מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קרינה ממחשב נייד והריוןאילנית05/05/2008
שלום, רציתי לדעת האם הקרינה ממחשב נייד שמחובר לאינטרנט (לא לרשת אלחוטית) מסוכנת? אני עובדת שעות ארוכות מול המחשב, ולעתים שעות רבות על הכורסה כשהוא מונח על ברכי. כעת אני בהריון. האם עלי להזהר? בהקשר של קרינה, האם עלי לנקוט אמצעי זהירות נוספים בשל ההריון? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחשב נייד מקרין מאוד
ד``ר דני וולף06/05/2008מחשב נייד מקרין מאוד, בעיקר קרינה בתדירות ביתית ואין לזה קשר עם האינטרנט. אמנם העובר עטוף בהרבה שכבות, אבל דווקא השכבות הרבות ובייחוד הנוזל עלולים לגרום לתהודות שונות ומשונות. בקיצור, בשום אופן לא לשים את המחשב על הברכיים, לשים אותו על השולחן ולהשתדל להרחיקו כמה שאפשר מהעובר. עדיף לעבוד עם מחשב רגיל ולהרחיק אותו כמה שאפשר מהגוף.
בברכה
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקצת מלחיץ
אילנית06/05/2008תודה על התשובה. קשה לעבוד כשהמחשב מרוחק מהגוף, ובכל זאת צריך להתפרנס אז כנראה שצריכים למצוא פתרונות יצירתיים שלבטח לא יהיו אידיאליים מבחינת הקרינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחשב מרוחק מהגוף
ד"ר זמיר שליט"א06/05/2008מיכאלה יקרה:
ניתן לעבוד עם מקלדת קטנה המתחברת למחשב הנייד בחיבור USB.
כך אני עובד איתו, אפילו שאני לא בהריון...
אני מציע להקפיד על מרחק הולם מהמחשב.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרינה ממחשב והריון
ד"ר זמיר שליט"א06/05/2008מיכאלה יקרה:
לכל אחת ואחד אני ממליץ לא להחזיק מחשב נייד על הברכיים: חלק ממחשבים אלה מקרינים די חזק.
בעת ההריון יש להקפיד שבעתיים.
ברשותי תוצאות מדידת קרינה ששלח לי פרופ' אוברפלד, ראש מחלקת הבריאות של זלצבורג, אוסטריה, בו רואים קרינה לה חשוף אזרח לאנטנה ממרחק 100 מטר, החלשה בהרבה בהשוואה לקרינת WIFI המשודרת במקומות ציבוריים, (ובעוצמה המגיעה למפעיל המחשב) כדי שכל אחד יוכל לגלוש, בעת ששותה קפה ומקנח בעוגה עם קצפת.
גם אם את נמנעת מקפה ועוגה עם קצפת, אני מציע להישמר מאד גם מקרינה זו, פשוט להתרחק מהמודם במידת האפשר, ואם את מתפרזטת על מודם חזק של שכן (שלא יודע מכך), אני מציע להתרחק לחדר פנימי, בו הקליטה יותר חלשה (רואים זאת במחשב) ושמירת הבריאות עולה.
אני מאחל לך לידה טובה, ובריאות שלמה לך ולרך(כה) הנולד(ת)..
זמיר שליט"א* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת הבהרה
אילנית06/05/2008תודה על התשובה המפורטת. אני מבינה ש (א) מחשב נייח מקרין פחות ממחשב נייד ולכן הוא עדיף. (ב) רצוי להתרחק מהמודם. האם כוונתך רק ממודם אלחוטי או גם ממודם רגיל? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)