בפאניקה...

מנהל הפורום

רם דישון
רם דישון
לקביעת תור אצל רם דישון ללא פרסום בפורום

• בפאניקה...
    יעל
    02/10/2011

שלום לכם,

אני מאוד מאוד מאוד מודאגת ואשמח אם תוכלו לסייע לי.

עברתי לפני חודש לדירה שכורה בגבעתיים. אני בחודש שביעי להריוני ואמורה ללדת בעוד 3 חודשים.

לדאבוני גיליתי, לאחר שעברנו לדירה, שבסמוך אליה יש 2 עמודי חשמל אשר מדירים שינה מעיניי:

1. עמוד חשמל אחד נמצא במרכזו של אי תנועה על כביש ראשי בגבעתיים (לא בתוך השכונה, אבל זה גם לא כביש ראשי כמו איילון). אני רואה את העמוד מחלונות חדר השינה והמטבח - צפונית לדירתי. זה עמוד חשמל עם קופסה אפורה גדולה עליו, ומעליו עוד כמה "קומות" של ברזל שמהם יוצאים חוטי חשמל. עמוד זה להערכתי נמצא במרחק כ-47 מטר מהחלון, כלומר כ-50 מטר מהמיטה וקצת יותר מהסלון.

2. עמוד חשמל שני נמצא דרום מזרחית לדירתי, בתוך השכונה. גם עליו יש קופסה אפורה גדולה, אך הוא נראה קצת יותר קטן מהעמוד הראשון (לא משמעותית). עמוד זה נמצא במרחק כ-34 מטרים מחלונות הסלון וחלון החדר העתידי של התינוק - הוא לא נמצא מול החלונות אלא בקצה הרחוב (כלומר החלונות פונים לדרום והוא נמצא מזרחית לדירה).

אני ממש בפאניקה, לא יכולה לישון בלילה ודואגת כל הזמן שאני בתוך קרינה. בעלי אוהב מאוד את הדירה החדשה ולא מוכן למדוד או לעבור ממנה בטענה שחברת החשמל בטוח עומדת בתקנים ואין מה לדאוג.

אני מרגישה שהדבר השתלט על חיי, ואיני יודעת כיצד להירגע. אני מעדיפה לא למדוד כדי לא להכניס את משפחתי לסחרחרה ולהתחיל לחפש דירה חדשה ממש לפני הלידה.

האם יש דרך בה תוכלו להרגיע אותי? האם נשמע שהמרחק משני העמודים סביר?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בפאניקה...

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תוספת

יעל
    02/10/2011

אני חושבת ששני העמודים שתיארתי מחוברים ביניהם בחוטי חשמל.

אני מאוד מקווה שתוכלו להרגיע אותי כיוון שאני ממש בהיסטריה (וזה לא בריא להריון...)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוספת - תגובה

רם דישון
    02/10/2011

קרוב לוודאי שהמרחק מהעמודים מספיק להוריד את הקרינה.
    יחד עם זה, נדע בוודאות רק אם נמדוד.
    בכל מקרה גם אם הקריאה תהיה מעט גבוהה, זה לא אומר שצריך מיד לרוץ לחפש אחרת. ההשפעה היא רק לאורך שנים רבות.
    אני בכל זאת ממליץ לרכוש מכשיר מדידה פשוט על מנת לדעת בבטחון מה קורה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה ועוד שאלה

יעל
    02/10/2011

תודה רבה לך

1. האם התיאור שלי של העמודים הוא מספיק לתשובתך כדי לדעת מה המתח שלהם?

2. האם עצם העובדה שיש 2 עמודים מעלה את רמת הקרינה או שכל אחד בנפרד?

3. האם מרחק של 50 מטר ו-30 מטר אכן מספיקים לכך שאם יש חריגה היא לא חריגה גדולה? או שיכולה להיות חריגה גדולה גם במרחקים אלו?

4. האם ההשפעה השלילית של קרינה אלקטרומגנטית מעמודי חשמל כאלו אכן מתרחשת לאחר שנים? אני אהיה בקרוב בחופשת לידה של חצי שנה 24/7 בבית וזה מאוד מדאיג אותי. אם החריגה לא גדולה, האם זה משנה או שאני יכולה להיות רגועה בגלל שזו דירה שכורה והרי לא אגור בה לנצח?

תודה רבה! אני מאוד מעריכה את עזרתכם, אני באמת בהיסטריה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה ועוד שאלה - תגובה

ד"ר זמיר שליט"א
    02/10/2011

יפה ענה לך חברי המלומד המהנדס רמי דישון,
    אבל היות ואת בפניקה, אז עד שתקני מכשיר מדידה, אוכל להשאיל לך מכשיר כזה למדידה עצמית (אחרי הדרכה של דקה).
    אז אם תרצו לשאול מכשיר, תאמו איתי בטלפון בהקדם, 03-574-7527,שבעלך יבוא ויקח את המכשיר.
    גמר חתימה טובה,
    זמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה לך ד"ר שליט"א

יעל
    04/10/2011

אני עוד לא החלטתי אם למדוד או לא, כי אני פשוט לא יודעת באיזה מצב אהיה לחוצה יותר (כזכור, אני אמורה ללדת ולא רוצה לעבור דירה בקרוב). במידה ואחליט למדוד, אצור עמך קשר, ואני מאוד מעריכה את עזרתך!

האם אפשר לשער שהמרחק של 50+ מטרים מעמוד אחד (שיש עליו לא רק קופסה אפורה אלא גם מעין 2 רשתות מלבניות - איני יודעת מה זה אומר), ומרחק של כ-30 מטרים מעמוד שני - לכל היותר יגרמו לסטייה קלה במדידה שתאפשר לי להיות בדירה עד סוף החוזה (סה"כ שנה)? או שמרחק כזה יכול בכל זאת לגרום לסטייה גדולה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה לך ד"ר שליט"א - תגובה

רם דישון
    04/10/2011

ראשית, אני מבין שבמושג "סטיה" את מתכוונת לקריאה.
    שנית, להעריך את הקרינה על סמך התיאור שלך יכול רק השוכן במרומים, קורא כליות ולב. אנחנו- עדיין לא, ולכן אנחנו מודדים.
    בכל מקרה סיכון ישנו רק בחשיפה ממושכת לאורך שנים. תקופה קצרה של חודשים היא חסרת משמעות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם.....

יעל
    04/10/2011

תקופה של מספר חודשים זה כולל 12 חודשים למשל? סליחה שאני כל כך מתעקשת אבל אני פשוט מאוד מודאגת

ועוד שאלה אחרונה - האם חשיפה של כמה חודשים אין לה כל משמעות גם אם מדובר בקרינה גבוהה יחסית?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דרך אגב

יעל
    04/10/2011

ישנם בנייני מגורים ממש ליד אחד העמודים עליהם אני מדברת. האם האנשים המתגוררים שם פשוט לא מודעים לסיכון??? ואין המדינה מאפשרת זאת??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דרך אגב - תגובה

רם דישון
    04/10/2011

מחוץ לתחום הפורום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם..... - תגובה

רם דישון
    04/10/2011

התשובה לשאלות אלה תלויה בתוצאת המדידה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו