שינת ילדים בממד

מנהל הפורום

רם דישון
רם דישון
לקביעת תור אצל רם דישון ללא פרסום בפורום

• שינת ילדים בממד
    מוטי סבז
    02/11/2011

רק לאחרונה נודע לי כי יש סכנה בשינה בממד ובקרבה לארון חשמל.שאלותיי: 1. שתי בנותיי, האחת בת 7 והשניה 3.5 ישנו כמעט מלידתן ועד לפני חודשיים בממד שנבנה ב1995 צמוד קרקע והיה מאוורר מדי יום. בצמוד לממד מבחוץ נמצא ארון החשמל, עם לוח קטן פשוט ובסיסי, פחת, מפסק של 25 אמפר (כמדומני, מצוין עליו c 25) שעון שבת, ועוד כ 15מפסקים. מבחינת קרינה אלקטרומגנטית האם נגרם נזק בלתי הפיך לבנותיי? 2.האם אני ואשתי שנמצאת ממש בתחילת הריון יכולים לישון בממד הזה? 3. לפני כחצי שנה ביצעתי בדיקת גז ראדון בממד על ידי גלאי שהיה בממד למשך 72 שעות כשהממד אטום. התוצאה הראתה שאין ראדון בחדר שעל המותר, אך עליי לבצע בדיקה נוספת ארוכת טווח. מה דעתך? 4.אני נמצא בעיצומו של בנית בית. מעטפת קומת הכניסה נבנתה מבלוקים פומיס. לאחר דין ודברים עם הקבלן הם הוחלפו בבלוקים רגילים. האם פעלתי נכון? 5.ליד הבית כ 5 מטרים ממנו עוברים 4 קוי חשמל. 3 של מתח גבוה ו 1 של 220. בבדיקת קרינה מחלונות חדרי השינה הקרובים לכבלים התקבלו התוצאות הבאות 0.2 עד 1 מיליגאוס. נאמר לי שהתוצאה תקינה, אך עליי לבדוק שוב בשעות עומס. הבדיקה התבצעה שלשום בשעה 5 בערך. מה דעתך? מה הרמה המותרת?

אני יודע ששאלתי הרבה אך אודה לך על תשובות מפורטות ככל האפשר. תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שינת ילדים בממד

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שינת ילדים בממד - תגובה

רם דישון
    02/11/2011

1. נזק בלתי הפיך כנראה שלא, אך אם הן תמשכנה לישון בממד, רצוי למדוד את השדה המגנטי. אם המרחק של מיטותיהן מהלוח גדול מחצי מטר- אין בעיה.
    2. כנ"ל. דאג למדוד את השדה המגנטי. הסף הוא 2 מיליגאוס, וחשוב למדוד גם על המיטה.
    3. נראה לי ש-72 שעות מספיקות. הבדיקה ארוכת הטווח חשובה יותר למודד...
    4. בפירוש נכון.
    5. נראה לי ששעה 17 היא שעת עומס, כי כולם חוזרים מהעבודה ומתחילים להפעיל מכשירים. בכל מקרה התוצאה תהיה מתחת לסף (ראה 2 לעיל) גם אם העומס יגדל פי שניים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו