מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מיפוי עצמותגיל09/05/2015
שלום רב,
בעלי עובר מיפוי עצמות עם טכנציום.
במכון אמרו לו שאין סכנה להפגש עם הילדים לאחר הבדיקה .
רק 24 שעות להמנע ממגע עם נשים בהריון.
האם לדעתכם בכל זאת.כדאי להמנע משהות ליד הילדים ליתר בטחון ?
ואם כן לכמה זמן.
אני אוהבת תמיד להחמיר ...
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיפוי עצמות - תגובה
ד``ר דני וולף09/05/2015המכון הם המומחים, כי הם יודעים בדיוק מה זמן מחצית החיים של החומר. המכון גם לוקח טווח ביטחון מספק. יחד עם זאת שחררי את בעלך ליום אחד שישן במלון. אגב חשוב יותר לשטוף היטב את השירותים לאחר שהשתמש בהם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיפוי... המשך
גיל10/05/2015תודה רבה על התשובה !
חידוד נוסף לנושא...
1. לאחר 24 שעות... זה כבר בסדר להפגש עם הילדים ?
2. כמה זמן מומלץ לנקות שירותים ?
3. אחותי בהריון... כמה זמן מומלץ לא להפגש איתה ?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לתגובה...שאדע להערך בהתאם...
מיקי11/05/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אשמח לתגובה...שאדע להערך בהתאם... - תגובה
רם דישון11/05/2015שאלי את הסגל במכון- הם יודעים הכי טוב!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם מסוכן ???
גיל12/05/2015שלום,
שכנה נכנסה אלי ל10 דקות... עד שהסתבר שעשתה מיפוי .
הילדים שלי בגיל 8 ושנתיים היו לידה ...
עד כמה החשיפה הזו מסוכנת ?
אין סיכון, מזערי,נמוך או גבוה ?
ראיתי בתשובה שדר וולף ציין שעדיף שהבעל יתרחק ליממה...
אני מאד מודאגת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמיפוי הוא מיפוי בלוטת התריס ראדיוא
גיל12/05/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמיפוי הוא מיפוי בלוטת התריס ....
מיכל12/05/2015עם זריקה רדיואקטיבית.
במידה ויש סכנה - האם היא רק במגע עם הנבדק? במגע בחפץ שנגע הנבדק ? או גם בשהייה באותו חדר ללא מגע?
אשמח לתגובה בהקדם .
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמיפוי הוא מיפוי בלוטת התריס .... - תגובה
ד``ר דני וולף13/05/2015קרינה רדיואקטיבית (בניגוד לקרינה אלקטרומגנטית) מופצת על ידי חומר פולט קרינה, במקרה שלנו יוד רדיואקטיבי. הסכנה היא בקרינה מהאדם שעשה את המיפוי, ומהפרשותיו (שתן צואה ורוק) המפרישים את החומר. יחד עם זאת זמן מחצית החיים של החומר הוא קצר, ובתוך זמן מסוים הוא מפסיק להקרין בכלל. במרחק של מטר מהאדם אני מניח שהקרינה זניחה לגמרי, וברוב המיפויים המקובלים, עצמות ובלוטת התריס בתוך יממה אין עוד קרינה. זמנים ומרחקים מדויקים ניתן להשיג רק במכונים הבודקים, ובדרך כלל מקבלים גם דף הסבר, ולכן לכול החרדים יתר על המידה ניתן לפנות למכונים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטכנציום לא יוד
גיל13/05/2015בוקר אור...
הבנתי ממנה שהבדיקה לא היתה יוד ולכן מה שנשאר לפי האינטרנט הוא טכנציום.
במה זה משנה את תשובתך ?
ובנוסף ההסבר התיאורטי שנתת לי מובן.
אבל לשאלת התכלס...
ראיתי שטכנציום זמן מחצית חיים הוא 6שעות.
הם נפגשו כנראה בדיוק לאחר זמן זה...
במכון שעשתה לא אמרו לה כלום,באינטרנט ראיתי המלצה ליד ילדים 12 שעות.
ובתחילת השרשור ראיתי שהמלצת לבעל בכלל 24 שעות.
אז כדי שאוכל להרגע (בתקווה ...) :
1. האם שהייה איתה בחדר למשך כ10 דקות סיכנה אותם ?
אם כן... מה מידת הסיכון ?
לא היה מגע למיטב ידיעתי , רק שהיה באותו חדר.
2. האם מגע בדברים שנגעה סיכן ?
עלי להבין מה הסיכון ומה הנזק ...אני לחוצה
האם זה שונה מכל זיהום אחר שקורה בחיים ?אוויר , ct וכו...
גם פה חשיפה מינימלית לא בעייתית ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחכה מאד לתשובה !!!
גיל14/05/2015בוקר טוב...
אני רואה שהשאלה שלי התפספסה...
אני יודעת ששאלתי שאלת המשך , אבל מאד מבקשת תשובות
(מקווה לתשובות הרגעה...שחשיפה גם אם היתה היא מזערית בזמן של 10 עד 15 דקות...ונזק הוא רק מחשיפה ממושכת...)
אני מוטרדת... ובודקת כל הזמן מתי תגיע התשובה ...
תודה מראש על כל פועלכם בפורום.
הוא עוזר לרבים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מחכה מאד לתשובה !!! - תגובה
רם דישון14/05/2015מ-15 דקות לא קרה דבר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחכה מאד לתשובה !!! - תגובה - תגובה
ד``ר דני וולף15/05/2015טכנציום ויוד לצורך העניין זה אותו הדבר. יממה זה זמן עם טווח ביטחון. שהייה של 15 דקות במרחק של מטר ממנה אין בעיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)