ארון חשמל במסדרון של הבית

מנהל הפורום

רם דישון
רם דישון
לקביעת תור אצל רם דישון ללא פרסום בפורום

• ארון חשמל במסדרון של הבית
    ד``ר דני וולף
    31/12/2012

שלום,
    קראתי עכשיו בפורום על קרינה מארון חשמל ונכנסתי ללחץ....
    יש לנו לוח חשמל ביתי במסדרון של הבית (שעון חשמל כזה שמסתובב ומעליו הקופסא עם המתגים) מאחורי המסדרון זהו חדר השינה שלנו. בקיר שצמוד למסדרון ישנו ארון קיר ברוחב של 60 ס"מ פלוס 10ס"מ רוחבו של הקיר כלומר אחרי 70 ס"מ מתחיל החדר. במרחק של עוד קצת יותר מ-80 ס"מ מסוף הארון ממוקמת מיטת התינוק של הבת שלי בת חצי שנה (כלומר קצת יותר ממטר וחצי מהקיר שעליו השעון- אך השעון נמצא בקיר למעלה והמיטה למטה והצידה כך שבקו אוירי זה יותר משני מטר).
    האם זה בסדר? האם זה שהיא נמצאת שם בלילה כאשר אין הרבה חשמל מופעל עוזר? (בדרך כלל מחשב, טלוויזיה ומזגן למשך שעתיים-שלוש מהרגע שנרדמת ואחר כך רק מנורה ורדיאטור)
    אני מאוד מאוד בלחץ כי לא הבנתי מהתשובות באתר- לעיתים אתם כותבים שמטר מספיק ולעיתים שצריך יותר וצריך למדוד. לצערי אין באפשרותי להזמין בדיקה כרגע עקב מצב כלכלי לא מזהיר. יש מקום אחד בחדר אליו אני אולי יכולה להעביר את המיטה שלה אבל זה יהיה הרבה פחות נוח וגם יהיה צמוד לקיר שיש בו את המנוע של המזגן של הסלון... מה עדיף?
    אנא הרגיעו אותי שלא גרמתי לה נזק בחצי השנה האחרונה שהיא ישנה כך....
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ארון חשמל במסדרון של הבית

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• המשך

דידי
    01/01/2013

עכשיו נלחצתי יותר...
    האם גרמתי לה נזק עד עכשיו????

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד המשך

דידי
    01/01/2013

שיניתי עכשיו את חדר השינה... שמתי את המיטה שלה בקצה השני... כרגע היא 3 מטר ברצפה מהקו של ארון החשמל פלוס הבדל של יותר ממטר בגובה. האם זה תקין??
    ועוד שאלה- עכשיו היא קרובה מאוד למנוע החיצוני של המזגן אך הוא אינו עובד בלילה. לפעמים עובד שעה -שעתיים בזמן שהיא ישנה. עד כמה זה מסוכן? כמה מרחק צריך לשמור ממנו?? אלוהים כמה חרדות!!! עד שהגעתי במקרה לפורום הזה לא חשבתי בכלל על הדברים האלה ועכשיו אני לא ישנה מרוב חרדה שעשיתי נזק! אנא הרגיעו אותי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד המשך - תגובה

רם דישון
    01/01/2013

את יכולה להרגע לגמרי. גם קודם, במרחק של מטר וחצי מהלוח, נראה לי שלא היתה שום בעיה ולא נגרם לילדה שום נזק.
    המרחק ממנוע המזגן גם מספיק. הסירי דאגה מלבך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קודם כל תודה רבה

דידי
    01/01/2013

קצת הרגעת אותי...
    ויש לי מספר שאלות נוספות:
    1. מה המרחק שצריך לשמור בין התינוקת לבין המנוע של המזגן- כרגע יש בערך 30 ס"מ בינה לבין הקיר פלוס 20 ס"מ הקיר פלוס מרחק בחוץ עד המנוע נראה לי בערך עוד 20. כלומר בערך 70 ס"מ. בלילה המזגן מכובה אך האם בערך שעתיים כל ערב היא תישן שם עם מזגן דלוק זה בעייתי?
    2. כמה מרחק צריך לשמור מהשקע של המזגן? מהכבל?
    3. בלילה אני מפעילה בחדר רדיאטור של 10 צלעות. את הרדיאטור אני מרחיקה מהמיטה שלה לבערך מטר וחצי, אך השקע מרוחק רק בערך מטר ממנה... האם זה בסדר?
    4. האם הנזק שנגרם מהקרינה הוא בלתי הפיך? אני שואלת לגבי בתי בת הארבע וחצי. כפי שציינתי עד כה לא הייתי מודעת כלל לבעייה הזו של הקרינה ואני חוששת שבתי נחשפה לכמות גדולה של קרינה מזה שלא נזהרתי (למשל כשהיתה תינוקת הרדיאטור תמיד היה קרוב למיטה שלה ועוד דוגמאות...). האם ברגע שמתחילים לשמור מרחק הסכנה יורדת או שהנזק שנעשה נשאר?
    5. והשאלה הכי חשובה- איך אמורים לחיות ככה? ביומיים האחרונים אני רק מחשבת כל הזמן מרחקים ממה אני צריכה להתרחק ופתאום אני קולטת שבכל מקום מסביבי יש משהו שצריך להיזהר ממנו- שקע של מזגן, כבל של מזגן, מחשב, ארון חשמל, מכונת כביסה ושלא נדבר על מחוץ לבית עם כל החוטי חשמל מעל הראש.... מפחיד! אם זה כל כך מסוכן אז מה אמורים לעשות???

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

דידי
    02/01/2013

ועוד שאלה- האם כאשר אין הרבה מכשירי חשמל דלוקים זה אומר שהקרינה מארון החשמל יותר נמוכה? האם הקרינה ממנו תלויה בכמות החשמל המופעלת באותו רגע?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דולגתי... אשמח לתשובה. אני בלחץ

דידי
    02/01/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - תגובה

רם דישון
    02/01/2013

נכון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קודם כל תודה רבה - תגובה

רם דישון
    02/01/2013

1. המרחק הזה תקין.
    2. אין בעיה מהשקע או הכבל.
    3. גם הרדיאטור במרחק תקין.
    4. מי אמר שנגרם נזק? לא נגרם שום נזק!
    הסירי דאגה מליבך. הדאגה גרועה יותר מכל הקרינות!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קודם כל תודה רבה - תגובה

רם דישון
    02/01/2013

1. המרחק מהמנוע תקין.
    2.אין סיכון מהכבל או מהשקע.
    3. הרדיאטור במרחק תקין.
    4. מי אמר שנגרם נזק? לא נגרם שום נזק!
    הסירי דאגה מליבך. הדאגה והלחץ יותר גרועים מכל הקרינה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לך

דידי
    02/01/2013

אתה איש מקסים והצלחת טיפה להרגיע אמא חרדתית במיוחד!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו