צילומים

מנהל הפורום

רם דישון
רם דישון
לקביעת תור אצל רם דישון ללא פרסום בפורום

• צילומים
    ,תהילה
    18/11/2014

שלום רב ד"ר דני וולף

תודה לך ולצוות שעונה על שאלות חשובות פורום נהדר.

1. מאחר ונחשפתי במהלך חיי להמון קרינה אני בת 57 ועשיתי כמה סיטי וגם מיפוי עצמות ממוגרפיה וצילומים שמתברר שהיו מיותרים כי לא נמצא דבר תודה לבורא עולם אך בכול זאת אני מאוד מוטרדת שמה אפתח מחלה שאלתי מהם האחוזים אפשרות חלילה שאפתח מחלה קשה כי שמעתי שה-DA די או איי מתקן את עצמו האם זה נכון?

2.ולמה אם חס ושלום מפתחים מחלה זה רק אחרי 30 40 למה רק אחרי המון זמן

תודה רבה על תשובתך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צילומים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צילומים - תגובה

ד``ר דני וולף
    19/11/2014

קרינה מייננת, קרי צילומים, אמנם מצטברת במהלך החיים, וזו אחת הסיבות שבגיל מבוגר יותר יש אחוז גבוהה יותר של סרטן.
    את במצב טוב יחסית, סך הצילומים וה- CT שמנית ממש לא גדולה. שאלי אנשים בקירבתך ותראי שרובם עשו יותר צילומים ויותר CT ולרובם אין סרטן, כמובן.
    לעתים החרדה מסרטן יותר מזיקה מהחמלה עצמה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צילומים

לוי תהילה
    23/11/2014

סליחה ד"ר המשך לשאלה , אני מדברת על 6 פעמים סיטי ,2 ראש 2 גב 1, גרון 1,צוואר , 2 פעמים מיפוי עצמות ועוד צילומים רבים רגילים, וממוגרפיה ,ושינים, אכן זה לא הרבה לדעתך? כי אני יודעת שאת הנעשה אין להשיב אבל בכול זאת חוששת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צילומים - תגובה

ד``ר דני וולף
    24/11/2014

התשובה המדויקת נמצאת בשאלה 23 לשאלות הנפוצות.
    אינני רוצה להלאות אותך עם מספרים, אבל נניח שעשית לצורך העניין 8 צילומים "כבדים", CT + מיפוי עצמות (אגב CT ראש מקרין פחות מאשר חזה) אז הסיכון שלך הוא בממוצע ב- 4 פרומיל יותר ללקות בסרטן. וזה אומר שאם באוכלוסיה מתים 420 אנשים מתוך 1000 מסרטן, הסיכון שלך הוא 424 אנשים מתוך 1000 .
    בקיצור עזבי את החישובים, הסיכון שלך מהצילומים זניח לחלוטין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו