תדר רדיו בבדיקת MRI-האם מזיק?

מנהל הפורום

רם דישון
רם דישון
לקביעת תור אצל רם דישון ללא פרסום בפורום

• תדר רדיו בבדיקת MRI-האם מזיק?
    גל
    28/06/2014

אני בת 20. משום שעברתי כבר 3 בדיקות MRI בחצי שנה האחרונה-פעמיים צוואר רקמות רכות ועוד אחת למוח, ומשום שאני סובלת מכאבים כרוניים מגיל 4 בכתף שמקורם אינו ידוע והומלץ על MRI לאחר שבCT עמ''ש צווארי, EMG וUS לא נמצאה בעיה-אני מתחילה לחשוש שמא למרות שאין בMRI קרינה מייננת אלא רק שדה מגנטי ותדר רדיו, אולי בכל זאת יש בה סיכון כלשהו, בטח בבדיקות חוזרות ועוד בטווח של 4 בדיקות בחצי שנה.

אשמח לשמוע אם אכן בבדיקת הMRI כרוך סיכון בריאותי כלשהו, קרינתי או לאו. האם נעשו מחקרים אחרונים בנושא? האם הנזק, אם בכלל ישנו, זניח או שמא מצטבר כמו בקרינת רנטגן?

תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תדר רדיו בבדיקת MRI-האם מזיק? - תגובה

ד``ר דני וולף
    28/06/2014

ב- MRI וב- US אין שום סיכון, אפילו לא מינימאלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה. אבל השאלה היא האם תדר הרדיו

גל
    02/07/2014

שבMRI עשוי להזיק? ידוע לי שאין קרינה בבדיקה.

אגב, האם ידועה לך סיבה מדוע לא תיראה ליפומה (גוש שומני שפיר, מאובחן כבר 9 חודשים) בבדיקת MRI, על אף הסליל המגנטי שהורכב, חומר הניגוד והקפסולה השומנית שהוצמדה לעור? בUS היא מודגמת בבירור רב ואף גדלה בחצי סנטימטר בחצי השנה האחרונה. האם קופסיות שומן אינן מודגמות היטב בבדיקה זו?

מצורפות שתי תמונות מהסדרה בהן הקפסולה מבחוץ אמורה לסמן את מיקום הגוש, אך הוא איננו מודגם כלל.
    שוב תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תמונה שניה מהסדרה

גל
    02/07/2014

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נראה לי שבלבלת את הפורומים

ד``ר דני וולף
    02/07/2014

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפלו לא רמז?

גל
    04/07/2014

חבל, תוכל לעזור לנו הרבה בפתרון התעלומה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו