קרינה בגן

מנהל הפורום

רם דישון
רם דישון
לקביעת תור אצל רם דישון ללא פרסום בפורום

• קרינה בגן
    מירה
    27/07/2015

שלום רב. יש לי שתי שאלות.
    1-גן הילדים של בני ממוקם בבית פרטי שהחצר שלו גובלת בחדר טרנספורמציה.
    בתחילת שנה הבאתי מודד קרינה שטען שיש לחסום עם גדר בין חצי מטר למטר שקרוב לחדר החשמל על מנת שהילדים לא יוכלו להתקרב ומעבר לכך השאר תקין.
    הגננת חסמה את חצי המטר שסמוך לקיר של החדר חשמל עם גדר.
    לפני כחודש הגננת הביאה שוב את המודד שניטר לה קרינה במשך 3 ימים , כולל בתוך הבית עצמו. המדידות בוצעו בימים החמים ביותר השנה.
    הפעם המודד קרינה המליץ על חסימת חלק גדול יותר בחצר (בבית עצמו לא נמצאה קרינה אלא רק בחלק מהחצר).
    הגננת לא מוכנה לחסום שטח נוסף מעבר לחצי המטר שכבר חסמה כיון שזה מצמצם לה את השטח בחצר.(היא לא מראה לי את הדוח ולכן אינני יודעת מהו השטח הנוסף שיש לחסום)
    מדובר בחצר שהילדים מבלים בה עד שעה וחצי ביום. לא בכל החצר יש קרינה אלא רק בחלקה. לעיתים הילדים משחקים סמוך לגדר ששם כאמור יש קרינה.
    האם היית ממליץ להוציא את הילד מהגן?
    2-בגן אחר שבדקתי, מדדתי באזור עם מד של קרינה סלולארית משום שיש בקירבת אזור מספר אנטנות. המד הראה לעיתים רמה ירוקה אך פעמים רבות הראה גם רמה בצבע צהוב (המקסימום היה25dbm 1.8mw/m - בריבוע)
    א-האם זה תקין או שברמה של צבע צהוב זה כבר לא תקין?
    ב-כמו כן הגן היה בעבר אולם ארועים. בתוך האולם קיים חדר חשמל שמשמש את האולם שהפך לגן. בתוך החדר יש לוחות חשמל וארון חשמל. כמה מרחק צריך בין חדר שכזה לכיתת הגן הכי קרובה?

הייתי שמחה לדעת האם עדיף להשאיר בגן הראשון או להעביר לגן השני? (במילים אחרות מה הרע במיעוטו?)
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קרינה בגן

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קרינה בגן - תגובה

ד``ר דני וולף
    28/07/2015

באין נתונים בדוקים אחרים, נסתמך על נתוני המודד, או שתמציאי נתונים אחרים כדי שנוכל להגיב.
    המודד בוודאי מדד את הקרינה בכול הגן, ולפי ממצאיו כפי שאת מוסרת יש קרינה באזור קטן של החצר, שהילדים נמצאים שם באקראי חלק מתוך ה"שעה וחצי ביום".
    אם הדברים נכונים, אין סכנה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו