בלוק פומיס , גז ראדון

מנהל הפורום

רם דישון
רם דישון
לקביעת תור אצל רם דישון ללא פרסום בפורום

• בלוק פומיס , גז ראדון
    נטלי
    17/12/2011

שלום רב
    רוצה ברשותכם, לשאול שלוש שאלות
    האחת האם ידוע לכם משהו על גז ראדון שנמצא במיקלטים, ומהן השפעותיו, אם שהיתי במקלט 5 ימים בשבוע 6 שעות ביום למשך 3 שנים?

האם הוא קיים בחדרי ממ"ד?

מה ידוע לכם על בלוק מסוג- פומיס, לבניית הבית, האם הוא משחרר חומר מזיק כיון שעשוי מחומר של הרי געש באיטליה
    תודה בברכה
    נטלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בלוק פומיס , גז ראדון

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לבני פומיס מקרינים

מהנדס קרינה
    18/12/2011

אני מהנדס קרינה, ובכל פעם שאני רואה את השאלות הנאיביות על הקרינה של בלוקי פומיס, אני מתמלה חימה. ובכן:
    לבני פומיס אכן קורנים, הן קרינת גמא הנפלטת בהתפרקות של טוריום, ושל אשלגן, הן קרינת רדון הנפלטת מהתפרקות של רדיום.

מכון התקנים הישראלי הוציא את תקן 5098 הדן בערכים המקסימליים המותרים לשימוש בבלוקי בניה וקירות.

לפי התקן הזה, בלוקי הפומיס אמנם עומדים בתקן, אולם על סף התקן, ולכן הם משויכים בחוק כ"עיסוק".

הקבלנים, בוודאי, יציעו לכם את בלוקי הפומיס, כי הם זולים יותר ונוח יותר לעבוד איתם, ויבטיחו לכם שהם עומדים בתקן ולא קורנים.

אני לא הייתי בונה את החניה של העוזרת שלי מבלוקי פומיס. למה להגדיל קרינה רדיואקטיבית בבית רק בגלל המחיר ????? שגם הוא בטל בשישים לעומת מחיר הבית!!!!!!!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גם לא מת על פומיס אבל..

פומיקי
    11/09/2015

אני גם לא מת על פומיס וכששיפצתי את דירתי נמנעתי משימוש בו.
    אבל תכלס הרבה בתים בנויים מפומיס וזו עובדה קיימת.
    כמה אנשים באמת יכולים לקבוע איזה בלוק נכנס אליהם הביתה?
    הרוב קונים דירה מקבלן או יד2 ואפילו לא יודעים איזה בלוקים קיימים בקירות...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפשר לקבל תשובה ל3 השאלות, פומיס ?

נטלי
    18/12/2011

ביחס ללבני פומיס, האם התשובה היתה מקרינים..?
    מה זה אומר? האם מסוכן לחיות בבית עם אבני פומיס?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בלוק פומיס , גז ראדון - תגובה

ד``ר דני וולף
    19/12/2011

אני מסכים לחלוטין עם דברי מהנדס הקרינה על אודות לבני הפומיס. אין מה להוסיף על דבריו המלומדים והנכונים לגמרי, פרט ל..... לצרף אותו למנהלי הפורום שלנו. בנכה הוא מקדים אותנו תמיד בתשובתו ללבני הפומיס, ותשובותיו חקוקות בסלע. לבני פומיס אמנם עומדים בתקן הישראלי ולכן הם מותרים לשימוש, אולם הם נמצאים על הגבול העליון של התקן, ומקרינים יותר מהלבנים הלבנות.
    לגבי גז הראדון שנמצא במקלטים, זה אכן נכון. גז הראדון כבד מהאויר ונמצא על חלקיקים זעירים של אבק, ולכן הוא שוקע עם האבק לרצפה. כדי להקטין למינימום את החשיפה לקרינת הראדון שהיא קרינה מייננת ונכנסת ישר לריאות, יש לאוורר היטב את החדר כל יום וכול היום, ולשאוב אבק, לא לטאטא. גז הראדון נמצא הן בחומרי בנייה, אבל בעיקר מקורו מהקרקע, והוא מחלחל למקלטים שנמצאים על הקרקע.
    אם שהית במקלט במשך 5 ימים בשבוע במשך 3 שנים, זה עדיין לא אומר שבמקלט שלך יש ראדון, ובאיזו כמות, וגם אין טעם לבכות על חלב שנשפך, אך אם את ממשיכה לשהות במקלט, כדאי שתבצעי מדידת ראדון במקלט.
    מקווה שעניתי לכל השאלות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בלוק פומית זהב

חיים
    10/09/2015

קראתי את הדעות לגבי העניין של קרינה מבלוקי פומיס. ואני מעוניין לדעת אם הם עומדים ברף הגבוה של התקן לעומת בלוקים אחרים (כמו איטונג) מה עושים ?
    כמו כן האם ישנו בלוק ״שחור״ אחר שאינו ברף הגבוה של התקן ? האם שקע חשמל בקיר או מצנם מקרר ומוצרי חשמל לא פולטים יותר קרינה מהבלוק פומיס ?
    אני מתלבט באיזה בלוק לבחור לבנות את הבית ואשמח לעזרה ... תודה מראש לעונים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגבי אבק ואיוורו

נטע
    24/09/2015

אני לא מנקה הרבה את ההבית חייבת לציין ולא ניקיתי את המיטה של התינוק כבר 3 חודשים לפחות! ויש לה מזרן נושם וכנל גם לגבי החדר שלנו+שלה, הייתה תקופה לחוצה לצערי, את שאר הבית כן ניקיתי.
    בחודשי החורף כל הבית היה סגור רוב היום בגלל העשן של ההסקה-לא הייתה ברירה לסגור.
    להערכתך מה הנזק המצטבר. ברור שמעכשיו אני מנקה פעם בשובע ואבק .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממש מלחיץ חייבת לדעת אם נעשה נזק

נטע
    24/09/2015

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממש מלחיץ חייבת לדעת אם נעשה נזק - תגובה

רם דישון
    26/09/2015

לא נעשה כל נזק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על תשובותיכם המפורטת.

נטלי
    19/12/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם ניתן לבדוק קרינה בתוך הבית

נטלי
    20/12/2011

לום לכם
    ברצוני לדעת האם ניתן לבצע בדיקת קרינה לבית שנבנה מליבני פומיס?
    לפי תשובתכם , הלבנים מקרינות, אנא פרטו מה זה אומר, ומה ניתן לעשות? הבית כבר בנוי.....
    תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם ניתן לבדוק קרינה בתוך הבית - תגובה

ד``ר דני וולף
    11/09/2015

שאלה זו את צריכה להפנות למומחים למדידת רדון וקרינה מייננת. המדידה קשה ומסובכת וצריכה להיות מדידה ארוכה ומתמשכת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו