מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- המשך שאלה לגבי קרינת חשמל ברכבמשה13/12/2015
שלום לכם,
לפני כמה ימים שאלתי שאלה בפורום וקיבלתי תשובה מרם דישון: אנחנו מעוניינים לקנות רכב חדש ושאלתי מהי קרינה חשמלית סבירה, וקיבלתי תשובה למדוד על מושבי הילדים, ושקרינה של 3 מיליגאוס היא סבירה.
הייתי כבר בשתי נסיעות מבחן של שני רכבים שונים השבוע: באחת מדדתי 5-6 מיליגאוס על מושבי הילדים, ובשניה מדדתי 20 (!) מיליגאוס. בשני המקרים היה מדובר ברכב SUV.
שאלתי כעת היא: האם במקרה "נפלתי" על שתי מכוניות עם קרינה גבוהה? או שיתכן וכל המכוניות בימינו הן עם קרינה כזו?
עוד שאלה: האם מכוניות SUV הן בד"כ עם קרינה גבוהה יותר ממכוניות משפחתיות רגילות, או שאין קשר?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
המשך שאלה לגבי קרינת חשמל ברכב - תגובה
רם דישון13/12/2015אינני יודע לענות לך- אין לי נסיון עם מדידות במכוניות.
מה שכן ראיתי הוא שלעיתים מכשירי המדידה רגישים גם לזרם ישר, ומראים קריאות גבוהות, בשעה שאין מהן שום סיכון.
לא הייתי פוסל רכישת רכב בגלל קריאה גבוהה. אנחנו חיים עם רכבים כאלו עשרות שנים ולא ראינו תופעות שליליות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך... מהו זרם ישר?
משה13/12/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה לך... מהו זרם ישר? - תגובה
רם דישון13/12/2015קצרה היריעה מלהסביר כאן את עקרונות החשמל. חפש חומר תורתי ברשת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה אז שאלה אחרונה
משה13/12/2015אם יש קריאות גבוהות, שאין בהן סכנה
האם יכולות להיות קריאות נמוכות שהן גם מוטעות? ולמעשה הן גבוהות? או שקריאה נמוכה היא בהכרח נמוכה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה אז שאלה אחרונה - תגובה
רם דישון13/12/2015בתחום הנמוך זה לא סביר.
בתחום הגבוה (סלולר וויי-פיי)-יתכן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתיקון - מדדתי לא 20 מיליגאוס
משה13/12/2015אלא >10
1. האם זה משנה את תשובתך שלא כדאי לפסול רכב על סמך מדידה?
2. אתה אומר שלא ידוע על בעיות מיוחדות שצמחו מקרינה ברכבים, אבל ילדים שחלו עקב קרינה, ייתכן וזה היה מקרינה ברכב, לא?!
3. ועוד משהו: אם אני מודד בבית 0.1 מיקרוואט לסמ"ר שמגיע מאנטנה סלולרית רחוקה, האם יתכן וזו טעות והמדידה גבוהה יותר?!??!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תיקון - מדדתי לא 20 מיליגאוס - תגובה
רם דישון13/12/20151. זה מחזק את המלצתי לא לפסול את הרכב.
2. הערך הגיוני. האם זוהי קריאת המכשיר (שמודד במיליוואט למטר רבוע), או שהמרת כבר למיקרוואט לסמ״ר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאכן המרתי
משה14/12/2015המדידה במכשיר שלי 1 מיליוואט
ושאלתי היא, לאור דבריך שיתכן ובקרינת רדיו המדידה במכשיר מראה ערך נמוך, אך ייתכן ולמעשה הערך גבוה בהרבה מכך, מה הסבירות שאכן זה המקרה?? מדובר באנטנה סלולרית שרואים מחדר הילדים.
ובנוסף, לא ענית בבקשה לשאלתי (אולי זו שאלה כללית מדיי), אך האם לא יתכן שילדים שחלו עקב קרינה, כן חלו אך ורק בגלל קרינה ברכב? אני מסיע ילדים כשעה וחצי כל יום ברכב, שזה נחשב הרבה, כי מוסדות החינוך שלהם רחוקים מהבית, ולכן אני מוטרד.
תודה רבה על התשובות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אכן המרתי - תגובה
רם דישון14/12/20151. לגבי קרינה מאנטנה סלולרית- הקריאות אמינות. עלולה היות בעיה במדידת ויי פיי.
2. לא ניתן לענות על השאלה, כי כל המידע הקיים היום הוא סטטיסטי, וטרם ראיתי מאמר על הסתברות לתחלואה עקב קרינה ברכב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאזשאלה אחרונה לגבי ויי פיי
משה14/12/2015תודה רבה ראשית על תשובותיך המקצועיות והאדיבות.
מודעותי לענייני קרינה התעוררה רק לאחרונה, ולצערי גיליתי שישבתי כמה שנים במרחק כ-60 ס"מ מראוטר של מחשב (כמה שעות טובות בכל יום).
כשרכשתי את מכשיר המדידה, רוב התוצאות כשמדדתי את הקרינה מאותו ראוטר היו בין 0.1 ל-3 מיליוואט (לא מיקרוואט) ופעם אחת מדידה של 12 (!!) מיליוואט (פעם בודדה שזה מדד כך).
לאור דבריך שיכול להיות שהמדידה היא למעשה הרבה יותר גבוהה ממה שהמכשיר מראה, מה הסבירות שאני הייתי חשוף לקרינה גבוהה מהמדידות שתיארתי לעיל?
האם יש סיכון לבריאותי מהמצב המתואר? (ברור שאי אפשר לשנות מה שהיה, אך אשמח לדעת).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אזשאלה אחרונה לגבי ויי פיי - תגובה
רם דישון14/12/2015אם מרחקך מהראוטר היה 60 ס״מ- לא נגרם כל נזק, ללא תלות בקריאות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבמחשבה שניה, היד עם העכבר היתה
משה15/12/2015כ50 ס"מ רחוקה מהראוטר
האם זה משנה את תשובתך?
אין לי עניין לחפור בעבר, אבל אני כן רוצה לדעת לאיזה סיכונים נחשפתי
תודה על התשובות המקצועיות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
במחשבה שניה, היד עם העכבר היתה - תגובה
רם דישון15/12/2015ראשית, לא נגרם כל נזק.
שנית, את הנעשה אין להשיב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)