שאלה

מנהל הפורום

רם דישון
רם דישון
לקביעת תור אצל רם דישון ללא פרסום בפורום

• שאלה
    טלי
    15/10/2012

שלום רב,
    רציתי לדעת לגבי בדיקת מיפוי עצמות (המתבצעת עם חומר ניגוד כמובן). לפני למעלה מעשר שנים בצעתי בגין בעיה אחרת לגמרי בדיקה כזו, וכעת יתכן שאצטרך שוב. האם זה שאני אעבור מיפוי עצמות בשנית מסוכן לבריאותי? ושאלה נוספת: האם לאחר בדיקה כזו מותר מיד לנסות להכנס להריון. ושאלה נוספת: האם זה יכול לגרום לפגיעה בפריון או לפגיעה טרטולוגית בעובר. תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה - תגובה

ד``ר דני וולף
    17/10/2012

מיפוי עצמות היא בדיקה עם קרינה מייננת, וכמות הקרינה המייננת שהגוף סופג מצטברת, ואין זה משנה אם מדובר במיפוי עצמות, או בצילום, או ב- CT, או קרינה קוסמית או קרינה בזמן טיסה של שעות.
    הסיכון של כל בדיקה כזו מצויין בשאלה קבועה 22. כל בדיקה בפני עצמה הסיכון אפסי, וכדאי להמעיט בבדיקות עם קרינה מייננת, אולם אין שום צורך לעורר חששות ופחדים, גם אם עברתם יותר מכמה בדיקות כאלו.
    אין פגיעה בפריון, ואני הייתי מחכה שבוע עד לכניסה להיריון בלי לחשוב פעמיים, ובלי סיבה כולשהי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה!

טלי
    17/10/2012

רבה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו