מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קרינה מבדיקות דימות שונותשלומי14/11/2011
שלום רב ויישר כח על תשובותיכם!
עקב מבנה גב בעייתי ותורשתי, אני סובל מכאבים בגב התחתון שלעתים מפריעים לי לתפקוד היום יומי ולביצוע פעילות גופנית. אני בן 20.
אורטופד שלח אותי לבצע חמישה צילומי רנטגן: אגן ירכיים, 2 צילומי סקולויוזיס (עקמת), 2 צילומי עמוד שדרה מותני.
בנוסף הוא הפנה אותי לבדיקת מיפוי עצמות.
את כל צילומי הרנטגן ביצעתי באותו יום. את מיפוי העצמות לא עשיתי בשל החשש מקרינה מיותרת. (אורטופד אחר רצה שאעשה CT וממנו בכלל "ברחתי")
בדיעבד גיליתי שגם הקרינה מצילומי הרנטגן מאוד גבוהה.
1. רציתי לדעת אם עשיתי טעות בכך שעברתי את כל הצילומים בבת אחת והאם יכול להיות שנגרם לי נזק בשל כך?
2. האם הפחד שלי ממיפוי עצמות ומ-CT מוצדק? והאם יש טעם לבצע את הבדיקות האלה כל עוד צילומי הרנטגן לא העלו משהו חריג?
3. כשהתגייסתי עשו לי צילום רנטגן פנורמי של הפה ונתנו לבדיקה חלוק כבד שאמור לבודד קרינה. משום מה שמעתי שיש צורך בצווארון או אמצעי שמגן על הראש. יש סיכון רב גם בבדיקה כזאת בשל הקרבה למוח? ממה להמנע ואיך להזהר כשניגשים לצילומים כאלה? יש אפשרות להמנע מבדיקות כאלה? לפחות אצל רופא שיניים (בצבא זה חובה כמו כל דבר כנראה)
3. מבחינת קרינה, מה ההבדל בין סוגי הבדיקות? (לאיזו בדיקה הקרינה הכי גבוהה ולהיפך)
תודה רבה!
שלומי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינה מבדיקות דימות שונות - תגובה
ד``ר דני וולף14/11/2011אתחיל דווקא בסוף. אין לאף גורם, וגם לא לצבא זכות לאלץ אותך לשום בדיקה ובוודאי שלא לבדיקת רנטגן. גם בצבא זכותך על גופך.
צילומי שיניים רובם הם בקרינה נמוכה מאוד, ובייחוד אם המכשיר דיגיטלי. המוח לא רגיש יותר לקרינת רנטגן מאברים אחרים, הכי רגישה דווקא בלוטת התריס. לא נגרם לך נזק וסיכון מצילום השיניים שכח מזה.
הצילומים שנשלחת אליהם כנראה חיוניים, אינני יודע את התלונות, ואת קו המחשבה של הרופא האורתופד ומה רצה למצוא.
דווקא עכשיו יצאה פנייה לרופאים להמעיט בצילומי CT לגב, והבקשה היא בייחוד לאורתופדים המרבים לשלוח כאבי גב ל- CT, כשההשלכות הטיפוליות מצילומים אילו חיוביות באחוזים נמוכים מאוד. יש טעם לעשות CT רק אם יכולים להיות לכך השלכות טיפוליות, כמו ניתוח דיסק, או פריצת דיסק. לרוב אם אין פגיעה נוירולוגית, כלומר הקרנה לרגליים, אין צורך לעשות CT או מיפוי ששתיהן בדיקות עם קרינה מרובה.
אני הייתי אומר, יש להתאזר בסבלנות כמה שבועות עד חודשים ולראות אם הכאבים חולפים, אפילו אם יש הקרנה מסוימת לרגליים. אם ההקרנה לרגליים חזקה, ואם יש חשד לפריצת דיסק, שזה בדרך כלל סיפור מאוד מאוד דרמטי, כדאי לחכות ולראות.
כל האמור כאן, הוא בערבון מוגבל מאוד, מאוד, ובכל מקרה צריך להתייעץ עם רופא המשפחה או האורתופד!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ובשום פנים ואופן לא לוותר על בדיקות הדמיה בלי ייעוץ רופא ובלי ליידע את הרופא ששלח אותך לבדיקות.
עצם זה שביקרת אצל שני אורתופדים, וזה כנראה אחרי שביקרת אצל רופא משפחה, מצביע על כך שלא התאזרת בסבלנות, וכנראה דרשת מהאורתופד פתרונות מידיים או אבחנה מיידית, או שבאמת המחלה שלך נראתה כמו פריצת דיסק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)