בהמשך לשאלתי הקודמת:

מנהל הפורום

רם דישון
רם דישון
לקביעת תור אצל רם דישון ללא פרסום בפורום

• בהמשך לשאלתי הקודמת:
    תוהה
    31/08/2014

במרתף הבניין בו אני מתגוררת ישנו חדר עליו רשום "מתקן תקשורת שכונתי" של חברת בזק.

מבחינת קרינה, הוזמן בודק מקצועי שמצא בחדר הקרוב לשם קרינה בין 1.8-2.8 מ"ג בשעה ארבע
    (זה חדר שיועד להיות חדר ילדים, אך בחרתי להחליפו לחדר עבודה מסיבה זו). חדר שינה שלנו: יותר נמוך, בסביבות ה 2,

ממ"ד, בו הילדים ישנים היום: 1.3-2.3, רוב החדר ברמות הנמוכות יותר, ורק אזור קטן מעל 2.

בסלון רמות נמוכות ממש: 0.3-0.6 מ", שם הילדים משחקים רוב הזמן, בעצם רק ישנים בחדר.

יש מה לחשוש? כמה סביר שהקרינה עולה משמעותית בשעות הערב? האם יש להניח שבלילה עצמו הרמות נמוכות? אין אף אינדיקציה לגורם אחר שיגרום לעלייה ברמות הקרינה קרוב לבית.

המודד סרב לבוא פעם נוספת בשעות העומס, בטענה שאין בכלל קרינה בבית וכולו בטוח גם לילדים, וחבל על הכסף שלי. לא היה מוכן וזהו. אבל הוא הסתמך על ערכים של עד 4 מ"ג כבטוחים, לפי הנחיות המשרד להגנת הסביבה (למרות שמברורים שלי גם במשרד להגנת הסביבה אומרים שבממוצע שנתי לא מומלץ לעבור את ה- 2 מ"ג)

בקשר לראוטר של הרשת - הבנתי שקרינה אלקטרומגנטית אינה מושפעת ממכשולים כמו קירות. אם כן, מדוע קרינה של ראוטר מעבר לקיר חסרת משמעות? מנה פספסתי?

בכל מקרה, זו דירה שכורה שתיכננו לגור בה במשך שנתיים-שלוש, ואני תוהה אם בעקבות הממצאים כדאי לעבור בהקדם למקום אחר. הילדים בני שנה וארבע.

תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בהמשך לשאלתי הקודמת:

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בהמשך לשאלתי הקודמת: - תגובה

ד``ר דני וולף
    31/08/2014

המודד צודק, אין סכנה בבית. העיצה הכי חשובה היא שלא תשכני את הילדים בממ"ד אם יש אפשרות כזו. קרינת ראוטר - רדיו כן נעצרת בקירות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אז עדיף להיות בקרינת 2.8 מ"ג?

תוהה
    31/08/2014

הממ"ד מאוורר מאוד.

האם קרינה של 2.8 מ"ג (בשעה ארבע, כנראה עולה בערב) עדיפה על פני שהייה בממ"ד?
    בהחלט יש אפשרות להעביר אותם לחדר זה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אז עדיף להיות בקרינת 2.8 מ"ג? - תגובה

ד``ר דני וולף
    01/09/2014

חסרים לי נתונים, וחלק מאוד לא ברור. האם הקרינה באמת מארון תקשורת?!?!?! לפי הנתונים הקרינה האלקטרומגנטית היא בין 1.8 - 2.8 מיליגאוס, במדידה אחת אחה"צ.
    באיזו קומה הדירה?
    אם בקומה גבוהה, והממ"ד מאוורר היטב, אפשר בממ"ד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה,

תוהה
    01/09/2014

אני לא יודעת מאיפה הקרינה וגם המודד המוסמך שהיה כאן לא ידע להגיד לי.
    הקרינה משתנה באזורים שונים בחדר, ויש אזור אחד שבו תהיה חייבת לפחות מיטה אחת, בו המדידה הייתה 2.8 מ"ג.

הדירה בקומה שלישית והממ"ד מאוורר

המון תודה על התשובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו