נזקי קרינה ממחשב נייד

מנהל הפורום

רם דישון
רם דישון
לקביעת תור אצל רם דישון ללא פרסום בפורום

• נזקי קרינה ממחשב נייד
    נחמה
    22/11/2013

שלום,
    בארבע שנים האחרונות הייתי סטודנטית למחשבים. לא הייתי מודעת לסכנות, ובמשך שעות כמעט כל יום השתמשתי במחשב הנייד כאשר הוא היה מונח על הברכיים או הבטן שלי. בימים אלו קניתי מכשיר למדידת קרינה ומדדתי בתחום השדה המגנטי בגב המחשב הנייד בין 15 ל150 מיליגאוס. כמובן שלא אשים יותר את המחשה על הגוף שלי. האם יכול היה להיגרם לי נזק בארבע השנים האלה בהם שמתי את המחשב עלי?
    תודה,
    נחמה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נזקי קרינה ממחשב נייד

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נזקי קרינה ממחשב נייד - תגובה

ד``ר דני וולף
    22/11/2013

סיכון זניח לחלוטין, גם אם נצא מתוך הנחה שהמדידה נכונה מה שמאוד מאוד מפתיע. האם לאורך זמן הייתה קרינה כזו?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נזקי קרינה

נחמה
    22/11/2013

תודה רבה,
    אני מעריכה שבמשך כארבע שנים נחשפתי בממוצע כשלש, ארבע שעות ביום כאשר המחשב הנייד היה מונח עלי. לגבי אמינות הבדיקה השתמשתי במכשיר מדידה מומלץ של חברת קורנט ואני מניחה שהמדידה מדויקת.
    ושוב תודה,
    נחמה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נזקי קרינה - תגובה

ד``ר דני וולף
    22/11/2013

המדידה נכונה, אבל כמה זמן היה שטף מגנטי של 15 מיליגאוס, וכמה זמן של 150 מיליגאוס, ומה היה ברוב הזמן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נזקי מחשב

נחמה
    22/11/2013

בכשמונים אחוז משטח המדידה מתחת למקלדת היה עוצמה של כחמש עשרה מיליגאוס, ובכעשרים אחוז מהשטח היה כמאה וחמישים מיליגאוס כנראה באזור המאוורר או ספק הכוח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נזקי מחשב המשך

נחמה
    22/11/2013

ד'ר וולף שלום,
    בהמשך להתכתבות בינינו מיפיתי עכשיו שני מחשבים ניידים של חב' DELL שנמצאים ברשותי. בשניהם הממצאים דומים. הצמדתי את מודד הקרינה הביתי שברשותי מסוג קורנט ED78S אל תחתית ה- LAPTOP -ים כאשר המחשב רץ על אפליקציה בתוכנה, ובשניהם קיבלתי את אותה התוצאה. המדידות הראו על כחמש עשרה מיליגאוס. יחד עם זאת, במרכז בסיס המחשב,היכן שממוקם המאוורר וספק הכוח נמדדו ערכים של 150 מיליגאוס וגם במקומות מסוימים מדדתי 300 מיליגאוס (אני מעריכה ששטח זה תופס כשליש משטח בסיס המחשב שמתחת למקלדת).
    האם לאור הנתונים האלה עדיין הסיכון שנחשפתי אליו, כפי שכתבת אלי מקודם בפורום, הוא מזערי?
    בכל מקרה ברור לי שלהבא אשתמש במחשב הנייד כאשר הוא מונח על השולחן.
    בתודה רבה, רבה.
    נחמה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחכה להתייחסות. תודה, נחמה.

נחמה
    02/12/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נזקי מחשב המשך - תגובה

ד``ר דני וולף
    03/12/2013

אם אמנם ישבת 4 שנים, שעות ארוכות ביום עם 15 - 150 מיליגאוס על הבטן או בצמוד לאגן, יש סיכון. אני משאיר למהנדס שלנו "להמתיק את הגלולה", בהתייחסות לנתוני השטף המגנטי, (שדה קרוב, אמינות המכשיר וכיו"ב)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה,מבקשת התייחסות המהנדס לנתונים

נחמה
    03/12/2013

למהנדס שלום,
    האם הנתונים שמדדתי בצמוד למחשב הנייד ( 15 עד 150 מיליגאוס ויותר) נכונים למיטב ידיעתך, או שאולי נפלה טעות במדידה או במכשיר עצמו?
    תודה,
    נחמה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה,מבקשת התייחסות המהנדס לנתונים - תגובה

רם דישון
    03/12/2013

אם הזזת את המכשיר תוך כדי מדידה- קיבלת קריאה לא נכונה. המכשיר חייב להיות יציב בזמן המדידה. לכן 150 מיליגאוס נראה קצת הרבה.
    בכל מקרה, אין לבכות על חלב שנשפך. קרוב לוודאי שלא נגרם לך כל נזק. אם אינך שקטה- בצעי ספירת דם פשוטה. אם היא תקינה- הכל בסדר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו