קרינה ממחשב נייד ומחשב נייח

מנהל הפורום

רם דישון
רם דישון
לקביעת תור אצל רם דישון ללא פרסום בפורום

• קרינה ממחשב נייד ומחשב נייח
    יוסי
    29/12/2011

אני משתמש במחשב נייד באופן יומיומי עם עכבר ומקלדת חוטיים שמחוברים אליו. כמו"כ משתדל לחבר את המחשב לרשת בצורה חוטית כדי להמנע מקרינת שנובעת מה-WiFi.
    יש לי כמה שאלות, מכיוון שאחרי קריאה בנושא עדיין קיימות נקודות שלא ברורות לי לגמרי...

1. האם זה נכון שנפלטת קרינה בעייתית ממקלדת של מחשב נייד בשל השדה החשמלי שפולטים הספק ורכיבי המחשב אשר ממוקמים מתחת למקלדת? (יש בעייתיות של שימוש יום יומי במקלדת הנייד?)

2. מה המרחק שמומלץ להניח בו את המקלדת החוטית? האם עדיין רמת הקרינה גבוהה בישיבה מול המחשב כאשר המקלדת החוטית צמודה לנייד (כמו בתמונה)?

3. כאשר אני משתמש בנייד אני מניח אותו על שולחן כאשר הרגליים וה"איזור הרגיש" נמצאים בגובה של כ-15 ס"מ מתחת למקום בו מונח הנייד. האם יש קרינה שנפלטת גם לכיוון הרגליים? האם היא מסוכנת? האם החומר ממנו עשוי השולחן מבודד איכשהו את הקרינה (עץ, פלסטיק, שיש, זכוכית)?

4. מה המרחק המומלץ ממסך המחשב (האיזור בו מתבצע השידור של ה-WiFi) ברגע שחיבור הרשת האלחוטי פועל, או במילים אחרות... איזו צורת ישיבה הכי בריאה (או הכי פחות מזיקה) כאשר משתמשים במחשב נייד...

5. למחשב הנייח שלי ספק 620W. המחשב מונח על השולחן ברדיוס של כ-40-50 ס"מ מהעכבר ורדיוס של קרוב למטר מהראש של מי שיושב ליד המחשב...
    האם מרחק זה מסוכן ויש לשנות את המיקום שלו?

תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קרינה ממחשב נייד ומחשב נייח - תגובה

רם דישון
    29/12/2011

1. הקרינה הנפלטת ממחשב נייד הנה נמוכה יחסית, ובוודאי אינה בעייתית. אם אתה מודאג- אני ממליץ לקנות מכשיר מדידה (למעשה שניים- אחד לתדר הרשת והשני לתדר רדיו) ולמדוד, מאחר והקרינה שונה ממחשב למחשב.
    2. החומרים שמנית אינם מנחיתים את הקרינה. הם כמעט שקופים לה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טווח מומלץ

יוסי
    30/12/2011

תודה רבה!

אני לא מודאג יותר מדי, פשוט מעדיף להמנע ככל שניתן.

קיים אולי מין טווח בטיחות אוניברסלי שרצוי להתרחק מהמחשב עצמו ומהמקלדת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טווח מומלץ - תגובה

רם דישון
    30/12/2011

כחצי מטר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו