מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- גז ראדוןמאיה10/07/2014
שלום,
אני ומשפחתי, הכוללת תינוק ופעוט, שוקלים לשכור בית צמוד קרקע.
הבית נמצא באיזור ירושלים ולכן הוא בנוי על צלע הר, כלומר בצורה מדורגת. מהכביש יורדים כ-12 מדרגות לקומה הראשונה של הבית הכוללת סלון ומטבח. מתוך הסלון עולים לקומת חדרי השינה שנמצאים כולם מעל לקרקע (בגובה הכביש ממנו ירדנו לקומת הכניסה לבית). מהסלון ניתן לרדת קומה אחת ל"בייסמנט" ("מרתף") שבו יש ממ"ד וכן חלל נוסף לאחסון ללא חלון, אך יש דלת שאינה בשימוש (לא פותחים אותה) ממנה ניתן לצאת החוצה לגינה קטנה שנמצאת בתחתית צלע ההר עליו בנוי הבית. במילים אחרות, חלק מה"בייסמנט" מצוי בתוך ההר (החלק של האחסון), חלק על גובה הקרקע (החלק הקרוב לדלת שיוצאת החוצה) וחלק מתחת לקרקע (הממ"ד).
לממ"ד יש חלון אך הוא לא פונה החוצה אלא מכיוון שהממ"ד למעשה מתחת לקרקע (בחלקו לפחות) החלון שלו פונה למעין פיר. פתח הפיר הוא כמה מטרים מעל, בתוך מרפסת חיצונית שצמודה למטבח.
אני מצרפת תמונה של המרפסת הנ"ל כשבצד שמאל של התמונה ניתן לראות את החלק העליון של הפיר המדובר עם הרשת עליו.
מה הסיכון להימצאות גז ראדון בממ"ד/בכל הבייסמנט/בחלקים אחרים בבית/בחצר החיצונית הנ"ל שבה בטוח נעשה שימוש?
שמעתי שיש לאוורר את הממ"ד כדי שהגז יצא, אך האם חלון מסוג זה מספיק לצורך איוורור?
אני לא רוצה לסכן את ילדיי.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר והנה התמונה
מאיה10/07/2014
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוהנה התמונה - תגובה
ד``ר דני וולף12/07/2014הבית נראה אחלה. בחצר המצולמת אין שום בעיית קרינה. בקומות שמעל לקרקע אין שום בעיית קרינה, הממ"ד והבייסמנט עלולים להיות בעייתיים, ולכן לא ממליץ לשכן בהם ילדים וגם לא לתת להם לשהות בו לצורך משחקיה.
פרט לבייסמנט בחלקו הסגור אין בעיה להזדקן בכיף בבית הזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד כמה שאלות לד"ר וולף
מאיה19/07/2014שלום ד"ר וולף ותודה על תשובתך לשאלה שלי על גז ראדון בבית שאנו שוקלים לשכור.
יש לי מספר שאלות נוספות:
1. אמרת שבקומות מעל לקרקע אין בעיית קרינה, אך האם התכוונת גם שאין בעיה בקומת הקרקע עצמה שהיא קומת הכניסה לבית, שבה יש סלון ומטבח? או רק הקומות שממש מעל לקרקע בטוחות? יש לציין שאני מבלה את כל היום בבית עם התינוקת (אני עובדת בבית) ואני אשהה כל היום בקומת הקרקע עם התינוקת (בסלון ובמטבח).
2. כתבת שבחצר המצולמת אין שום בעיית קרינה - האם הגז, אם קיים, לא יכול להגיע לחצר דרך החלון של הממ"ד ומשם לפתח האיוורור שנמצא בחצר שצילמתי?
3. האם קרינה זה קיומו של גז ראדון? (לא הבנתי אם גז הוא קרינה?)
4. כתבת שפרט לבייסמנט בחלקו הסגור אין בעיה - אך הבייסמנט לא סגור - מקומת הסלון יש גרם מדרגות שיורד לקומת המרתף, ללא דלת שניתן לסגור. כלומר יורדים במדרגות וישר נכנסים לחלל המרתף. האם הגז לא יכול להגיע לקומת הסלון דרך גרם המדרגות?
5. האם יש צורך למדוד ראדון באיזה חלק בבית? אין לי כוונה להשתמש במרתף או בממ"ד אלא רק לצורך מחסן.
6. האם בכל מקרה כדאי להשאיר את חלון הממ"ד פתוח?
תודה ולילה טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
עוד כמה שאלות לד"ר וולף - תגובה
רם דישון19/07/2014לדעתי כדאי שתזמיני לייעוץ מומחה לגזז רדון ולקרינה בכלל (יש בשורק כמה כאלו). דיון בפורום בפירוט כזה אינו רציני ללא ביקור במקום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחידוד
מאיה20/07/2014שלום,
תודה רבה על התשובה.
קרינת חשמל ורדיו מדדנו לבד.... ולא נוכל להזמין מודד לראדון לפני חתימה על חוזה. כזכור, הבייסמנט לא מאוורר בכלל ולממ"ד יש חלוןן שיוצא מתחת לאדמה, וממנו עולה פיר לגובה פני האדמה.
לכן, ברשותכם, חידדנו וצמצמנו את השאלות:
1. האם ייתכן שגז הראדון שיתכן ונמצא בבייסמנט ובממ"ד שנמצאים מתחת לקרקע, יעלה ויגיע דרך גרם המדרגות למעלה אל הסלון (שנמצא בקומת קרקע)? אין דלת לבייסמנט. יש גרם מדרגות שיורד אל הבייסמנט והממ"ד ישירות מהסלון (ללא דלת).
2. האם ייתכן שגז הראדון שיתכן ונמצא באותו ממ"ד ייצא דרך פתח האיוורור לחצר הצמודה, בצורה שתהיה מסוכנת לילדים? הרי החלון של הממ"ד לא פונה החוצה אלא לפיר, שבקצהו יש פתח איוורור.
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחידוד - תגובה
ד``ר דני וולף21/07/2014לא גז הרדון כבד מהאוויר ולכן הוא שוקע למטה ולא עולה למעלה, ואם עולה כי עושים רוח, אז אחרי זה מיד שוקע, כי ........ חוק הכובד פועל גם בדירתכם ודבר כבד שוקע.
גז הרדון מקורו מהקרקע או מחומרי בנייה מכילי רכיבים מהקרקע, והוא מצטבר בעיקר בקומות שהן בפני הקרקע ולמטה מכך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה! אם כך,
מאיה21/07/2014לגבי קומת הקרקע שלנו, שם יש סלון ומטבח ואנחנו נמצאים שם רוב היום עם התינוקת, האם מספיק לדאוג שיהיה מאוורר כדי לוודא שאין הצטברות גז ראדון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיוק נכון
ד``ר דני וולף22/07/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)