מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קרינה ממחשב נייד ומחשב נייחיוסי29/12/2011
אני משתמש במחשב נייד באופן יומיומי עם עכבר ומקלדת חוטיים שמחוברים אליו. כמו"כ משתדל לחבר את המחשב לרשת בצורה חוטית כדי להמנע מקרינת שנובעת מה-WiFi.
יש לי כמה שאלות, מכיוון שאחרי קריאה בנושא עדיין קיימות נקודות שלא ברורות לי לגמרי...
1. האם זה נכון שנפלטת קרינה בעייתית ממקלדת של מחשב נייד בשל השדה החשמלי שפולטים הספק ורכיבי המחשב אשר ממוקמים מתחת למקלדת? (יש בעייתיות של שימוש יום יומי במקלדת הנייד?)
2. מה המרחק שמומלץ להניח בו את המקלדת החוטית? האם עדיין רמת הקרינה גבוהה בישיבה מול המחשב כאשר המקלדת החוטית צמודה לנייד (כמו בתמונה)?
3. כאשר אני משתמש בנייד אני מניח אותו על שולחן כאשר הרגליים וה"איזור הרגיש" נמצאים בגובה של כ-15 ס"מ מתחת למקום בו מונח הנייד. האם יש קרינה שנפלטת גם לכיוון הרגליים? האם היא מסוכנת? האם החומר ממנו עשוי השולחן מבודד איכשהו את הקרינה (עץ, פלסטיק, שיש, זכוכית)?
4. מה המרחק המומלץ ממסך המחשב (האיזור בו מתבצע השידור של ה-WiFi) ברגע שחיבור הרשת האלחוטי פועל, או במילים אחרות... איזו צורת ישיבה הכי בריאה (או הכי פחות מזיקה) כאשר משתמשים במחשב נייד...
5. למחשב הנייח שלי ספק 620W. המחשב מונח על השולחן ברדיוס של כ-40-50 ס"מ מהעכבר ורדיוס של קרוב למטר מהראש של מי שיושב ליד המחשב...
האם מרחק זה מסוכן ויש לשנות את המיקום שלו?
תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרינה ממחשב נייד ומחשב נייח - תגובה
רם דישון29/12/20111. הקרינה הנפלטת ממחשב נייד הנה נמוכה יחסית, ובוודאי אינה בעייתית. אם אתה מודאג- אני ממליץ לקנות מכשיר מדידה (למעשה שניים- אחד לתדר הרשת והשני לתדר רדיו) ולמדוד, מאחר והקרינה שונה ממחשב למחשב.
2. החומרים שמנית אינם מנחיתים את הקרינה. הם כמעט שקופים לה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטווח מומלץ
יוסי30/12/2011תודה רבה!
אני לא מודאג יותר מדי, פשוט מעדיף להמנע ככל שניתן.
קיים אולי מין טווח בטיחות אוניברסלי שרצוי להתרחק מהמחשב עצמו ומהמקלדת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
טווח מומלץ - תגובה
רם דישון30/12/2011כחצי מטר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)