קרינה אלקטרומגנטית

מנהל הפורום

רם דישון
רם דישון
לקביעת תור אצל רם דישון ללא פרסום בפורום

• קרינה אלקטרומגנטית
    נחמה
    16/12/2013

שלום,
    האם קרינה אלקטרומגנטית שנפלטת ממכשיר חשמלי בתדר 50HZ מזיקה יותר לבריאות מקרינה אלקטרומגנטית שנפלטת מספק כוח ממותג שעובד בתדר 25KHZ. כלומר אם שניהם מקרינים למשל 20 מיליגאוס (נמדד באמצעות מכשיר מדידה בעל רוחב סרט של 10KHZ) האם יש הבדל בנזק לבריאות בגלל השוני בתדר של המכשירים שיוצרים את הקרינה?
    תודה,
    נחמה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קרינה אלקטרומגנטית

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קרינה אלקטרומגנטית - תגובה

ד``ר דני וולף
    17/12/2013

נראה לי שחל בלבול ביחידות. כך או כך בחשמל בתדירות נמוכה שהוא החשמל הביתי החשוב הוא רק עוצמת השטף המגנטי כלומר "המיליגאוס" וזה צריך להיות פחות מ- 2 ולא 20!! אבל מדובר תמיד לאורך שנים בחשיפה של שעות רבות ביום.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאלה

נחמה
    17/12/2013

האם בתדרים שונים של מקור הקרינה האלקטרומגנטית יש השפעה שונה על הנזק לבריאות, כלומר האם עוצמת קרינה בתדר 50HZ מזיקה לבריאות בדיוק כמו אותה עוצמת קרינה בתדר 25KHZ?
    למה אני שואלת? למשל במחשב נייד רוב הקרינה שלו היא כ- 15MG בתדר הרשת 50HZ. אבל המחשב הנייד מקרין גם 150MG בתדר שספק הכוח הממותג שלו עובד ב- 25KHZ.
    אני חושבת, אבל אני כמובן לא בטוחה, שהקרינה האלקטרומגנטית המזיקה היא רק עד תדר 300HZ. האם אני טועה?
    תודה,
    נחמה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאלה - תגובה

ד``ר דני וולף
    18/12/2013

זה שמקטלגים את הקרינות עד 300 HZ ואחר כך ה- RF וכיו"ב, ואולי באמצע אין קיטלוג אינו אומר שהקרינה לא מזיקה. זה רק אומר שהיא לא נבדקה, ושמנגנון הפגיעה המקוטלג לא נקבע. לדעתי כל קרינה אלקטרומגנטית עלולה להתברר כמסרטנת, ויש להתייחס לכולן באותה זהירות מונעת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו