קרינה

מנהל הפורום

רם דישון
רם דישון
לקביעת תור אצל רם דישון ללא פרסום בפורום

• קרינה
    אנונימית
    10/05/2013

שלום וברכה:
    עקב כאבי ראש עשו לי סי טי ראש ובאמצע\ סוף הבדיקה גיליתי ששכחתי להוריד עגילים אז הוא אמר לי להוריד אותם וצילם שוב.... אז נראה לי שבוצעו 2 בדיקות
    לצערי לא הייתי מודעת להשלכות הקרינה הגדולה בבדיקה זו ועכשיו אני מאוד מוטרדת ומפחדת מסרטן חס ושלום - אני בת 28 - רציתי לשאול מה הם אחוזי המקרים למחלה עקב בדיקת ct אני ממש מפחדת ורוצה תשובה אמיתית- כמו כן האם הגוף יכול להשתקם מקרינה זו? המון תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קרינה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קרינה - תגובה

ד``ר דני וולף
    10/05/2013

לעגילים אין שום קשר לקרינה, לכל היותר הם נראים בצילום ומפריעים, אם כי ב- CT אין כלל צורך להוריד עגילים. CT ראש מבוצע תמיד פעמיים פעם עם חומר ניגוד ופעם בלי חומר ניגוד.
    2 צילומי CT לראש זניחים לחלוטין מבחינת הסיכון לסרטן. הסירי דאגה מליבך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סי טי ראש

אנונימית
    10/05/2013

שלום ותודה על המענה:
    עשו לי בבית חולים רק בדיקה אחת שארכה כ-10 דקות וללא חומר ניגוד
    כמו כן חודש שעבר עשיתי בדיקה פולשנית אלקטרופיזיולוגית (צינטור\ אבלציה) שגם עליה קראתי שהקרינה מאוד מזיקה- ואני לא יודעת מה יותר גרוע מבחינת קרינה הסיטי ראש או האבלציה - לצערי גופי ספג כמות עצומה של קרינה בתוך חודש ואני מאוד מקווה שלא יהיו השלכות בעתיד כי מחקרים מוכיחים שקרני ה-x גורמות לתאים סרטניים...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סי טי ראש - תגובה

ד``ר דני וולף
    11/05/2013

אבלציה יותר קרינה מ- CT. זה לא משנה אם הקרינה היא במשך חודש או לאורך שנים. ראי בשאלה 23 מה הסיכון. אם מכל 1000 אנשים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סי טי ראש - תגובה - תגובה

ד``ר דני וולף
    11/05/2013

אבלציה יותר קרינה מ- CT. זה לא משנה אם הקרינה היא במשך חודש או לאורך שנים. ראי בשאלה 23 מה הסיכון. אם מכל 1000 אנשים מתים (במהלך החיים) 420 מסרטן, בגלל קרינה של 10 MSV ימותו 421 אנשים. זה לא אמור להוות שיקול לכלום. כמובן שתמיד כדאי לנהוג בכלל ה- נמוך ככל שסביר, אבל במקרים שלך זה סביר לחלוטין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סי טי ראש - תגובה

ד``ר דני וולף
    11/05/2013

אבלציה יותר קרינה מ- CT. זה לא משנה אם הקרינה היא במשך חודש או לאורך שנים. ראי בשאלה 23 מה הסיכון. אם מכל 1000 אנשים מתים (במהלך החיים) 420 מסרטן, בגלל קרינה של 10 MSV ימותו 421 אנשים. זה לא אמור להוות שיקול לכלום. כמובן שתמיד כדאי לנהוג בכלל ה- נמוך ככל שסביר, אבל במקרים שלך זה סביר לחלוטין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו