סף קרינה סלולרית

מנהל הפורום

רם דישון
רם דישון
לקביעת תור אצל רם דישון ללא פרסום בפורום

• סף קרינה סלולרית
    אורחת
    08/12/2014

שלום רב, אנו רוצים לרכוש דירה בשכונה חדשה. במרחק של כ 200-300 מטר מן הבניין נמצאים שלושה עמודים של אנטנות סלולריות. אין חלון בדירה ממנו יראו את האנטנות. הזמנו מודד מוסמך, לדבריו מכשירי המדידה שלו אמינים ומכויילים. הבניין בתהליך בנייה לכן מדדנו בשביל שסמוך למרפסת הדירה, שם מדד כ 0.2 מיקרווואט/ ס"מ רבוע . הסביר שהתקן הינו 40. קראתי רבות באינטרנט לגבי התקן והבנתי שהמספר הזה רחוק מלהיות אופטימלי (בטח לעומת שוויץ), ובעיקר נלחצתי מהערכים המומלצים באתר norad4u.
    1. האם רמת הקרינה בדירה עצמה צפויה להיות נמוכה מ 0.2 בגלל מיסוך הקירות ובניינים שבדרך ?
    2. כ 100 מטר מן הבניין מדד 5 מיקרווואט/ס"מ רבוע, במידה ויוקם שם גן שעשועים האם זה מספיק בטוח לילדים, כיוון שזמני החשיפה קטנים יחסית ?
    3. המדידה בוצעה באופן חד פעמי, האם יתכן שבניטור רציף כן יתגלו חריגות ?
    4. אני מאוד מבולבלת לגבי סף קרינה מקסימלי מומלץ, המון מידע ברשת ואני מתקשה לקבל החלטה לגבי דירה זו. מדוע הערכים באתר norad4U כאלה מחמירים? האם לדעתכם דירה זו בטוחה ?

סליחה על האורך,
    תודה רבה,
    אורחת מוטרדת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סף קרינה סלולרית

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סף קרינה סלולרית - תגובה

רם דישון
    08/12/2014

אם לא יהיה קו ראיה מהדירה לאנטנות- הקרינה בה תהיה נמוכה מאד, בהתאמה עם המדידה של המודד.
    5 מיקרוואט לסמ״ר הם ערך גבוה לטעמי, ואינני ממליץ על שהיה ממושכת בסביבה כזו. השאלה היא מהי ״ממושכת״ או ״זמני חשיפה קצרים״. על זה אין עדיין תשובה מוסמכת. אם מדובר בילדים, הייתי משתדל להמנע משהיה שם.
    לא סביר שהערכים ישתנו בעתיד.
    עמיתי מנהל האתר norad4u הוא רגיש קרינה בעצמו, ולכן מחמיר מאד בגלל נסיונו הוא.
    הדירה המדוברת נראית לי בטוחה. לגבי הסביבה- ממליץ למדוד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו