קרינה מצטברת שאלה לד"ר וולף

מנהל הפורום

רם דישון
רם דישון
לקביעת תור אצל רם דישון ללא פרסום בפורום

• קרינה מצטברת שאלה לד"ר וולף
    אילנית
    25/08/2014

שלום רב

בלידת ביתי בגיל יומיים עקב דום נשימתי ואספירציה בטיפול נמרץ נעשו שבעה צילומי ראות
    היה צורך בצילומים לבדוק שלא נשארו נוזלים
    כמו כן אני יודעת שהיתה לה גם בצקת במוח - adema
    אני רק לא זוכרת אם ראו זאת בסיטי או אולטראסאונד

נניח וכן היה סיטי מח ושבעה צילומי רנטגן בגיל ארבע צילום רנטגן לכף רגל
    והיום עשיתי לה צילום פנורמי לשיניים כי האורטודנטית מאד התעקשה.

ובנוסף גם טסתי איתה מארה"ב פעמיים לישראל .

הילדה כיום בת תשע האם יכול להיגרם לה נזק מכל מה שציינתי ? אני ממש בלחץ
    מנסה להימנע מקרינה מיותרת ככל האפשר.

שאלה נוספת ברשותך
    האם ההגבלה למספר צילומי רנטגן בשנה ( לדוגמא צילום פנורמי לשיניים) זה בגלל שזה מצטבר לכל החיים או האם הנזק חזק יותר כאשר עושים את אותו מספר צילומים בזמן מצומצם יותר? ( אסביר את עצמי אם ניקח אדם בן 60 שבמשך כל חיו עשה 10 צילומים נגיד צילום בשנה או אדם בן 60 שעשה 10 צילומים בשנה אחת)

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קרינה מצטברת שאלה לד"ר וולף - תגובה

ד``ר דני וולף
    26/08/2014

התשובות לכול השאלות מהסוג הזה הן סטטיסטיות בלבד ואין להסיק עליהן לגבי אף אחד אישית. קשה לי להגיד אם לפני 9 שנים ביתך עברה אולטרסאונד או CT. אני מניח שלו הייתה עוברת CT היו מיידעים אותך, ואפשר גם להוציא את גליון האשפוז מאותה התקופה ואם מדובר בביח' של שב"כ את יכולה אפילו להוציא את גליון האשפוז אצל הרופא המטפל (כמובן אם הוא בכללית).
    כך או כך אין זה משנה כלל, כל הצילומים, ובטח אילו שנעשים בטיפול נמרץ פגים, נחוצים ביותר והעניקו לך ילדה בלי פגיעות קשות אחרות.
    אל תחשבי על הקרינה היא זניחה.
    קרינת רנטגן צטברת אולם ברבות השנים ההשפעה נחלשת. אין זה משנה אם הקרינה נעשתה בחודש אחד בשנה אחת או ביותר שנים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו