שאלה לדר' וולף-ילדים ומקררים

מנהל הפורום

רם דישון
רם דישון
לקביעת תור אצל רם דישון ללא פרסום בפורום

• שאלה לדר' וולף-ילדים ומקררים
    יהודה
    03/10/2014

שלום וברכה,

ילדיי (שנתיים עד חמש) שוהים מספר שעות עד יממה, מדי שבוע, בבית בו מהצדדים האחרים של קירות החדר המרכזי בו הם שוהים רוב הזמן- יש מקררים. הם עוברים ליד קירות אלה עשרות פעמים בכל ביקור.
    עד כמה יש למנוע זאת ?
    אני עושה כמיטב יכולתי,המוגבלת, על מנת שכמה שפחות ישבו או יתעכבו שם; אך אם זה לא מספיק - ויש סכנה בכך שמתעכבים מדי פעם, או שחולפים פעמים רבות- הייתי מבקש לדעת; ולפעול בהתאם.

תודה רבה,
    שנה טובה וגמר חתימה טובה !

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה לדר' וולף-ילדים ומקררים - תגובה

ד``ר דני וולף
    03/10/2014

לזמן כל כך קצר אין שום סיכון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד - מקרר ושקע

יהודה
    04/10/2014

דר' וולף, תודה רבה על המענה המהיר !

מאז שאלתי הכללית, נוספה לי שאלה יותר חמורה, אני חושש.
    בני, בן שלוש וחצי,ישן כחמש שעות, כשפלג גופו התחתון ליד ( כשלושים - חמישים ס"מ ) מרחק מהצד האחורי של מקרר (לפי הרעש, מנוע המקרר היה פעיל במיוחד מספר פעמים).

עד כמה יש סיכון של ממש לנזק משמעותי?

בנוסף, השקע הפעיל של המקרר היה כ 20 - 15 ס"מ מראשו. מה החשש לנזק מכך?

כמו כן - הוא היה חולה, עם חום גבוה. האם זה מגביר את מידת הפגיעה מקרינה ?

אף שמדובר במקרה ספציפי שכבר התרחש (וממילא אני בקושי נושם מאז ...), חשוב לי מאוד לדעת מה המשמעות מבחינה אובייקטיבית (בלי"הנחות" או ריכוכים).

תודה רבה רבה,
    שבוע טוב ושנה טובה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד - מקרר ושקע - תגובה

ד``ר דני וולף
    06/10/2014

הטוב ביותר שתרכוש מכשיר מדידה ותמדוד את הקרינה במיטת הילד. קרינה לזמן קצר (גם אם יש חום) לא גורמת נזק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדר' וולף - הבהרה

יהודה
    06/10/2014

דר' וולף, תודה רבה.

קודם כל - אקנה.

מתנצל על ההתעקשות; פשוט חשוב לי לוודא שהבנתי

ב"זמן קצר" הכוונה גם למספר שעות מדי פעם, או שבכל מקרה מעבר לכמה דקות (בוודאי שעות) מדובר בנזק; גם אם מדובר בפעם אחת או כמה פעמים בחודש.

תודה רבה ושנה טובה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדר' וולף - הבהרה - תגובה

ד``ר דני וולף
    07/10/2014

הנזק מהחשמל בתדירות ביתית הוכח בעבודה בה ילדים הגרו בסביבות כבלי מתח גבוה, לקו בסרטן פי 3 מהאחרים. כלומר חשיפה של בית המגורים במשך שנים רבות. כלומר, ללכת לישון במיטה שבה יש קרינה במשך שנים. יום יום, במשך שנים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו