מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלה לרם דישון וד"ר דני וולףטל15/08/2014
שלום למומחים,
אמנם הפורום עוסק בקרינה אך ראיתי שעניתם מספר פעמים על שאלות בנושא אזבסט.
בני עתיד להכנס לגן ילדים חדש בקרוב ויש 2 בעיות שאני דואגת לגבי הגן הזה:
1. אני דואגת שהגג של הגן, שנמצא בבניין מאוד ישן בקיבוץ, הוא גג אזטבס. אני יודעת שבקיבוץ הזה היו גגות אזבסט כי קראתי באינטרנט שהם הזמינו מומחה מורשה לפרק בקיבוץ גגות כאלה. מנהלת הגן טוענת שזה לא אסבזט. אני מצרפת תמונה של הגג. האם זה אסבזט? האם ניתן לדעת?
2. בקיבוץ שבו הגן נמצא יש מפעל לחומרי בידוד שמרוחק 400 מטרים מהגן. גיליתי מעט פרטים באתר של משרד איכות הסביבה במפל"ס (מרשם פליטות והעברות לסביבה), שעכשיו מחוייב להציג נתונים על מפעלים מסוכנים לציבור (עקב הצטרפות ישראל ל OECD).
המפעל מוצג בסימון הכי מחמיר של מפעלים (כלומר הוא בין המפעלים המזהמים ביותר). הארובה של המפעל פולטת כל מיני חומרים ותהליך הייצור שלה מוגדר כך:
OTHER (INCLUDING ASBESTOS PRODUCT MANUFAACTURING)
כמו כן כתוב שהחומרים הנפלטים:
TOC
VOC
אבץ
אנטימון ותרכובותיו
ארסן ותרכובותיו
בדיל ותרכובותיו
בריליום
ואנאדיום ותרכובותיו
מאנגאן ותרכובותיו
חלקיקים
נחושת ותרכובותיה
ניקל ותרכובותיו
סלניום ותרכובותיו
עופרת ותרכובותיה
פלטינה ותרכובותיה
קאדמיום ותרכובותיו
קובאלט ותרכובותיו
תאליום ותרכובותיו
תחמוצות גופרית
תחמוצות חנקן
אמאלה!!!! על 3 מחומרים אלה כתוב שהם עמדו בתקן בבדיקה שנעשתה ועל שאר החומרים אין מידע אז אני משערת שזה לא נבדק.
האם הגן בסיכון כלשהו? יצויין שהקיבוץ עצמו נמצא 400 מטר כמו הגן מהמפעל(כולל בתי התושבים) והמפעל כבר קיים 20 שנה (וכך גם גני הילדים בקיבוץ).
אודה מאוד מאוד מאוד לתשובתכם כי אני מאוד דואגת לבני!
תודה וערב טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה לרם דישון וד"ר דני וולף - תגובה
רם דישון15/08/2014אענה רק לגבי האזבסט.
הגגות בארץ עשויים אזבסט-צמנט, דהיינו סיבי אזבסט כלואים במלט. כל עוד הלוחות שלמים (ולא צירפת תמונה)- אין בעיה. אם לוח נשבר, ניתן לצבוע ולאטום את איזור השבר כדי למנוע פיזור סיבים. קרוב לוודאי שמהאזבסט אין סיכון.
לגבי יתר החומרים- אשאיר לד״ר וולף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך! הנה
טל15/08/2014מקבץ של תמונות של הגג המדובר.
א. האם מדובר באסבזט? האם ניתן לדעת זאת?
ב. איך יודעים אם זה שבור או לא? הגג הנ"ל נראה לא בדיוק שלם בחלקים רבים, במיוחד ברצועות המוזרות שיורדות מהחלק העליון של הגג למטה (אני מקווה שאתה מבין למה כוונתי)..
מחכה לתשובתך
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתמונה שניה
טל15/08/2014
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתמונה שלישית
טל15/08/2014
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתמונה רביעית
טל15/08/2014
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתמונה השלישית שוב, היא יצאה לא טוב
טל15/08/2014
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
התמונה השלישית שוב, היא יצאה לא טוב - תגובה
רם דישון15/08/2014זה נראה בכלל גג רעפים ולא אזבסט. אזבסט הוא שטוח או גלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה לא גלי? בעיניי זה גלי.... לא?
טל16/08/2014ומה לגבי החלק שיורד מלמעלה למטה בארבעה כיווונים? מקווה שאתה מבין למה הכוונה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
זה לא גלי? בעיניי זה גלי.... לא? - תגובה
רם דישון16/08/2014קשה לראות בתמונה, אבל אם זה אזבסט- ראי תשובתי הראשונה.
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)