מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלה למומחי הפורום בנושא רכישת דירהשיר03/05/2016
ערב טוב,
ראשית תודה רבה על הפורום המעולה, שממנו למדתי הרבה אודות קרינה וכיצד להימנע ממנה ככל הניתן.
יש לי שאלה בנושא קשור ואמנם זהו לא נושא הפורום, אך אולי נכבדיי המלומדים יוכלו להפנות אותי לגורמים הרלוונטיים (מומחים, פורום אחר וכדומה) או אפילו לתת תשובה בעצמכם.
אני מעוניין לרכוש דירה למשפחתי הצעירה. את נושא הקרינה "סגרתי" - כי יש לי מכשיר ואני יכול למדוד אם יש קרינה כלשהי בדירה.
עם זאת, אני מאוד מודאג מאיכות הסביבה ובעיקר איכות האוויר - כלומר מהימצאות מפעלים שונים באיזור המגורים. יש בנמצא את האתר של המשרד לאיכות הסביבה, ויש בו הרבה נתונים, כולל מפה שמראה איפה יש מפעלים וכו', אך לא ברור מהנתונים שם כמה זה מסוכן למי שגר בקרבת המפעל.
מה הם כללי האצבע כשבאים לרכוש דירה למשפחה צעירה, בכל הנוגע לבחירת מיקום כמה שיותר "בריא"?
איך ניתן לדעת האם מפעל מסויים מסוכן או לא? הרי אין מכשיר מדידה כמו לקרינה, שמודד איכות אויר.... (או שיש?)
את מי אפשר לשאול בנושא זה?
אין לי רצון להיכנס יותר מדיי לעובי הקורה, כי לא נראה לי שאוכל לצאת מזה.... יש יותר מדיי מפעלים, בכל מקום כמעט, כך שקשה להימנע מהם. אך אשמח לדעת מה עליי לבדוק לפני בחירת מיקום לחיפוש דירה, כדי שאוכל לישון בשקט בלילה ביודעי שעשיתי בחירה כמה שיותר "בריאה" למשפחתי ולעצמי.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה למומחי הפורום בנושא רכישת דירה - תגובה
ד``ר דני וולף04/05/2016לא שאלת כלום (:
כעיקרון כל התעשייה הכבדה ובייחוד מחצבים ודלקים מזהמת מאוד וכדאי להתרחק ממנה.
היכן שיש ארובות ועשן שומר נפשו ירחק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחידוד השאלות....
ירון04/05/2016תודה על התשובה!
אחדד את השאלות:
1. האם יש דרך לבדוק מה רמת זיהום האוויר במיקום נתון?
2. אמרת שדלקים ומחצבים הכי מסוכנים. מה הם מחצבים? איך יודעים אם מפעל מסויים פולט דלקים?
3. האם אתם מכירים מומחים בפורום אחר/אתר שיכולים לסייע בשאלות אלו?
4. יש שכונה מסויימת שאני מתעניין בה. במרחק 2.5 ק"מ מהשכונה יש מפעל של עופות (לול). המפעל נמצא דרום מערבית לשכונה (וככל הידוע לי כיוון הרוח הוא מערב או צפון-מערב?). לפי המשרד לאיכות הסביבה, המפעל פולט: אמוניה וחומר חלקיקי עדין מרחף. האם זה נשמע לכם מסוכן?
5. מה לגבי ארובות של בתי חולים? האם להתרחק גם מהם? מה המרחק הסביר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)