קרינה ממתח גבוה.

מנהל הפורום

רם דישון
רם דישון
לקביעת תור אצל רם דישון ללא פרסום בפורום

• קרינה ממתח גבוה.
    קרן שדה
    10/12/2012

שלום. אנחנו עומדים לקנות בית. מכיוון שיש עמוד מתח גבוה הזמנו בודק לקרינה...
    הבדיקה קבעה שיש קרינה בבית החל מ1.8 ועד 2.4.
    מה זה אומר??
    הבנתי שהקרינה המותרת היא עד 2.
    (אנחנו נמצאים 99 אחוז מהיום בבית ילדי בחינוך ביתי ולכן אני מאוד חוששת מהקרינה...)
    תודה
    קרן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קרינה ממתח גבוה.

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קרינה ממתח גבוה. - תגובה

רם דישון
    10/12/2012

1. לא מומלץ.
    2. יש לוודא שהשדה נגרם באמת מקו המתח הגבוה והשנאי ולא מחיבור הארקה לא נכון בלוח החשמל. ראי שאלה 10 בשאלות נפוצות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לתשובתך

קרן שדה
    10/12/2012

בשיחה היום עם מודד הקרינה הבנתי שהעמוד בעצם אינו עמוד מתח גבוה אלא עמוד מתח נמוך (שנאי 630) כמו כן ציין שעובר כבל של מתח נמוך לצד הבית מרחק 2 מטר.
    הוא מבחינתו אמר שהוא לא היה דואג אבל אני לא רגועה..התשובה שלך עדיין אותה תשובה?
    קרן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לתשובתך - תגובה

רם דישון
    10/12/2012

התמונה שצירפת היא של עמוד שנושא שנאי ממתח גבוה למתח נמוך (630 מה?). זה אומר שלעמוד הזה מגיע קו מתח גבוה. אינני יודע מה מרחקו מהבית; קו המתח הנמוך אינו מדאיג.
    אם קו המתח הגבוה רחוק מהבית, ראי שאלה 10 בשאלות נפוצות. השדה שנמדד הוא גבולי, ואם אתם "חמים" על הבית-שווה לברר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חידוד לגבי ערכים מומלצים

שימרית
    12/12/2012

שלום רב,

בזמנו בדקנו את החדרים אצלנו בבית והערכים בבדיקה היו לכל היותר 1.5 מיליגאוס.
    ציינת ש1.8 - 2.4 לא מומלץ ואז בהמשך רשמת שזה גבולי.
    איפה עובר הגבול? והאם מה שיש אצלנו תקין?
    כמובן הכוונה לחדרי שינה למשפחה עם ילדים.

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קו המתח הגבוה

קרן שדה
    12/12/2012

אנחנו נמצאים 30 מטר מקו המתח הגבוה. בערך
    אני יודעת שההמלצה היא 50 מטר.
    האם אני יכולה לאלץ את חברת החשמל להזיז את העמוד???

ומה אם אני הולכת לשם לא בשעות השיא שהבית נבדק ומגלה שהקרינה היא יותר נמוכה...האם למרות זאת ההמלצה היא לגור 50 מטר מהעמוד?

אנחנו מאוד רוצים את הבית...זה סוג של הזדמנות של פעם בחיים מצד שני לא אסכן את ילדי אפילו לא לרגע.
    תודה על תשובתך.
    קרן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קו המתח הגבוה - תגובה

רם דישון
    12/12/2012

תשובה לשתיכן:
    ערך הסף הוא סטטיסטי, דהיינו זה לא מצב שמעל X זה מסוכן ומתחת לערך זה אין סיכון. הסיכון עולה קצת מעל לערך של 2 מיליגאוס. מדובר על סיכון של 2-3 מקרים מתוך 10000- ועל כל אחד לקבל את ההחלטות שלו.
    כמובן שאם בלילה השדה יורד- דבר שהגיוני וצפוי- גם הסיכון יורד בהתאם.
    הגיהנום יקפא לפני שתצליחי לאלץ את חברת החשמל להזיז את העמוד. סביר גם שבבית יש חדרים קרובים יותר לעמוד וכאלו שרחוקים יותר; הייתי משכן את הילדים בחדרים שמרוחקים יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו