לד"ר וולף - שאלה

מנהל הפורום

רם דישון
רם דישון
לקביעת תור אצל רם דישון ללא פרסום בפורום

• לד"ר וולף - שאלה
    מאיה
    29/07/2014

ד"ר וולף שלום,

שאלתי לא מזמן לגבי קרינת גז ראדון אפשרית בבית אותו אנו מתכוונים לשכור.

נותרה לי שאלה אחרונה:

אני מצרפת תמונה של החצר הקדמית שלנו.

כאמור, הבית בנוי על צלע הר באיזור ירושלים. מהכביש יורדים 12 מדרגות לקומת הקרקע ולחצר הקדמית האמורה. זה אומר שקומת הקרקע והחצר נמצאים כ-3-4 מטר מתחת לכביש. בתמונה הנ"ל הקיר שנמצא בצד ימין של התמונה הוא למעשה צלע הר ממש, בתוך ההר. החלק העליון של הקיר הוא הכביש האמור.

בצד שמאל של התמונה ניתן לראות את החלון של המטבח, ומהמקום שצילמנו את התמונה יש דלת גדולה ממנה יוצאים מהמטבח למרפסת הזו (כלורמ החלון והדלת הללו מצויים ממש מול הקיר של צלע ההר).

אני חוששת שגז נפלט מהקיר הזה (שהוא חלק מהר) ומכיוון שמדובר באיזור ירושלים ויש רוחות (והחלון והדלת פונים לכיוון מערב) הגז יכנס לבית עם הרוח. כמובן שהחלונות יהיו פתוחים כי אמרת לי לאוורר את הקומה הזו.

מה דעתך? יש מה לדאוג מכך שקומת הקרקע היא למעשה מול צלע הר? או שהמצב הוא אותו דבר כמו כל בית קרקע בארץ שנמצא במישור?

האם יתכן שגז הראדון ייפלט מהקיר הזה ויכנס לבית עם הרוח?

תודה רבה ולילה טוב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לד"ר וולף - שאלה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לד"ר וולף - שאלה - תגובה

ד``ר דני וולף
    30/07/2014

זו שאלה לגאולוג אדריכל, והרבה מעבר לפורום צנוע זה.
    הסברתי לך את העקרונות של הקרינה מרדון, ויהיה זה שרלטני משהו, ולא ריאלי לנחש כמה גז רדון יעוף עם הרוח לכיוון המטבח. כך או כך חצר, או חדר מאוורר אינם בשום מקרה מקור לראדון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו