קרינה ברמות גבוהות מאוד בבית

מנהל הפורום

רם דישון
רם דישון
לקביעת תור אצל רם דישון ללא פרסום בפורום

• קרינה ברמות גבוהות מאוד בבית
    עדי
    07/07/2012

שלום רב,
    בעיה קצת מורכבת: בשל שילוב של כבל חשמל תת קרקעי עוצמתי שעובר מתחת לרוב חלקי הבית ופלטת ברזל גדולה שהותקנה בסמוך לו והפכה בעצם למגנט, נוצרה בביתנו קרינה ברמות מאוד מאוד גבוהות: בסלון מרכזי (לא בשימוש רב) מוקד של 100-50 מיליגאוס, מסדרון ופינת אוכל כ-25 מיליגאוס (גם לא בשימוש היסטרי), חדר משפחה נע בין 25 בכניסה אליו, ל-6-7 במרכזו, ו-1-2 בשאר החדר (בשימוש רב ביותר!), חדר שינה ראשי בין 0.5-1.5 שם אנו ישנים עם ביתי התינוקת, ובני בן השלוש ישן שם קבוע עד גיל שנה ומאז ישן לסירוגין, חדר שינה של הבן כ-2 מיליגאוס, מטבח בין 1-2. שאר הבית 2 בממוצע. כמובן שהניטור העלה תנודה רבה של הערכים ולפרקים גם נמדד בחדר משפחה פחות מ-1. אבל בגדול, מצב ביש.
    כמובן שפינינו את הבית ברגע שגילינו ואנו נפתור את הבעיה החמורה, אבל מה שמטריד אותי היא השהיה עד כה: יש לי תינוקת בת 9 חודשים וילד בן 3 שגדלו בבית מרגע שנולדו. מרבית השהות שלנו בחדר המשפחה, בחדר השינה הראשי וכן בחדר השינה של הילד. כשקובעים כי חשיפה ממושכת וחזקה עלולה לגרום נזק לילדים, למה הכוונה בדיוק? לגדול 3 שנים בבית כזה, כשקשה להעריך את הממוצע שספגו ילדי (כמובן ששהינו גם מחוץ לבית), מה זה אומר?
    ברור לי שאת הנעשה אין להשיב, אבל כן הייתי שמחה לקבל הערכה לגבי משך ועוצמת הקרינה אליה נחשפו ילדי עד כה, ביחס למחקרים שקבעו נזק? והאם יש משהו שאני יכולה לעשות למען ילדי כעת?? חוץ מלעוף כמה שיותר מהר מהבית, שאת זה כבר עשיתי...
    תודה מראש ומתנצלת על האורך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קרינה ברמות גבוהות מאוד בבית - תגובה

ד``ר דני וולף
    07/07/2012

תשובה מדוייקת לשאלה, כמובן שאין, ובתוך שמהשאלה אתה נשמע אדם מאוד אינטליגנטי, אני מניח שגם לא ציפית לקבל כזאת. ובכל זאת דברים כהוויתם. העבודות הסטטיסטיות המשמעותיות ביותר עד כה הן העבודות הראשונות שבוצעו, ובהן נמצא כי מגורים בסביבות כבלי מתח גבוהה (מרחק של 300 מטרים מהכבלים) העלה את שכיחות סרטן הדם בילדים בפי 2.5 - 3.5 . שם דובר על פני זמן של 10 שנים. מבחינת בריאות הציבור זו כמובן שערוריה נוראית לגרום לעלייה כזו בשכיחות הסרטן כשאפשר למנוע את זה. מבחינת הפרט, אתה, ידידי, זה אומר שאם באוכלוסיית ילדים, סרטן הדם הוא כ- 1:10,000 השכיחות אצלך עלולה להיות3.5:10,000 בהנחה שנמצאתם שם יותר שנים.
    אלו הדברים כהוויתם.
    המעקב על לויקמיה אצל ילדים הוא פשוט, ספירת דם רגילה, וכן להקפיד על בלוטות לימפה מוגדלות, אבל לא לרוץ עם כל בלוטה.
    ההחלמה מסרטן הדם אצל ילדים היא בסביבות 90 אחוז.
    מקווה שהרגעתי.
    בריאות שלמה לכולכם
    דני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו