בניית פילר חשמלי עקב שיפוץ רחוב במרחק של פחות משני מטר מביתי!!!

מנהל הפורום

רם דישון
רם דישון
לקביעת תור אצל רם דישון ללא פרסום בפורום

• בניית פילר חשמלי עקב שיפוץ רחוב במרחק של פחות משני מטר מביתי!!!
    טל
    30/01/2016

שלום רב,
    ב20.1.16 הקימו בחטף פילר חשמלי כחלק משיפוץ רחוב עבאס בתל אביב. מול מרפסת ביתי - מרפסת פעילה שהילדים משחקים בה כמעט בכל יום והדלתות פתוחות לרווחה כי מדובר בבית פרטי והגרוע מכל שהיא מחברת לדלת וקיר חדר השינה של בתי בת ה-10. שלחתי תלונה אל חברת החשמל והעירייה שהחליטו לסרטן 24/7 את משפחתי באופן קבוע!!!. אני רוצה לדעת מהן התקנות לגבי הקרינה המיינת - מרחק של פחות משני מטר למרפסת פעילה? מה הן הזכויות שיש לי כי מדובר בשיפוץ רחוב והפילר לא היה עד היום!!!. תודה רבה טל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זו לא קרינה מייננת!

דן - מהנדס
    31/01/2016

לוח התחברות שכונתי ממרחק של 2 מטר נחשב בטוח מבחינת עוצמת השדה המגנטי שהוא משרה. אם זה ממש מדאיג אותך, אתה יכול להזמין איש מקצוע שימדוד את עוצמת הקרינה בחדר השינה הקרוב. יש המון בתי מגורים פרטיים שיש להם נקודת התחברות כזאת בכניסה לבית, ולא ידוע על שום נזק שנגרם לאף אחד מזה.. הסכנה היא משנאים וקווי מתח גבוה, אבל אלו לא נמצאים באזורי מגורים...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פילר חשמלי תגובה לדן

טל
    31/01/2016

שלום רב דן,
    לא יודעת מה הרקע שלך? אשמח לדעת. אני מצרפת תמונה על מנת להסביר למה אני מתכוונת. תמונה ממקום אחר שאמורים להתקין בפתח ביתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלו ארונות הסתעפות וריכוז מונים

דן - מהנדס
    01/02/2016

זה ארון מתח נמוך 400 וולט, עם הסתעפות ככל הנראה ל 6 בתים, שזה אומר 315 אמפר כפול 3. עוצמת הקרינה היא פונקציה של ההספק ולכן תלויה בריבוע הזרם. זרם של 300 אמפר (זה כמובן עבור עומס מרבי בו כל השכנים מפעילים תנור ומזגן בו זמנית), גבוה פי 30 בממוצע מזרם הזורם בקווים שבקירות הבית. שם אתה נמצא במרחק של עשרות סנטימטרים עד לכמטר וחצי. עוצמת הקרינה קטנה ביחס הפוך לריבוע המרחק, שזה אומר במרחק של שורש 30 כפול נניח מטר אחד, שזה כ 5 וחצי מטר מהארונות אתה חשוף לאותה קרינה זניחה שיש לך באופן טבעי בממוצע בתוך הבית...

לא ההיתי מבלה לצמוד לארונות אללו כל שעות היום, אבל אם הם רחוקים לפחות 5 מטר מכל חדר שינה, אז אין סיבה לדאגה. כמובן שיתכן שמדובר בארונות ל 12 צרכנים, אז יש לכפול את האומדן פי 1.5 לערך (שורש 2).

שוב, אם זה ממש מטריד, יש חברות שמבצעות בדיקת קרינה. זה עולה כ 500 שח לביקור. חשוב להביא אותם בשעת עומס שיא ולא בבוקר שאין אף אחד בבתים.

אני בעל PHD בהנדסת חשמל ומרצה באחת מהאונירסיטאות בארץ בתחום של אלקטרוניקת הספק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מענה לדן

טל
    01/02/2016

הבעיה דן שזה פחות משני מטר מממרפסת פעילה שהילדים משחקים כל הזמן. ובקיץ הדלתות פתוחות שהקיר דק לחדר שינה. וזה לא יהיה מחובר לשש דירות להרבה יותר. וזאת ממש בעיה. תודה על התשובה שלך. כלל לא מרגיע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו