קרינה במקום העבודה והריון

מנהל הפורום

רם דישון
רם דישון
לקביעת תור אצל רם דישון ללא פרסום בפורום

• קרינה במקום העבודה והריון
    יונית
    08/09/2015

שלום רב, הנני בהריון.

רכשתי מד קרינה ביתי (מ norad4u) ומדדתי במקום העבודה, מד הקרינה מצפצף במשרד שאני יושבת בו ובמשרדים הקרובים. יש לציין שמחוץ לחלון המשרד מצוי אתר בניה ולידו בניין עם אנטנות סלולריות.

הערכים לקרינת RF במכשיר נמדדים מיליוואט למטר רבוע mW/m2 ומגיעים גם ל 40 ו 50 במקסימום. הממוצע במקום הישיבה שלי הוא בערך 2-3 במדידה של כמה דקות, אבל הערכים מטפסים ויורדים כל הזמן.

הערכים לקרינה ELF במכשיר נמדדים ב uT והם גם גבוהים, מגיעים ל 4-5.

אשמח לדעת האם אלו ערכים גבוהים ומסוכנים? כאמור המד מצפצף וזה ממש מפחיד אותי.

תודה מראש!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קרינה במקום העבודה והריון - תגובה

רם דישון
    08/09/2015

הערכים אכן גבוהים קצת, ורצוי לעבור למשרד אחר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה! כמה שאלות המשך

יונית
    08/09/2015

תודה רבה,

האם היית ממליץ לעבור משרד גם אם לא הייתי בהריון? כלומר האם גם האחרים שיושבים אתי בסכנה?

האם לדעתך קרינת RF יכולה להיות מאתר הבניה הסמוך או ממקור אחר?

והאם מודד מוסמך שלבטח יזמין המעביד שלי יכול לטעון שהערכים תקינים כי הממוצע הוא נמוך יחסית? כלומר האם מודדים קרינה ממוצעת או מתייחסים לערכים הגבוהים?

שוב תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה! כמה שאלות המשך - תגובה

רם דישון
    11/09/2015

הסיכון לאלו שאינן בהריון הרבה יותר נמוך.
    קרינת RF אינה יכולה להגיע מאתר בניה אלא מאנטנה בלבד.
    הבעיה עם המודדים המוסמכים היא שאני נוטה לסמוך על המדידות שלהם אך לא על הפרשנות של התוצאות. לכן- כן, הוא יטען שהערכים תקינים כי הספים של הממסד היום גבוהים מאד ואינם מגינים על כלום. המשרד להגנת הסביבה מודע לכך אך מסיבות השמורות עמו לא מוציא את האצבע מהמקום בו לא זורחת השמש ולא עושה דבר בנידון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו