מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- צילומי חזה מרוביםאבינועם14/08/2012
אושפזתי בבי"ח לפני מס' ימים. (כאבים חזקים בחזה שמאלי שנחשדו כפריקרדיטיס/דלקת ריאות)
עברתי שם 3 צילומי חזה + 3 צילומי חזה נוספים יום למחרת.
לא נמצאו ממצאים שמעידים על דלקת ריאות, אך התבקשי לעבור צילומים נוספים בימים הקרובים.
יש לציין שהכאבים פחתו אך עדיין קיימים.
אני מאוד חושש מהעובדה שנחשפתי לקרינה של 6 צילומים ועוד ביממה אחת!!!
האם יש עניין לעבור צילומים נוספים בהתחשב במצבי? (לא תמיד רופאים שולחים לצילום מסיבה מוצדקת אלא כדי לכסות את עצמם במקרה של...)
האם ייגרם לי נזק מהצילומים שכבר עברתי?
יש דרך אחרת לבדוק מלבד רנטגן? (בדיקות דם וכדו'..)
אני מאוד מוטרד מכמוות הקרינה שנחשפתי אליה בדיעבד...
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילומי חזה מרובים - תגובה
ד``ר דני וולף15/08/2012כל צילומי החזה שבוצעו לך הם פחות מבדיקת CT אחד, כך שאין לך חשש רב מהקרינה, ובמחלת פריקרדיטיס חריפה או דומה לה אין מנוס אלא לעקוב בצילומים. טווח הימים של הצילומים לא משפיע. אחרי פריקרדיטיס אפשר לעקוב גם עם אקודופלר לב, אולם אם מדובר באבחנה מבדלת בין פריקרדיטיס למחלת ריאות אחרת אין דרך עם פחות קרינה מאשר צילומי חזה.
בקיצור, צילומי החזה הם הפרט השולי שאתה צריך לחשוש ממנו כרגע.
בריאות שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)