לדר' וולף

מנהל הפורום

רם דישון
רם דישון
לקביעת תור אצל רם דישון ללא פרסום בפורום

• לדר' וולף
    יהודה
    08/11/2014

דר' וולף שלום וברכה,

בתי, בת השנתיים, ישבה כשעתיים כשבמרחק 40 ס"מ מראשה מחשב; ובמרחק זהה, פחות או יותר, שני מכשירים טלפונים סלולריים בהטענה.

עד כמה הדבר חמור, בעיקר לאור הגיל ?

האם יש משמעות למספר המכשירים שבהטענה ?

המקרה מדאיג אותי.

מעבר לכך, חשוב לי לדעת לגבי העתיד - עד כמה ולאיזה מרחק חשוב להקפיד; שכן בניגוד לבית, בו יש לי שליטה יחסית, במקומות זרים (כמו במקרה הזה) - ההתנהלות יותר מורכבת (ואם אין ברירה-פשוט אעדיף להמנע מביקור בהם).

בתודה רבה רבה !

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לדר' וולף

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לדר' וולף - תגובה

ד``ר דני וולף
    08/11/2014

אין שום חשש, זניח לחלוטין. כל מה שתיארתה פשוט זניח לגמרי.
    א. שעתיים, זה אפס זמן. מדובר על חשיפה של שעתיים ביום כל יום במשך שנים רבות.
    ב. פלאפון במרחק 40 ס"מ אין קרינה, בייחוד כשלא מדברים או גולשים איתו. בניגוד למה שמקובל לחשוב, פלאפון בהטענה אינו מקרין יותר מאשר פלאפון בלי הטענה!!!!!! ההטענה היא בכלל בתדר של חשמל הביתי, והקרינה היא מהמטען שבתוך השקע ולא בפלאפון.
    ג. הקרינה מהמחשב היא גם כן בתדר חשמל ביתי, ולא תקשורת, RF, בזמן שלא מדברים וגם זה זניח.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדר' וולף - בקשת הבהרה ...

יהודה
    10/11/2014

דר' וולף - תודה רבה !

רציתי לוודא שהבנתי נכונה ושתיארתי נכון את המצב (אני מתנצל אם אני מנדנד ומדגיש יותר מה שכבר כתבתי - בגלל החשש שעדיין קיים...)

1. המרחק (של כארבעים ס"מ) היה גם של המטען בשקע (לא רק של הפלאפון עצמו) - גם אז אין חשש ?
    2. במקרה של מרחק קטן יותר עדיין שעתיים הם לא זמן מסוכן ?
    3. ובעיקר - האם מכיון שמדובר בתינוקת בת שנתיים, הדברים אינם מסוכנים הרבה יותר ?
    4. שוב- האם זמן של שעתיים ומרחק קטן של ארבעים (או פחות ס"מ) ממחשב מתינוקת בת שנתיים, לא מסוכנים ?

כללית -
    - מה המרחק שבדרך כלל יש לשמור ממטען פעיל של סלולרי (אני חושב שראיתי במקום כלשהו שיש לשמור מטר וחצי ובאחרים - פחות.)
    ומה מרחק מפלאפון בזמן דיבור/גלישה (אני מבין שחיבור ל- WhatsApp משמעו גלישה מתמדת) ?
    מה המרחק שצריך לשמור ממחשב ומכונן המחשב?

תודה רבה והערכה גדולה על התשובות והסבלנות !!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדר' וולף - בקשת הבהרה ... - תגובה

ד``ר דני וולף
    10/11/2014

א. כל התשובות נכונות. שעתיים מחשמל בתדירות הביתית זניח.
    ב. בנושא זה מאוד קשה לתת תשובות מדויקות על הסנטימטר, וזה לא כך ש-50 ס"מ מספיקים, ו- 40 לא.
    ג. נעביר את השאלה למהנדס שלנו רם דישון שישלים לנו את הידע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעביר למהנדס רם דישון להשלמה

ד``ר דני וולף
    10/11/2014

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעביר למהנדס רם דישון להשלמה - תגובה

רם דישון
    11/11/2014

מדדתי עם המטען שלי והנייד שלי. מרחק של חצי מטר מהמטען הוא בטוח לחלוטין אפילו לחשיפה רצופה (0.5 מיליגאוס).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דר' וולף ומר דישון - תודה רבה !!

יהודה
    11/11/2014

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו