מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אנטנה סלולרית שהתקינו על הגגדני11/11/2012
בוקר טוב
לאחרונה התקינו אנטנות סלולריות על בניין מגורים בו אני מתגורר
אני גר קומה אחת לפני אחרונה
כך שהמרחק ביני לבין אחת האנטנות מטרים ספורים והיא נמצאת ישר מעלי ויש רק קומה אחת שמפרידה בינינו
לאחורנה אני חש כאבי ראש מין לחץ בראש ובאזור העניים
גם עלייה בלחץ דם
וכן שכנים אחרים מתלוננית על תלונות דומות כאבי ראש ועייפות וכדומה
האם יש סיכון במגורים מטרים ספורים מתחת לאנטנה סלולרית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוכיח הפסיכולגיה על "רגישות לקרינה"
ד``ר דני וולף11/11/2012בדרך כלל קומה למטה בדיוק מתחת לאנטנה, לא צריכה להוות בעיה, כי שם הקרינה הנמוכה ביותר. צריך רק לבדוק אם אין כל מיני תקלות נדירות ולא היגיוניות כמו זליגה, החזרה מקירות סמוכים וכיו"ב. תוכל לעשות זאת על ידי מדידת קרינה, ואז תוכיח לעצמך ולנו, ולכל קהל הקוראים מה רבה השפעת הפסיכולוגיה על ה"רגישות לקרינה"
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך עושים מדיידת קרינה
דני11/11/2012מי מודד את זה?
יש חברות שעושות את זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
איך עושים מדיידת קרינה - תגובה
רם דישון11/11/2012יש רבים, חפש ברשת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדעתי מדובר במחלת קרינה.
עמיר בורנשטין12/11/2012מהניסיון מדידה שיש לי (לא מודד מוסמך כי צריך לשקר במבחן אבל מודד לעצמי עם ציוד שלי), בכל מקום שיש אנטנה יש קרינה בקומות מתחת, ביחוד בקומה שהיא ממש מתחת לאנטנה. תמיד יש אונות מישניות (ראו תמונה) ותמיד יש החזרים (ראו תמונה).
כמו כן התסמינים שאתה והשכנים מדווחים אליהם אינם פסיכולוגים ומדווחים בספרות מדעית כבר עשרות שנים. מדובר "במחלות קרינה" עקב חשיפה לקרינה ברמות שמשפיעות על הגוף. ממחלות קרינה יכול להתפתח מצב של רגישות לקרינה לאחר חשיפה ארוכה או חזקה במיוחד. מדובר בתסמינים דומים אך ברגישות לקרינה הם כרונים וחוזרים בכל חשיפה גם ברמות מאוד מאוד נמוכות. גם הסמפטומים של רגישות לקרינה אינם פסיכולים ואני מצר על כך שנרמז לך שכן. אני בעצמי רגיש לקרינה ורם דישון מכיר אותי אישית, אני מקווה שהוא לא חושב שמדובר בתופעות פסיכולוגיות. לצערי כבר יצא לו לראות איך אני מזהה מקורות קרינה בכאב.
מדידת קרינה על ידי מודד מוסמך היא מאוד מוגבלת, הן בגלל שיטות המדידה (מד מצרפי ולא נתח תדרים), הן בגלל ציוד מדידה (מדי קרינה איטיים מידי) והן בגלל תקן המשרד להגנת הסביבה (שהוא גבוה מידי ולא מגן ביולוגית). ניתן להזמין מודד קרינה מוסמך וניתן למדוד גם לבד. אני ממליץ על למדוד לבד. בכל מקרה יש להתרשם מרמות הקרינה על פני כמה מדידות במשך שעות היום, בהתאם לעומס הרשת הסלולית, ולקחת בחשבון את כי כל רמה מעל הרקע היא בעיתית. זאת בהשוואה לרמת קרינה שהציעה מועצת אירופה בשנת 2011 של 0.1 מיקרו למטר רבוע, או לרמה שהציע המהנדס (וידידי) רם דישון (ואשר התקבלה בישיבת וועדת הפנים ואיכות הסביבה) של 1 מיקרו לסנטימטר רבוע. אני כרגיש לקרינה כמובן מחמיר יותר ומנחה לא לעבור רמה של 0.004 מיקרווואט לסנטימטר רבוע בחדרי שינה ולא לעבור רמה של 0.01 בשאר הבית. מנסיון יש שירגישו רע גם ברמות כאלה.
אם כמה שכנים מרגישים רע, אפשר לרכוש מד קרינה ביחד ולבדוק אצל כולם.
במקרים שצריך אפשר למגן.
אשמח לתת עוד מידע ואינפורמציה.
ראו פרטים נוספים באתרי
norad4u
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדעתי מדובר במחלת קרינה. - תגובה
ד``ר דני וולף12/11/2012תודה לעמיר על התשובה הנפלאה והאמיתית. ברצוני רק להבהיר כמה דברים:
א. בשאלה המקורית נכתב לאחרונה התקינו אנטנה ....... כך שלפי התשובה שלך ולפי ניסיונך העצוב והאמיתי לחלוטין ללא שום צל של ספק, כרגע עדיין לא מדובר ברגישות של קרינה, ותתקן אותי אם אני טועה.
ב. אני חושב בדיוק כמוך שקודם כל כדאי למדוד וללמוד מהמקרה הזה, וכמובן למדוד על ידי מודדים רציניים (לאו דווקא מוסמכים).
ג. אם אמנם מדובר בקרינה נמוכה מאוד (ורק אז!!) הרי שאנחנו מדברים על רגישות לקרינה (ורק אז!!!), ולא על מחלת הקרינה, קרי התופעות שקורות ברמות קרינה בוא נגיד מעל 1 מיקרוואט לס"מ2. או.... ועל זה אני מדבר! אז להדגיש, אם מדובר על קרינה נמוכה, ומדובר על רגישות לקרינה, הרי כיצד נסביר שמתוך בוא נגיד 20-30 שכנים ל- 5-6 יש תופעות של רגישות לקרינה!! וכיצד נסביר שתוך זמן קצר כל כך (לפי השאלה המקורית) התפתחה הרגישות לקרינה, ומי בכלל אמר שממחלת קרינה מתפתחת רגישות לקרינה.
ד. וכאן אני מגיע לעיקר!!! לעולם לא טענתי שאין רגישות לקרינה!!! יש רגישות לקרינה באבו-אבוה!!! ואותם אנשים מסכנים מאוד וחייבים להתחשב בהם ולהכיר בהם ולעזור להם!!!! אולם לתחושת הבטן שלי, על כל מי שרגיש באמת לקרינה - כמוך, ישנם עשרות כאלו שאצלם התופעה פסיכולוגית! לא חלילה שהם "עושים הצגות" או "מתחזים", ולא שהם לא סובלים מכך אולי אפילו יותר מאשר אלו שרגישים לקרינה באופן פיסי. ההפך, אלו עלולים לסבול מכך אף יותר, ולכן אני לא בעד הפצת המחלה הזאת ברבים.
להבדיל, FIBROMYALGIA גם היא מחלה מוכרת, שאף מזכה בנכות ביטוח לאומי, וכולנו יודעים שעל כל מי שלוקה באופן פיסיולוגי במחלה, יש רבים שלוקים במחלה בצורה לא פחות קשה, אולי אפילו יותר, בלי עדות פיסיולוגית.
העיקר הבריאות, והנפש שייכת לגוף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה,
עמיר בורנשטין12/11/2012שלום ד"ר וולף. אני מכיר דווקא במציאות אחרת בה על כל נפגע קרינה או רגיש לקרינה שמכיר בהיותו כזה יש עשרות שנפגעו, שסובלים ממחלות קרינה או מרגישות לקרינה ולא יודעים על כך. הם מרגישים רע, הולכים לרופא שאומר להם "הכל בראש" ו"אתם בלחץ מהעבודה והחיים בכלל", נותן להם כדורים לדיכוי מערכת העצבים ושולח אותם לדרכם. אנשים אלה ממשיכים להחשף, ללא ידיע והנזק מעמיק.
לכן לדעתי אין להחביא את המחלה, אין להתיחס בספקנות, יש תמיד להציע למתלוננים צעדים להבנת רמות הקרינה, צעדים לצמצום חשיפה, ואז לאפשר למתלונן להבין בעצמו האם מה שהוא חש הם תסמינים של רגישות לקרינה או מחלת קרינה. בכל מקרה יש לדבר על החלה באופן גלוי ולקדם את המודעות לה בציבור.
אני עושה חוגי בית והרצאות בנושא, כאשר אני שואל מי מרגיש כאבי ראש, או לחץ פנים גולגלתי אחרי שימוש, של כמה דקות, בסלולרי כ 20% ויותר מרימים את היד. מי שמרגיש זאת הוא רגיש לקרינה ברמה קלה. רובם אינם יודעים על כך ואינם יודעים כי ההדרדרות לרמות בינונית או קשה היא ממש מעבר לפינה. אנשים לא רוצים להיות רגישים לקרינה, זו לא מחלה סקסית, ההשפעה שלה על חיי היום יום קשה ויש בצידי נידוי מהחברה. על כן חייבים להתיחס ברצינות לאנשים שמתלוננים, לתלונותיהם, לאפשר להם לבצע אבחון עצמי (באין הכרה של מוסדות הרפואה בארץ) ולאפשר ולהם לעזור לעצמם.
שוב מהניסיון שלי, על כל 1 שמתלונן יש 10 ששומרים את זה לעצמצם.
הגישה שלנו, הפעילים בתחום, חייבת להיותר אחרת מהגישה של מכחישי הנזקים.
בברכה
עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)