קניית בית + מדידת קרינה עצמאית

מנהל הפורום

רם דישון
רם דישון
לקביעת תור אצל רם דישון ללא פרסום בפורום

• קניית בית + מדידת קרינה עצמאית
    יהודה
    13/12/2012

למרות שהנושא עלה בפורום רבות אני מעדיף לבדוק עם המומחים על מנת להרגיש בטוח.
    אני מתעניין ברכישת בית כאשר הבית נמצא בשורה השניה של בתים מקצה הישוב כאשר מזרחית לו בשדות במרחק 290 מטר נמצאת אנטנה סלולרית (אין קו ראיה לבית) ובמרחק 340 מטר נמצא קו מתח עליון 161Kv.

1. האם יש סכנה במרחק זה? (אני יודע שיש מדידה של מלר"ז מלפני שנתיים במרחק של 250 מטר מהאנטנה בקו ראיה, עבור הקרינה הסלולרית בה נמצאה רמה של לכל היותר 0.6mW/Cm^2)
    2. בעזרת מכשיר TES 1394 שהשאלתי מחשמלאי ביצעתי מדידות של שדה מגנטי בשעה 21:15 ביום קר, סביב הבית נמדדו קריאות בין 0.9 ל 1.6 מיליגאוס בכביש שנמצא במרחק של כ 10 מטרים נמדדה רמה של 2.5 מיליגאוס (אני מניח שיש שם קו חשמל טמון באדמה) האם נתונים אלו תקינים? (בבית בו אני גר היום הרמה היא 0.7-1.2 באותן שעות)
    3. כאשר התקרבתי למרחק של 200 מטר מהאנטה הסלולרית (250 מטר מקווי המתח) המכשיר החל "להשתגע" והערכים השתנו בתזזיתיות בין 10 ל 22 מיליגאוס, נתקלתי בתופעה דומה כאשר מדדתי ליד אנטנה סלולרית באיזור אחר (ללא קווי מתח) האם מדובר בשגיאה במדידה שלי? האם קרינת ה RF של הסלולר משפיעה בצורה כה משמעותית על השדה המגנטי? האם יש סכנה להיות באיזור כזה?

תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קניית בית + מדידת קרינה עצמאית - תגובה

רם דישון
    13/12/2012

1. המרחק הרצוי מקו 161 ק"ו הוא 260 מטר, כך שהמרחק הקיים מספיק.
    2. אם אין קו ראיה לאנטנה הסלולרית- אין סכנה.
    3. הקריאות של השדה המגנטי בבית- אופייניות. אין בעיה.
    4. יתכן שהקרינה הסלולרית השפיעה על קריאת המכשיר בתדר הרשת (היא לא יכולה להשפיע על השדה, אלא רק על המכשיר).
    לא נראה לי שיש סיכון כלשהו. אם תרכוש את הבית, עיין בשאלה נפוצה מס' 10.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התגובה המהירה ועל הפורום

יהודה
    13/12/2012

למדתי הרבה מאוד מהקריאה בו. זהו אחד המקומות היחידים בו אפשר לקבל מידע בעברית על הנושא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו