מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- סף בטוח לשדה מגנטי - 1mG או 2mG?רועי19/05/2012
שלום,
באתר זה, אתם כותבים: "ראשית, יש להדגיש שישנו סיכון מינימלי רק בחשיפה ארוכת-טווח לשדה מגנטי מעל 2 מיליגאוס." לעומת זאת באתר של ד"ר זמיר שליטא נכתב: "שדות מגנטיים של זרם חילופין (AC) הנוצרים סביב מערכות חשמל מעשה אדם, גורמים נזקים כבר ברמות מעל 1mG." האם תוכלו להבהיר האם יש סיכון ברמות שבין 1 ל 2 מיליגאוס?
אני שואל משום שאני מתגורר בדירה שכורה, ואף על פי שבדקתי שדה מגנטי פעמיים (בבוקר ולפנות ערב) לפני שנכנסתי לגור בדירה (יש ברשותי מכשיר מדידה) והרמה היתה אפסית, גיליתי בהמשך שדה מגנטי מכיוון הרצפה, במטבח ובחדר השינה של הבן הצעיר (אכן לא בדקתי בגובה הרצפה כשנכנסתי). היו פעמים מעטות, בשיא הקיץ או שיא החורף ביום שישי אחה"צ שמדדתי עד 10MG בסוף שבוע בעיקר יום שישי אחה"צ, אך תמיד זה לזמן קצר ואח"כ ירד. הבן שלי שוהה בחדר רק לצורך שינה, ובשעות השינה, מדדתי את השדה המגנטי פעמים רבות. למעט חריגות מעטות השדה הגיע צמוד לרצפה ל 2 עד 3 מיליגאוס, ובגובה המיטה (ישן במיטת תינוק, וכיום במיטת מעבר שנמוכה בכמה ס"מ) הגיע ל 1מיליגאוס או קצת יותר (אך פחות מ 1.5), פעמים רבות פחות מכך, עד כדי שדה אפסי.
על פי האתר שלכם הסקתי שהמצב בטוח (קטן מ 2mG בגובה המיטה), ועל כן נשארתי בדירה, אך לפי האתר של ד"ר שליטא יתכן שנגרם לו נזק? אנו גרים בדירה קרוב לשלוש שנים.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצטרף לשאלה ומקפיץ
אודי26/05/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסף בטוח לשדה מגנטי - 1mG או 2mG? - תגובה
ד"ר זמיר שליט"א26/05/2012כמה שיותר נמוך, יותר טוב.
בהסתמך על מחקרים, רצוי שלא יעבור 1 מיליגאוס.
המשרד להגנת הסביבה ממליץ על 2 מיליגאוס ממוצע ליממה, מה שאני לא מסכים.
הבעייה עם 1 מיליגאוס, שלעיתים קרינת הרקע עוברת אותו, ואז אין מה לעשות, בגלל כתמים בשמש, הבדל פוטנציאל בין העננים והאדמה, וכיוב', זה מגיע גם עד 4.5 מיליגאוס שאני מדדתי לייד ביתי.השדה המגנטי, פוגע במערכת החיסון, בגלל זה בחורף חולים יותר, חושבים שמצטננים, אבל זה בגלל עליית הרקע המגנטי.
זה לא עניין סמנטי כאן, חשוב כמה שיותר נמוך.
אצלך בגלל מערכת החשמל זה עובר 2 מיליגאוס. כדאי לבדוק את ההארקה, יתכן שהיא לא מחוברת כראוי, אפילו חיזוק שלה, על קו המים שנכנס לבניין, וזה יוריד לך את הרקע.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)