מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלה לגבי בלוק פומיסאילנית15/09/2015
שלום רב
קראתי בפורום לגבי בלוק פומיס ויש לי מספר שאלות
בייתי בנוי מבלוק זה ומן הסתם חדרי הילדים לא בגודל שהמיטה יכולה להיות
ממוקמת באמצע
חוץ מלהפוך את הראש לצד השני
מה עוד אפשר לעשות? האם יש מיגון כלשהוא?
זה שהמיטות ברוחב מטר האם מנחם קצת שהילד ישן בערך באמצע?
ומתרחק כ 30 40 ס"מ מהקיר
האם אוורור של החדר עוזר?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי בלוק פומיס - תגובה
ד``ר דני וולף16/09/2015בלוקי פומיס אמנם מקרינים יותר מבלוקים לבנים, וכשמסתכלים במבט של בריאות הציבור באופן כללי, זה די עצוב ומקומם להעלות את רמת הקרינה הכללית בארץ בגלל מחיר ונוחות בנייה, וחבל שמשתמשים בהם בכלל. יחד עם זאת, לגבי הפרט עצמו, לגבייך את, אין לך מה לחשוש ולחיות בפחדים, אף אחד מבני ביתך לא יושפע לרעה בגלל הבנייה הזאת, הסירי חשש ודאגה מלבך. בוודאי שטוב לאורר ולשאוב אבק לעתים קרובות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפומיס
אילנית16/09/2015דר וולף תודה רבה עבור התשובה המהירה והמרגיעה כמו תמיד
האם לבלוקים האלה יש אורח חיים.? שבאיזשהו פרק זמן הקרינה יורדת?
בכל זאת אני רוצה להזיז את המיטות קצת מהקירות מה המרחק המינימלי שאתה ממליץ? ( בנותי הקטנות לא מבינות למה הפכתי את הראש שלהם לצד השני של המיטה)
שוב המון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפומיס
אילנית16/09/2015שאלה נוספת ברשותך דר וולף
האם כדאי להזמין מודד ולבדוק את הנושא
האם אפשר לקבל תוצאות אמינות
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפומיס - תגובה
ד``ר דני וולף17/09/2015אי אפשר להסתמך על אורך החיים. לגבי קרינת הגמה שגם היא קיימת בבלוק הנפלא הזה הרחקת המיטה תעזור לגבי הרדון לא.
מדידה לא תיתן תוצאות כלל לגבי בלוקי הפומיס כי התוצאות תהיינה מתחת אחוז טעות המדידה, יחד עם זאת אני מבין שזה בית על הקרקע, אז כדאי למדוד בגלל זה.
כך או כך, הסירי דאגה מליבך, אלו שיקולים מדעיים סטטיסטיים בלבד, לגבי אוכלוסיות שלמות, ולפרט אין לכך שום משמעות. לילדות שלך אין סיכון גדול יותר מאשר לאחרים.
אל תחשבי על כך כלל.
שנה טובה ובריאה
דני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפומיס
אילנית17/09/2015דר וולף תודה וסליחה על ריבוי השאלות
פשוט זה בית שבנינו לפני חמש שנים ואף אחד לא ידע אותנו בנושא
עשיתי בדיקת ראדון במרתף שבנוי כולו מבטון והיה תקין
האם כדאי לעשות גם בקומה העליונה בגלל בלוקי הפומיס?
בכמה מינימום להזיז את המיטות מהקיר בגלל הגמה?
ובכלל לאורך שנים לגור בבית כזה לא יכול להיות נזק מקרינה מצטברת?
אני כבר שוקלת מכירה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפומיס
אילנית17/09/2015דר וולף תודה וסליחה על ריבוי השאלות
פשוט זה בית שבנינו לפני חמש שנים ואף אחד לא ידע אותנו בנושא
עשיתי בדיקת ראדון במרתף שבנוי כולו מבטון והיה תקין האם כדאי לעשות גם בקומה העליונה בגלל בלוקי הפומיס?
ובכלל לאורך שנים לגור בבית כזה לא יכול להיות נזק מקרינה מצטברת?
אני כבר שוקלת מכירה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפומיס
אילנית18/09/2015דר וולף תודה וסליחה על ריבוי השאלות פשוט זה בית שבנינו לפני חמש שנים ואף אחד לא ידע אותנו בנושא
עשיתי בדיקת ראדון במרתף שבנוי כולו מבטון והיה תקין
האם כדאי לעשות גם בקומה העליונה בגלל בלוקי הפומיס?
ובכלל לאורך שנים לגור בבית כזה לא יכול להיות נזק מקרינה מצטברת? אני כבר שוקלת מכירה תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפומיס - תגובה
ד``ר דני וולף18/09/2015יקירתי, עשית מצוין, ואם אין קרינה במרתף, בטוח שלא תהיה בדירה, אין לך מה לחשוש, הסירי דאגה מלבך, ילדייך לא נמצאות בסיכון גבוהה יותר מאשר ילדי ישראל האחרים. חצי מטר מהקיר בוודאי יספיק, אבל אפשר גם צמוד לקיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפומיס ציטוט מדברי מהנדס קרינה תשובה
ד``ר דני וולף18/09/2015תשובה מתאריך 18.12.11 שחוזרת בדף זה:
אני מהנדס קרינה, ובכל פעם שאני רואה את השאלות הנאיביות על הקרינה של בלוקי פומיס, אני מתמלה חימה. ובכן:
לבני פומיס אכן קורנים, הן קרינת גמא הנפלטת בהתפרקות של טוריום, ושל אשלגן, הן קרינת רדון הנפלטת מהתפרקות של רדיום.
מכון התקנים הישראלי הוציא את תקן 5098 הדן בערכים המקסימליים המותרים לשימוש בבלוקי בניה וקירות.
לפי התקן הזה, בלוקי הפומיס אמנם עומדים בתקן, אולם על סף התקן, ולכן הם משויכים בחוק כ"עיסוק".
הקבלנים, בוודאי, יציעו לכם את בלוקי הפומיס, כי הם זולים יותר ונוח יותר לעבוד איתם, ויבטיחו לכם שהם עומדים בתקן ולא קורנים.
אני לא הייתי בונה מבלוקי פומיס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבניין מתחילת שנות ה-70
שרון14/06/2016שלום
כיצד ניתן לדעת האם הבניין שבו אני גרה בנוי מאבני פומיס?
האם יש להם מראה/ ריח או מאפיין מסויים?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשואלים את בעלי המקצוע המתאימים
ד``ר דני וולף14/06/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפומיס
אילנית18/09/2015דר וולף היקר תודה רבה על הסבלנות הגדולה
לגבי בדיקת הראדון לא כל כך הבנתי
בחדרים איפה שיש פומיס כדאי לבדוק? כי בדקתי רק במרתף שהכל יצוק מבטון
( הבנתי שגם פומיס פולט ראדון)
והאם לא יכול להגרם נזק מקרינה מצטברת לאורך הרבה שנים גם בגלל קרינת הגמה?
סליחה על הנדנוד אני לחוצה
תודה רבה בהערכה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה אחרונה בקשר לפומיס לדר וולף
אילנית19/09/2015שאלה אחרונה לי אליך דר וולף
חפשתי צילומים מהבניה וגיליתי שהקירות שבנותי ישנות לידם הם
רובם יציקות בטון חיצוניים -זו קומת קרקע חדרים עם שתי חלונות גדולים בכל חדר
1. האם קיר בטון מקרין כמו קיר פומיס יותר או פחות?.
2. האם כדאי לבצע בדיקת ראדון -בגלל קירות הבטון למרות שבמרתף היה תקין ?
3. האם כדאי לבדוק את קרינת הגמא?
תודה רבה על הסבלנות והעזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה אחרונה בקשר לפומיס לדר וולף - תגובה
ד``ר דני וולף20/09/2015אין צורך ואין אפשרות לבדוק את הקרינה הזאת, היא מתחת לתחום הגילוי. הסירי דאגה מלבך לבנותיך אין סיכון גדול יותר מלשאר האוכלוסיה. הן פומיס הן בטון לא מסוכנים לפרט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון תודה על העזרה והסבלנות
אילנית20/09/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך בירור
ירון15/06/2016שלום ד"ר וולף
בהמשך לשאלות הישנות הללו של אילנית, האם תוכל בבקשה הלסביר איך לפומיס ולבטון אין השפעה על הפרט? הרי הפרט גר בתוך החומרים הללו!
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)