מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- עבודה במקום עם שידור אלחוטיעוזי28/03/2012
האם יש סכנת קרינה בשירות צבאי יום יומי בבסיס ממנו משדרים, לדוגמה גל"צ?
כמו כן, במקומות כמו תחנות רדיו ואולפני טלויזיה?
במהלך השירות הצבאי ישנתי במשך חודש במקום שבערך 50-100 מטר בקו אווירי ממנו הייתה אנטנה גדולה שנראית כמו אנטנה סלולרית. יכול להיות שחשיפה כזאת תגרום לנזק ויש להתריע על כך?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עבודה במקום עם שידור אלחוטי - תגובה
ד"ר זמיר שליט"א28/03/2012יש להפריד בין גל"צ בו השירות באולפן, לבין בסיס קשר או מכ"מ. הקירבה לאנטנות בהחלט קובעת. באשר לאנטנה הסלולרית, אם גופי השידור הופנו אליך, היתה לזה משמעות. בכל מקרה כדאי למדוד את עוצמת קרינות השידור (צפיפות הספק בלשון מקצועית), ואת השטף המגנטי. יש חברה המשכירה מכשירי מדידה. אוכל להגיד לך בדוא"ל הפרטי שלי.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה
יוסי28/03/2012מה הכוונה "גופי השידור"? הייתי שם תקופה ולקראת סופה הבחנתי באנטנה...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתמונה של אנטנה דומה
יוסי28/03/2012האנטנה הייתה דומה מאוד לזו שבתמונה. והייתה מוצבת בשטח פתוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתמונה של אנטנה דומה - תגובה
ד``ר דני וולף29/03/2012באנטנה זו יש מכול טוב, יש אנטנות תוף שמשדרות באלומת עיפרון ומכוונות מאוד, ויש אנטנות סלולריות והכול. ראשית, לא הבנתי משאלתך, האם ישנת רק חודש במקום זה? אם מדובר בחודש, אין שום בעיה. אם שירתת באותו המקום תקופה ממושכת של חודשים רבים, או שנים, אני מצטרף לדעתו של ידידי המלומד הד"ר שליט"א, שאין מנוס אלא למדוד. גם אם עכשיו אינך נמצא שם כדאי לדעת מה החשיפה, ולפי התמונה אתה צריך למדוד גם שטף מגנטי של חשמל ביתי, וגם קרינת רדיו, ואולי אפילו קרינת רדיו בתדרים שהם לא רגילים ולא נתפשים במכשירים הרגילים אם מדובר במשדרים צבאיים. הכל כמובן, אם נחשפת לאורך חודשים רבים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה על אנטנה
יוסי29/03/2012למזלי הייתי שם רק חמישה שבועות וישנתי בקרבה לאנטנה רק בלילות...
לפי מה שזכור לי לא היו שם יותר מדי אנטנות תוף או קווי חשמל. האנטנה הייתה גבוהה עם חלק עליון מאוד דומה לזו שבתמונה ואף צבועה באותו צבע. המרחק שלי מהאנטנה במהלך היום היה משתנה וגדול יותר מאשר בלילות בהם המרחק היה הכי נמוך (50-150 מטר בקו אווירי).
האם לפי התיאור הזה אין שום חשש לנזק?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה על אנטנה - תגובה
ד"ר זמיר שליט"א29/03/2012לא נראה סיכון, גם המרחק, וגם כי גופי השידור לא כוונו אליך.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה - תגובה
ד"ר זמיר שליט"א29/03/2012על קצה המזלג, גופי שידור נראים כמו פסי מתכת אנכיים. הם משדרים לפנים, לכן אם אינם פונים אליך, הקרינה אצלך תהיה נמוכה מאד. גופי ישדור דמויי תוף, משדרים ממרכזו אלומה חזקה מאד, ודקה, כמו אצבע, המכוונת לנקודה רחוקה, בה היא נקלטת. אלומה זו אינה מסוכנת לסביבה, אלא אם תשים יד בדרכה.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)