מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קרינה מכבלי חשמל בבנייןאמיר06/12/2015
שלום,
רכשתי דירה חדשה מקבלן בשלבי בניה.
בתוכניות רואים כי חדר שינה אחד בדירה גובל עם קיר בלובי של הקומה ובקיר הזה מסומן בתוכניות "חשמל" ולידיו יש כיבוי אש ותקשורת.
שאלתי את הקבלן והוא אמר לי שכל שעוני החשמל מרוכזים בלובי למטה ובארון בקומות עוברים הכבלים שנכנסים לדירות. הדירה שלי היא קומה לפני האחרונה כך שהכבלים עוברים לדירה שלי ושל השכן ולדירה מעלינו.
השאלה היא האם יש סכנת קרינה כי יכולה להיות מיטה של הילד בצד השני של הקיר.
הקבלן טוען שזה בסדר גמור ואין שום שנאים או שעונים בקומות וכבלים עוברים בתוך צינורת וקיר של 20 סמ מפריד.
אבל שמעתי על המקרים שילדים יושבים בבתי ספר עם קיר גובל בארונות חשמל ושיש מזה קרינה.
תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרינה מכבלי חשמל בבניין - תגובה
רם דישון06/12/2015לא ניתן לדעת ללא מדידה בפועל.
מאחר והבנין עדיין אינו בנוי, בדוק עם הקבלן אם יש בנין גמור ומאוכלס שניתן למדוד שם.
בקשר לתשובת הקבלן- אצלו תמיד הכל בסדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשאלה
אמיר06/12/2015יש בניין צמוד שאפשר למדוד. יש אפשרות להשכיר מכשיר מדידה?
בנוסף אני מנסה להבין, גם אם אין בארון הזה שום שנאי ורק כבלי חשמל אזי עדיין יש סכנת קרינה מעבר לקיר? סהכ 14 דיירים ב 7 קומות ואנחנו קומה 6.
במקרה הגרוע ואכן תהיה קרינה מה ניתן לעשות אז?
האם לשים ארון בגדים בקיר המדובר והעברת המיטה לקיר אחר יכולה לפתור את הבעיה?
האם יש דרך למגן את הארון ולמנוע את הקרינה?
אני שואל מכיוון שלא בטוח שאוכל לבדוק בבנין האחר והדירה כבר נרכשה כך שאני מנסה להבין מה האופציות שלי.
בנוסף אם ואכן יתברר שיש קרינה מעל המותר האם אוכל לחייב את הקבלן לשאת בהוצאות המיגון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאגב
אמיר06/12/2015לקבלן יש יועץ קרינה, לא דיברתי איתו אבל הקבלן אמר שהיועץ אישר הכל.
האם זו עבודתו של יועץ הקרינה בבניינים חדשים? לבדוק בדיוק את הדברים האלו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)