מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שלום רביעל10/07/2012
גילינו שבדירתינו יש קרינה מסויימת לאורך כל שעות היום ובכל הבניין. הקרינה בשעות הלילה לרב נעה בין 0.4-1.2 מיליגאוס, ובשעות השיא מגיע ל3-4 מיליגאוס. הממוצע היומי אני מאמינה נמוך מ1.5 מיליגאוס. כבר התחלנו לבדוק לגבי דירה אחרת למרות שאנחנו מאוד לא מעוניינים לעבור (דירה קנויה).
רכשתי מכשיר מדידה. התפלאתי לראות שבדירות רבות מאוכלסות כמובן,מד הקרינה כמעט לא זז, כלומר אזור ה0.2 מיליגאוס. איך יתכנו ההבדלים?
ערכו אצלינו בדיקות רבות, כולל ניטור ומומחה תאימות אלקטרומגנטית, לטענתם, כיוון שאין מקור, והבניין כולו מתנהג בצורה דומה, מדובר בזרמים טועים ואין הרבה מה לעשות. יתכן שמדובר בחיבור שגוי של קו מתח נמוך הסמוך לבניין, אך יש לי בעיה עם הרעיון, כיוון שאז לא נראה לי סביר שכל הדירה תתנהג בצורה דומה ופונקציית המרחק מקו המתח לא תשתקף בהבדלים בערכים.
האם כך הדבר? והאם קרינה כפי שתארתי היא עילה למעבר עם ילדים קטנים למרות שאין הרבה שעות עם קרינה מעל ל2 מיליגאוס? תודה מראש, וסליחה על האורך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שלום רב - תגובה
רם דישון10/07/2012באילו שעות של היום ובאיזה מיקום השדה עולה על 2 מיליגאוס?
מה דגם מכשיר המדידה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשעות משתנות
יעל10/07/2012בחורף זה היה יותר משמעותי
(במיוחד בימי גשם) בעונות המעבר אין קפיצות. בקיץ עד שעתיים ליום, לרב בערב( הופתעתי כי חשבתי שצריכת השיא בקיץ). משתנה. המכשיר טריפילד אנלוגי, אומת גם עם מכשיר של מודד מקצועי וניטור של 24 שעות. הערכים כמעט זהים בכל הבית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
השעות משתנות - תגובה
רם דישון10/07/2012אין בעיה, כל עוד הערכים לא נמדדו במיטות הילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאמור, הערכים זהים גם במיטות הילדים
יעל10/07/2012אך לשעתיים ביום לכל היותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
כאמור, הערכים זהים גם במיטות הילדים - תגובה
רם דישון10/07/2012זו אינה סיבה לחפש דירה אחרת. אם השעתיים הם כשהילדים ישנים במיטותיהם, דהיינו בלילה- יש לחפש פתרון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהישנם מצבים שבלילה המדידה
יעל10/07/2012מעל ל2. בדרך כלל לא עובר את השלוש. ברב הלילה מתחת לאחת. ומדדתי פעמים רבות. כשאתה אומר לחפש פתרון, כרגע אין. חברת החשמל טוענת שבערכים האלה אין שום סכנה, חברה ממגנת טוענת שאין מקור אז אין מה למגן. ואני נשארת עם אותה שאלה. אם אין לי פתרון בשנת הלילה של ילדיי היקרים, מה עושים? עוברים? מצטערת שאני מקשה, אבל קשה לי להבין איך זו לא סיבה לעבור ומצד שני צריך למצוא פתרון.... תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח להבין את הפרדוקס..
יעל10/07/2012תודה מראש ;-)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אשמח להבין את הפרדוקס.. - תגובה
רם דישון10/07/2012המחקרים מראים שחשיפה של שנים רבות, במשך שעות רבות כל יום, לערכים מעל 2 מיליאוס מעלים את ההסתברות ללאוקמיה אצל ילדים.
לפי מה שהבנתי ממה שכתבת, השדה עולה מעל 2 בזמנים קצרים בלילה.לכן לא נראה לי שיש סיכון ואפילו מזערי.
במקביל, מה שאני הייתי עושה הוא מדידות במשך תקופה ארוכה עם רישום מדוקדק על מנת לגלות מהו המקור (הייתי בודק גם את קצב סיבובי המונה אצל השכנים בכל מקרה של שדה מעל 2 מיליגאוס). אני בטוח שתוך זמן לא ארוך תגלי את המקור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על כל התשובות. ושאלה אחרונה...
יעל11/07/2012אני משערת שזה לא קשור לשכנים, כיוון שניתוק הבניין מחשמל משאיר את אותן תוצאות מדידה...הסיפור של זרמים טועים הוא משהו שמקובלת עליך כגורם? או שזה כמו ה"וירוס" של רופאי המשפחה, כפתרון דיאגנוסטי כשלא ממש יודעים מה...?
תודה מקרב לב על כל התשובות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה על כל התשובות. ושאלה אחרונה... - תגובה
רם דישון11/07/2012ברור שיש זרם במקום כלשהו, אחרת לא היה שדה. כשלא ברור לגמרי היכן הוא, ניתן לקרוא לו תועה.
חוקי החשמל קובעים שעוצמת השדה יורדת עם המרחק. חוק זה מאפשר לנסות לקבוע את מיקום הזרם- פשוט טיילי עם המודד ונסי לראות היכן הקריאה עולה והיכן היא יורדת. אם היא קבועה בכל הבית, כנראה שאלו זרמים בהארקה והפתרון אז יחסית פשוט. קשה לקבוע דברים כאלה ממעמקי כורסתי- צריך מישהו שמבין שיתבונן במקום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)