קרינה מארון חשמל

מנהל הפורום

רם דישון
רם דישון
לקביעת תור אצל רם דישון ללא פרסום בפורום

• קרינה מארון חשמל
    דגן
    15/11/2012

אנו מתגוררים בקיבוץ. על קיר הבית החיצוני ממוקמים שני ארונות חשמל. לא היינו מודעים לסכנת הקרינה. הקיבוץ הזמין בדיקה חיצונית של ארונות החשמל ונלקחה המדידה של 27 מילי גאוס על כרית המיטה. לא יודענו מיד בתוצאות הבדיקה ורק טלפון מחברת קיבוץ שנחשפה למידע הזה הוביל אותי לקרוא בנושא ולדרוש מעבר דירה מיידי. אני מבוהלת, התינוק ישן במיטה המדוברת ביחד איתנו מאז שהוא נולד. האם ניתן לבדוק נזקים? האם אני יכולה לתבוע את הקיבוץ על הסתרת המידע הזה ממני?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קרינה מארון חשמל

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קרינה מארון חשמל - תגובה

רם דישון
    15/11/2012

קרוב לווודאי שלא קרה דבר. נזקים ניתן למדוד ע"י בדיקת דם פשוטה. לגבי תביעת הקיבוץ- הפורום אינו עוסק בייעוץ מקצועי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איזו בדיקת דם?

דגן
    18/11/2012

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני משאיר את התשובה לד"ר וולף.

רם דישון
    18/11/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני משאיר את התשובה לד"ר וולף. - תגובה

ד``ר דני וולף
    19/11/2012

יקירתי, עם מהנדס מלומד כזה כבר אין צורך ברופא. תשובתו מסכמת הכול. ובכל זאת, כמה דברי הרגעה נוספים לאימא שנשמעת בחרדה גדולה.
    העבודות המדעיות שהיצביעו על נזקים מקרינה אלקטרומגנטית הראו שילדים שחיו תקופות ארוכות מאוד בסביבות 10 שנים ליד קרינה אלקטרומגנטית סבלו מלויקמיה (סרטן הדם) בפי 3-4 יותר מילדים אחרים. ומה זה אומר: א. הסיכון הוא רק לאורך זמן רב, וניתן להניח שבמשך שנה - שנתיים הוא יורד ל- 20% - 30% מהסיכון שנצפה בעבודות. ב. הסיכון לפתח לויקמיה אצל ילדים באוכלוסיה הרגילה הוא כ- 4 ל- 100,000 . והסיכון אצל ילדים שנחשפו נניח תקופה ארוכה, המתקרבת ל- 10 שנים עלול להיות 12 ל- 100,000. מבחינה ציבורית זה מיותר, ובלתי נסבל, ויכול להימנע, אולם מבחינה אישית אין שום צורך להיכנס לפניקה, מה גם שכפי שאמר ידידי המלומד, ספירת דם רגילה פעם בשנה עשויה לגלות את המחלה בראשיתה עם אחוזי החלמה כמעט מושלמים.
    מקוה שהרגעתי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מודה לך מאוד על התשובה

דגן
    19/11/2012

המפורטת והמרגיעה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו