שאלה למהנדס רם דישון ועוד קצת

מנהל הפורום

רם דישון
רם דישון
לקביעת תור אצל רם דישון ללא פרסום בפורום

• שאלה למהנדס רם דישון ועוד קצת
    אדם
    12/10/2014

שלום רב,

1. (מופנית ספיצפית לרם דישון) באתרך מצויין כי קירות הבית בולעים כ-90% מן הקרינה הסלולרית. ברצוני לשאול האם דבר זה נובע מתכונה כלשהי של הקיר שאינה ה-10 ס"מ נוספים לערך שהוא מוסיף חוצץ בינינו לבין מקור הקרינה, או שמא הכוונה באמת שאותו מרחק נוסף הוא שתורם להבדל בעוצמת הקרינה בין צידו האחד של הקיר לשני?
    הסיבה לשאלתי היא שעד כמה שידוע לי, גלי רדיו מסוגלים לעבור דרך קירות ללא איבוד של ממש מעוצמתם.

2. האם אתם מכירים את האנשים מ-norad4u ויכולים לומר האם הם אמינים? (שמתי לב שבנוסף למידע, חלק מן השירות שהם מספקים לציבור מגיע בצורת הספקת אמצעי הגנה ומדידה - הווה אומר, מדובר בעסק.)

מהי הסיבה לפער הלא קטן בין ספי הבטיחות לתפישתכם לזו שלהם?

3. על איזה מרחק עליי לשמור אם ידוע לי שמצידו השני של הקיר בחדר השינה מחזיק השכן מודם סלולרי שפועל במשך רוב שעות היום?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה למהנדס רם דישון ועוד קצת - תגובה

רם דישון
    12/10/2014

1. חומר הבניה ממנו בנוי הקיר מחזיר (כמו ראי) 90% מהקרינה. כתבתי ״בולע״ על מנת למנוע אי הבנות. כן, זוהי אכן תכונה של החומר, והיא תלויה בתדר (בתדר החשמל, 50 הרץ, חומר הבניה שקוף למעשה).
    2. גלי רדיו (בתדרי רדיו) מאבדים כאמור 90% מעוצמתם במעבר קיר.
    3. אני מכיר היטב את האיש שעומד מאחורי האתר norad4u. אדם מצוין ואיש מקצוע אמין, שעקב היותו רגיש לקרינה עזב תפקיד בחברת הייטק ועוסק כרגע לפרנסתו גם במכירת אמצעי הגנה.
    4. בגלל היותו רגיש לקרינה, הוא נוטה להחמיר יותר ממני. מי מאיתנו צודק יותר- רק ימים יגידו.
    5. אין בעיה עם מודם סלולרי מעבר לקיר, בגלל 1 ו-2 לעיל.
    אני מעריך את השאלות העניניות שלך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה למהנדס רם דישון ועוד קצת - תגובה - תגובה

ד``ר דני וולף
    13/10/2014

אם מותר לי להוסיף הערה (הארה) קצרה לסעיף 2 ב' בשאלה:
    ההבדל בפער בין ערכי הסף שלנו לשל האתר השני האמין, המכובד, המקצועי, ובעל הידע הרב, הוא בכך, שאנחנו שומרי הסף של הסיכון (האפשרי, לא הוודאי) של עליה בשכיחות הסרטן אצל משתמשים כבדים לאורך זמן, ואילו האתר השני "דואג" לאלו שלוקים "במחלת הרגישות לקרינה אלקטרומגנטית" ואילו הם דברים שונים לחלוטין.
    ובכל מקרה צודק ידידי המלומד המהנדס רם דישון רק העתיד יוכיח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו