התחממות סמרטפון לרם דישון

מנהל הפורום

רם דישון
רם דישון
לקביעת תור אצל רם דישון ללא פרסום בפורום

• התחממות סמרטפון לרם דישון
    מיקה
    08/11/2015

שלום,
    צילמתי במשך שעה וחצי רצופות תמונות בסמארטפון.
    הרגשתי שהמכשיר מתחמם מאוד מאוד.
    אפילו באיזשהו שלב כשרציתי לעבור להסרטת סרטון, המכשיר כתב לי שהוא חם ושאפשר יהיה לצלם סרטון רק אחרי שיתקרר. וכשהוא חם המשכתי לצלם עוד תמונות.

שאלותיי:
    1. להבנתי, מעצם הצילום לא אמורה להיות קרינה בכלל.
    למה הסמרטפון כל כך התחמם?

2. האם להבא אני יכולה למנוע התחממות בכך שאצלם במצב טיסה?
    (ואז אוכל לצלם גם כמה שעות רצוף בלי שום סכנה?)

3. והכי חשוב: מה בעניין נזק בריאותי שגרמתי לעצמי?
    אני ממש מרגישה עקצוצים באמות הידיים ואני בחרדה בעקבות כך. מתי זה יעבור, האם גרמתי לעצמי נזק עתידי בלתי הפיך?

4. קניתי מכשיר חדש לחלוטין והוא ברשותי 10 חודשים. יש בו תקלה קטנה של נורת מסך שלא תמיד דולקת. עכשיו אני פוחדת לתקן כי קראתי שאחרי תיקון אף אחד לא מתחייב שרמת הקרינה תהיה כפי שהתקבלה מהיצרן.
    מה עושים? כל מי שמתקן את הנייד שלו מסתכן בכך שהטלפון שלו עכשיו מקרין יותר ממה שהיה קודם ואולי מעבר לתקן?.

תודה על התשובות
    מיקה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התחממות סמרטפון לרם דישון - תגובה

רם דישון
    08/11/2015

תשובות:
    1. נכון.
    הסמרטפון התחמם כי הוא עבד קשה בעיבוד כל תמונה ותמונה ושמירתה בזיכרון. יש כמה עשרות תמונות בשניה, ולכן המעבד עובד קשה מאד ומתחמם.
    2. מאחר והסמרטפון אינו אמור לשדר בזמן צילום, מצב טיסה לא יפתור את בעית החימום. שימי לב שהוא אינו בנוי לצלם שעות ברציפות, לכן הוא מתחמם ובשלב מסוים יפסיק לצלם עד שיתקרר.
    3. נראה לי שהעיקצוצים הם תוצאה של מאמץ של השריר בעת החזקת הסמרטפון ביד יחד עם חימום. אני מניח שיעבור תוך מספר ימים.
    4. תיקון של נורת מסך לא קשור למערכת השידור, לכן לא נראה לי שיש מקום לחשש. אם אחרי כל תיקון הסמרטפון ישדר בהספק שונה- זה יגרור בעיות קשות ברשת והחברות הסלולריות לא תוכלנה לסבול זאת, לכן נראה לי שזו סתם אגדה אורבנית. תקני את המכשיר ללא חשש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבהרה לגבי התחממות סמארטפון

מיקה
    08/11/2015

שלום,
    מתשובתך הבנתי שמצב טיסה לא ימנע התחממות סמרטפון בעת צילום ממושך.
    1. האם בכל זאת בעת צילום ממושך כדאי לשים על מצב טיסה כדי לא להחזיק הרבה את הטלפון בעת שהוא בשידור אותות?
    2. האם הסוללה שמתחממת לא פולטת גם קרינה כלשהי מסוג אחר שכדאי להימנע ממנה? האם למצלמה רגילה יש יתרון על סמרטפון בעניין של ביטחון בריאותי?.
    תודה,
    מיקה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבהרה לגבי התחממות סמארטפון - תגובה

רם דישון
    08/11/2015

1. השיפור קיים בצורה שולית, אבל לא יפתור את בעית החימום.
    2. סוללה חמה לא פולטת קרינה יותר מסוללה קרה.
    3. לא נראה לי. אני חובב של מצלמות איכותיות ורואה הבדל באיכות בין סמרטפון למצלמה רגילה, אבל זה כבר נושא אחר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו