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
טיפה התבלבלתי - תגובה
רם דישון20/09/2011יש הבדל היכן נמצא הפלאפון בתוך הרכב- ליד השמשה או עמוק בתיק ורחוק מהחלון.
יש הבדל בין רכב למעלית- מעלית סגורה לגמרי, ברכב יש חלונות (ששקופים לקרינה). ילדים רגישים לקרינה יותר ממבוגרים.
אין הבדל בין מיקום ליד השמשה מבחוץ או מבפנים, כי השמשה שקופה לקרינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקיי עכשיו יותר ברור
אור20/09/2011האם מבחינת רמת קרינה, אפשר באמת להסתמך על לשים את הפלאפון ממש ליד השמשה הקדמית ולהשתמש פשוט בבלוטוס ספיקר ברכב? האם הקרינה תהיה נמוכה?
אני פשוט רוצה להיות בטוח שחס וחלילה לא אתחרט על ההחלטות האלה בעתיד, או שאין מנוס והכי בטוח זה אנטנה חיצונית לא משנה איך נסתכל על זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אוקיי עכשיו יותר ברור - תגובה
רם דישון20/09/2011הטוב ביותר הוא אכן אנטנה חיצונית.
הייתי מחליט על פי משך זמן השיחות: אם מדובר על מספר דקות קטן ביום (עד כ-15)- ניתן להשתמש בדיבורית בלותות'. אם השיחות ארוכות יותר- לך על אנטנה חיצונית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)