מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- לגבי קרינה ממכשיר סלולרי כמה שאלותלילך28/01/2013
יש לי כמה שאלות (בדקתי שלא מופיעיות בשאלות הנפוצות):
1. קיבלתי מכשיר nokia c2-01 חדש מהצבא מתוקף תפקידי. אינני נוהגת לדבר הרבה בנייד אולם עדיין מבדיקה שעשיתי נראה כי לטלפון נייד זה קרינה מקסימלית גבוה מרוב הפלאפונים הקימים כיום (בדקתי את הSAR). מאחר וקרינה זה משהו שמפחיד אותי שלתי אפילו כבר להשתדרג ולהחליף לסמארטפון. האם הרמה הפחותה של הSAR בסמרטפונים למינהם משמעוצתית בטיחותית יותר, או שכול נושא האינטרנט שם והחיבור האינסופי לנייד כבר לא נותנים איזה שהוא יותרון.
2. אין לי חבילת גלישה בנייד ולכן המליצו לי להגדיר את מצב הרשת כGSM כדי להימנע מקרינה מיותרת (יש שלושה מצבי רשת בנייד: מצב כפול, UMTS,GSM). האם זה נכון או שכדאי להחזיר למצב כפול?
3. גם כאשר אני מדברת ברמקול או אוזנית אוויר אני עדין מחזיקה את הנייד ביד. מה בדבר פגיעת הקרינה ביד? הקרינה פוגעת רק במוח?
4. האם טלפון נייד עם רמת קרינה כמו של זה שתיארתי פה,, מסוכן יותר גם כאשר לא מדברים איתו? כלומר מסוכן יותר אם הוא קרוב אלי לגוף?
5. האם טלפון סלולרי מכובה פולט קרינה? אם כן, האם הוא עדין יפלוט קרינה מסוכנת אם הסוללה תיהיה מחוצה לו?
6. ולא קשור לטלפון הנייד: האם נגני MP3 פשוטים (שיש בהם רדיו!), לא בפלאפונים, פולטים קרינה מסוכנת ומעבירים אותה דרך האוזניות. האם זה מסוכן לשמוע רדיו בדרך כזו?
תודה רבה,
לילך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לגבי קרינה ממכשיר סלולרי כמה שאלות - תגובה
רם דישון29/01/20131. אם אינך מדברת הרבה- אין חשיבות רבה ל-SAR. אם את חוששת בכלח זאת- השתמשי באוזניה. לגבי סמארטפון- האייפון יותר גרוע, ובכל מקרה ניתן לבטל את הגלישה.
2. מצב הנייד מצביע על מצב הקליטה, והשפעתו על השידור זניחה. נסי לעבור למצב GSM, ואם לא תהיינה בעיות- הישארי במצב זה.
3. רקמות המוח רגישות יותר מאשר השרירים ביד, ולכן בכל מקרה עדיף השימוש באוזניה.גם הקנאים ביותר מחזיקים את הנייד ביד ומשתמשים באוזניה.
4. כאשר הנייד אינו בשיחה הסיכון ממנו אפסי. קיים שידור של מספר שניות כל כמה דקות, שאינו נחשב למסוכן כלל, ללא תלות ברמת הקרינה (SAR). המדד הזה נמדד כשהנייד ליד האוזן, ולכן כשהוא אינו שם אין למדד כל משמעות.
5. טלפון מכובה (מסך כבוי) הוא כמו אבן- אינו פולט שום קרינה. אין צורך להוציא את הסוללה (אלא אם כן מישהו שיחק אתו והפך אותו למכשיר האזנה).
6. הנגנים השונים, עם ובלי רדיו, אינם פולטים קרינה כלל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)





.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)

