מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ראוטר - מוטרדת מאדגיל20/12/2015
שלום רב,
אני יודעת שאין לבכות על חלב שנשפך - אבל גיליתי משהו שמאד מטריד אותי.
יש לנו ראוטר של הוט ליד מסך המחשב.
עד לחודש מאי השנה בערך הוי.פי. בו היה מכובה , היות והייתי מודעת לקרינה.
בחודש מאי התחלתי עבודה חדשה ובה אני עובדת מידי פעם מהבית.. כנראה שבמהלך חודש זה הדלקתי את הויפי ושכחתי לצערי לכבות עד היום.
המכשיר נמצא בסלון , במרחק של כ 30-40 סמ מכסא המחשב.
בני הגדוןל - בן 9 במהלך תקופה זו החל לראות סרטונים במחשב והשימוש שלו במחשב גבר.
מניחה שבממומצע שעתיים ביום מספר פעמים בשבוע.
אני אוכלת את עצמי על הנזק שנגרם.
האם אכן לתקופה כזו הנזק משמעותי? האם יש צורך לבדוק משהו?
בתקווה בכל זאת לשמיעת צפירת הרגעה מכם...
מירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ראוטר - מוטרדת מאד - תגובה
רם דישון20/12/2015לא נגרם כל נזק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה המהירה !!!
גיל20/12/2015תודה על התשובה המהירה.
אני אכבה מעכשיו את המכשיר. אני שמחה שתקופה זו אינה משמעותית לגרימת נזק.
חייבת לתת מילה טובה -
מעבר לזה שהרגעת אותי ואני שמחה , אני חייבת לציין שהפורום שלכם עוזר ומנחה כל כך הרבה אנשים.
תודה רבה לכם על העבודה המסורה והסבלנית שאתם עושים כל כך הרבה זמן!
שבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד נתון שב להטריד אותי
גיל21/12/2015שלום רב,
אני אשמח להרגע ,כפי שיוצא מהתשובה שקיבלתי...
אבל שמתי לב למשהו נוסף :
עכשיו שהסתכלתי על בני יושב ליד המחשב שמתי לב שלפחות חלק מהזמן הוא יושב ונשען על השולחן ככה שהוא ממש קרוב לראוטר ...(הראוטר מונח על השולחן ליד המסך )
האם זה משנה את התשובה ?
או שעדיין קרבה כזו למשך כמה שעות ביום למספר חודשים מוגבל עדיין נחשבת זניחה ונזק נגרם רק לאחר שנים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
עוד נתון שב להטריד אותי - תגובה
רם דישון21/12/2015אם הוא אינו מתלונן על כאבי ראש- לא קרה דבר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקה ?
גיל21/12/2015סליחה...
אבל חייבת הבהרה לאור התשובה :
הוא כבר 4 שנים סובל ממיגרנות ובמעקב.
1.אם אין שינוי בתדירות או בכאב עכשיו אין נזק ?
2.אם היה נזק כבר היינו רואים שינוי ?
3.האם כדאי לעשות איזה בדיקה עכשיו ? עוד x זמן ?
4. ובכלל בקרינה הזו לא דיברתם חס וחלילה על מחלה בדם ?
זה עלול לפגוע גם בראש ?
5.בכל מקרה חייבת להבין : להערכתך מחשיפה מספר חודשים במרחק קרוב כמה שעות ביום הסיכוי שנגרם נזק אפסי כפי שהבנתי מהתשובה הראשונה ?
תודה תודה תודה על הסבלנות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בדיקה ? - תגובה
רם דישון21/12/20151. מקרינה זו לא צפויה בעיה בדם.
2. אם הוא סובל 4 שנים ממיגרנה- סלקי מהבית כל מקור קרינה שהוא- טלפון אלחוטי, ראוטרים (אלחוטיים) למיניהם, טאבלטים ומחשבים ניידים שמחוברים לאינטרנט בצורה אלחוטית ובודאי טלפונים ניידים וסמרטפונים. ראי מה תהיה התוצאה.
3. אם לא היתה החמרה במיגרנות- אז כנראה התקופה הזו לא השפיעה, אבל יתכן שהוא רגיש קרינה מקודם.
5. פני ל"ללא קרינה בשבילך" הבחור הזה רגיש קרינה ומומחה לנושא ברמה בינלאומית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהובכל זאת ...
גיל23/12/2015שוב שלום רב,
תודה רבה על כל המידע ועל התשובה המפורטת.קראתי גם באתר שהפנת אותי.
לגבי כאבי הראש - אני לא חושבת שיש רגישות לקרינה , שכן מלבד מאותה בעייה ששכחתי לכבות את הראוטר - הדבר האלחוטי היחיד בבית הוא הטלפונים שלי ושל בעלי. סביר יותר שזו מיגרנה תורשתית.
בכל מקרה התדירות נשארה דומה.
אני רק חייבת להבין לגבי מה שקרה האם חשיפה זו שציינתי היא עדיין נחשבת לתקופה קצרה וכמות החשיפה מבחינת השעות לא גבוהה כך שהשפעה הקרינה היא עדיין בגדר זניחה\אפסית?
או שטעות זו גרמה לחשיפה שנחשבת כבר ארוכה ובעייתית יותר?
(מתישהו ממאי ועד לשבוע זה שכחתי לכבות את הראוטר.
בשימוש במחשב המרחק נע בין 10-40 סמ תלוי בצורת הישיבה.
שלושת ילדי השתמשו במחשב - הגדול - בין 9 - השתמש הכי הרבה - להערכתי הגסה בממוצע שעתיים ביום.)
מחכה לתשובה ... בתקווה שזו תגרום לי להפסיק לאכול את עצמי על הטעות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ובכל זאת ... - תגובה
רם דישון23/12/2015לצערי, לא ניתן לענות על שאלה זו. אם עד עתה לא נתגלו שום סימפטומים שליליים- קרוב לודאי שלא ארע דבר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה עקרונית
טלי23/12/2015חיפשתי בפורום תשובה לנושא דומה ונתקלתי בהתכתבות זו.
יש לי שאלה עקרונית -שאני חושב שגם אליה חותרת שואלת ההתכתבות.
האם לקרינה זו השפעה מיידית - היות וציינת בתשובותיך כאבי ראש /סימפטומים אחרים - דהיינו אם תוך זמן קצר לאחר החשיפה אין משהו מיוחד אפשר להיות רגועים ?
או שמא מדובר בקרינה מצטברת שחס וחלילה עלולה לגרום נזק עוד זמן רב?
ואז לדעתי השואלת מכוונת האם תקופת החשיפה ששאלה ביחס לכמות השעות ביום נחשבת לחשיפה ארוכה או עדיין חשיפה שאפשר לקרוא לה זניחה בנוגע להשפעות לטווח הארוך, אם קיימות?
במידה וחשיפה זו נחשבת בעייתית יש טעם ליזום בדיקות?
(יש לי בעיה דומה ..טווח זמן דומה קרינה שאליה נחשפתי בקורס יומי שהייתי בו).
תודה על ההבהרות העקרוניות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועד כמה זה שונה מחשיפה..
טלי23/12/2015ועד כמה זה שונה מחשיפה של אנשים שמדברים בסלולרי אותה תקופה נגיד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ועד כמה זה שונה מחשיפה.. - תגובה
רם דישון23/12/2015אנשים שמדברים הרבה בסלולרי צמוד לאוזן חשופים הן לבעיות של כאבי ראש וכדומה ובנוסף גם לגידולים באיזור האוזן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלה עקרונית - תגובה
רם דישון23/12/2015עדיין לא הגענו לשלב שניתן לענות באמינות כלשהי על השאלות הללו. קרוב לוודאי שאם עד רגע נתון לא אירע דבר- הוא גם לא יתרחש בעתיד, אבל כאמור זוהי השערה בלבד.
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)