מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- גן ילדים עם שנאי מתח גבוה צמודאמא עייפה18/06/2013
שלום רב
רשמתי את בני בן השלוש לגן ילדים (לא עירייה, אבל בפיקוח העירייה) לשנה הבאה, ופתאום נפל לי האסימון שיש ממש בצמוד למבנה, שנאי מתח גבוה.
יש בראשותי מכשיר ביתי הבודק קרינה אלקטרומגנטית, ובבדיקה מהירה מחוץ לשעות פעילות הגן, גיליתי שבחצר אחרי השעה חמש, יש קרינה של בערך 5 מיליגאוס, שזה המון.
נכנסתי ללובי של המבנה (הכיתות עצמן היו סגורות עקב היות הגן סגור), ושם המכשיר לא איתר שום דבר (הסקאלה שלו מראה רק קרינה מ- 1.5 מ"ג ומעלה).
האם ניתן להניח שעקב היות המבנה מבטון בתוך המבנה באמת אין קרינה? בגלל שהמכשיר שלי אינו מקצועי, אני חוששת.
האם חצי שעה- 3/4 שעה ביום של משחק ברמות קרינה הגבוהות מ 2 מ"ג תסכן את הילד שלי? בגלל שהן יוצאים לחצר בשעות מוקדמות יותר, אני מניחה שהקרינה עצמה גם תהייה נמוכה יותר.
אני קצת מתפדחת מלבקש אישור (מצוות שלא מכיר אותי בכלל, הילד מתחיל רק בשנה הבאה) להכנס ולמדוד הכל בשעות הפעילות, אבל ככל הנראה יש צורך לעשות את זה.
האם ניתן לצפות שהעירייה עושה בדיקות כאלה בעצמה ושיש תקנים בנושא?
תודה מראש על התשובות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילגו עלי בטעות, אשמח לתשובה
אמא עייפה18/06/2013(סליחה על הלחץ, הנושא פשוט דחוף. קשה למצוא גם טוב כ"כ סמוך לסוף השנה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
גן ילדים עם שנאי מתח גבוה צמוד - תגובה
רם דישון18/06/20131. שהיה של שעה ביום בעוצמה כזו איננה מסוכנת כלל.
2. הקרינה במבנה נמוכה יותר בגלל המרחק ולא בגלל הבטון.
3. נסי למדוד בשעת הפעילות של הגן, ודווחי לי.
4. אל תצפי מהעיריה שתעשה משהו. היא לא תעשה דבר אלא אם מישהו יחייב אותה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה המפורטת, אחזור לעדכן
אמא עייפה18/06/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לאחר בדיקה בתוך הגן
אמא עייפה27/06/2013שלום שוב
הבדיקה נערכה בשעה 15:00 בערך, בה הקרינה גבוהה יותר מאשר שעות הבוקר.
בחצר הגן ישנו אזור בו הקרינה היא 4-5 מ"ג, בשאר האזורים 2 מ"ג. הילדים מבלים לכל היותר שעה במצטבר בגינה ביום.
בתוך הגן, בתוך הכיתות ככל הנראה הקרינה מתחת ל 1.5 מ"ג, המכשיר לא גילה כלום במסדרון ובחדר של המנהלת שממום סמוך לכיתות (בהן הילדים ישנו ולכן לא בדקתי). בלובי הבניין הקרינה היא 2-3 מ"ג.
אציין שבסלון הבית שלנו הקרינה נעה בין 1 ל-2 מ"ג בשעות הערב, ובחדר הילד הקרינה מתחת לסף המכשיר אחרי חצות, ועד אז גם בין 1-2 מ"ג. הבחורצ'יק בן שלוש.
האם היית מוותר על גן כזה? ישנה אופציה סבירה אחרת לשנה הבאה, אבל מכל הבחינות האחרות היא פחות טובה. שם אין קווי מתח קרובים:-)
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המשך לאחר בדיקה בתוך הגן - תגובה
רם דישון27/06/2013אין בעיה. אל תוותרי על הגן. מה שעוד עשוי לעזור- תבקשי מהגננת להזמין חשמלאי שיבדוק אם יש חיבור של האפס להארקה. ניתן לנתק אותו, ואז השדה ירד עוד יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה, אנסה להרגע בעקבות תשובתך.
אמא עייפה28/06/2013האם ניתוק מהארכה אינו מסוכן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה רבה, אנסה להרגע בעקבות תשובתך. - תגובה
רם דישון28/06/2013ניתוק של האפס מההארקה אינו מסוכן; ניתוק ההארקה מהמערכת הוא מסוכן. אין לך מה לדאוג, אף חשמלאי לא ינתק את ההארקה.
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)