סמארטפון לילדה

מנהל הפורום

רם דישון
רם דישון
לקביעת תור אצל רם דישון ללא פרסום בפורום

• סמארטפון לילדה
    רועי
    14/10/2013

שלום,

אני שוקל לקנות לבת שלי (כמעט 11) סמארטפון. עד עכשיו היה לה נייד שהשתמשה בו לשיחות קצרות בלבד, תוך שימוש בדיבורית, וקצת SMS-ים. השאלה היא האם מעבר לסמארטפון מעלה משמעותית את החשיפה לקרינה, בהנחה שעדיין תשתמש לצורך שיחות בדיבורית או אוזניות אוויר בלבד, ולא תבצע הורדת נתונים משמעותית כמו יוטיוב כשלא מחוברת ל wifi. האם למשל יש סיכון כשמשתמשים בסמארטפון לשמיעת מוסיקה או משחקים? על מה צריך להקפיד כדי שהשימוש במכשיר יהיה בטוח? אני כמובן לא רוצה לסכן אותה אבל גם לא רוצה לקבל החלטה מתוך פחד לא מבוסס...

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סמארטפון לילדה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סמארטפון לילדה - תגובה

ד``ר דני וולף
    15/10/2013

אם משתמשת באוזניות עם צינור אויר אין שום בעיה, יכולה לגלוש ולעשות הכול, רק שתחזיק את הטלפון במרחק 30 ס"מ ממנה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגבי המרחק

רועי
    15/10/2013

תודה רבה על התשובה. אני מניח שהכוונה היא 30 ס"מ מהראש? 30 ס"מ מהגוף נראה לי רחוק מדי אפילו כמבוגר (זה אומר להחזיק את המכשיר ביד ישרה בניצב לגוף - קשה לקרוא מהמסך במרחק כזה וגם לא נוח להחזיק). 30 ס"מ מהראש נראה לי סביר כמבוגר (מדדתי) אבל אני מניח שאצל ילד המרחקים קצרים יותר, אז השאלה היא האם 30 ס"מ לילד זה מעשי כאשר צריך להסתכל במסך (למשל כשמשחקים או כותבים הודעה). או שהכוונה היא נניח כאשר היא שומעת מוסיקה שתניח את המכשיר במרחק כזה ממנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגבי המרחק - תגובה

רם דישון
    16/10/2013

30 ס"מ מהראש יספיקו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד לגבי המרחק

רועי
    16/10/2013

שוב, תודה רבה על התשובה. האם שמירת המרחק הנ"ל חשובה רק בזמן שיחה? מה לגבי שימושים אחרים בסמארטפון (כתיבת הודעות, משחקים, גלישה), שדורשים צפיה במסך? במקרים אלה אני מניח שפחות נוח לילד להחזיק מכשיר במרחק 30 ס"מ אם כי כנראה לא בלתי אפשרי.

המון תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד לגבי המרחק - תגובה

ד``ר דני וולף
    16/10/2013

30 ס"מ מהראש צריכים להישמר כל זמן שהפלאפון משדר. אם את לא יודעת בדיוק למה הכוונה, נסי לשים על מצב טיסה, וכל הפעולות שניתן לעשות במצב טיסה אינן מקרינות, ולהפך, כל הפעולות שאי אפשר לעשותן במצב טיסה מקרינות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלות אחרונות בנושא

רועי
    16/10/2013

שוב, תודה רבה על התשובות.

1.רק לוודא שהבנתי - מה שחשוב מבחינה בריאותית זה המרחק מהראש, ולא הקרינה שמגיעה ליד שמחזיקה את המכשיר? האם היד פחות פגיעה?

2. האם, בהנחה שהמכשיר לא מוחזק קרוב לראש, אין חשיבות מבחינה בריאותית לחומר ממנו עשוי המכשיר או למבנה שלו? למשל באייפון 4 המסגרת המתכתית שמקיפה אותו משמשת כאנטנה ולכן אנחנו ממש אוחזים באנטנה. האם זה מסוכן? האם מכשיר עם מעטפת מתכתית מוליך יותר את הקרינה או שהמתכת של המכשיר מבודדת מהאנטנה? האם כל הפרמטרים האלה מסתכמים בסופו של דבר ב SAR של המכשיר ואפשר לקחת בחשבון רק אותו?

שוב תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלות אחרונות בנושא - תגובה

ד``ר דני וולף
    17/10/2013

בתשובה לשתי השאלות: ברמות כאלו היד לא פגיעה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

רועי
    17/10/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו