מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלה למהנדס רם דישון ועוד קצתאדם12/10/2014
שלום רב,
1. (מופנית ספיצפית לרם דישון) באתרך מצויין כי קירות הבית בולעים כ-90% מן הקרינה הסלולרית. ברצוני לשאול האם דבר זה נובע מתכונה כלשהי של הקיר שאינה ה-10 ס"מ נוספים לערך שהוא מוסיף חוצץ בינינו לבין מקור הקרינה, או שמא הכוונה באמת שאותו מרחק נוסף הוא שתורם להבדל בעוצמת הקרינה בין צידו האחד של הקיר לשני?
הסיבה לשאלתי היא שעד כמה שידוע לי, גלי רדיו מסוגלים לעבור דרך קירות ללא איבוד של ממש מעוצמתם.
2. האם אתם מכירים את האנשים מ-norad4u ויכולים לומר האם הם אמינים? (שמתי לב שבנוסף למידע, חלק מן השירות שהם מספקים לציבור מגיע בצורת הספקת אמצעי הגנה ומדידה - הווה אומר, מדובר בעסק.)
מהי הסיבה לפער הלא קטן בין ספי הבטיחות לתפישתכם לזו שלהם?
3. על איזה מרחק עליי לשמור אם ידוע לי שמצידו השני של הקיר בחדר השינה מחזיק השכן מודם סלולרי שפועל במשך רוב שעות היום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה למהנדס רם דישון ועוד קצת - תגובה
רם דישון12/10/20141. חומר הבניה ממנו בנוי הקיר מחזיר (כמו ראי) 90% מהקרינה. כתבתי ״בולע״ על מנת למנוע אי הבנות. כן, זוהי אכן תכונה של החומר, והיא תלויה בתדר (בתדר החשמל, 50 הרץ, חומר הבניה שקוף למעשה).
2. גלי רדיו (בתדרי רדיו) מאבדים כאמור 90% מעוצמתם במעבר קיר.
3. אני מכיר היטב את האיש שעומד מאחורי האתר norad4u. אדם מצוין ואיש מקצוע אמין, שעקב היותו רגיש לקרינה עזב תפקיד בחברת הייטק ועוסק כרגע לפרנסתו גם במכירת אמצעי הגנה.
4. בגלל היותו רגיש לקרינה, הוא נוטה להחמיר יותר ממני. מי מאיתנו צודק יותר- רק ימים יגידו.
5. אין בעיה עם מודם סלולרי מעבר לקיר, בגלל 1 ו-2 לעיל.
אני מעריך את השאלות העניניות שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה למהנדס רם דישון ועוד קצת - תגובה - תגובה
ד``ר דני וולף13/10/2014אם מותר לי להוסיף הערה (הארה) קצרה לסעיף 2 ב' בשאלה:
ההבדל בפער בין ערכי הסף שלנו לשל האתר השני האמין, המכובד, המקצועי, ובעל הידע הרב, הוא בכך, שאנחנו שומרי הסף של הסיכון (האפשרי, לא הוודאי) של עליה בשכיחות הסרטן אצל משתמשים כבדים לאורך זמן, ואילו האתר השני "דואג" לאלו שלוקים "במחלת הרגישות לקרינה אלקטרומגנטית" ואילו הם דברים שונים לחלוטין.
ובכל מקרה צודק ידידי המלומד המהנדס רם דישון רק העתיד יוכיח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)