מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלה לד"ר וולף ורם דישון בנושא ראדון ועודירון19/05/2016
שלום רב,
אני ומשפחתי רוצים לרכוש לראשונה בית, ואנו הולכים כנראה לכיוון של בית קרקע/דירת גן על הקרקע.
שמענו שיכולות להיות בעיות הנובעות מחומרי בנייה שונים, לרבות גז ראדון, אך לא רק, שעשויות להשפיע על בריאותינו
שאלותינו הן:
1. למעט הסיכוי להימצאות גז ראדון, מה הן הסכנות האחרות שעלולות לנבוע מחומרי הבניה?
2. כיצד יודעים אם מבחינה בטיחותית (הכוונה לחומרים מסוכנים שנמצאים בחומרי הבניה) הבית אינו מסוכן? האם יש דרך לבדוק?
3. אין לנו כוונה להשתמש בממ"ד, במידה ויהיה אחד כזה בדירה שנמצא (אולי לצורך מחסן ). מבחינה בריאותית, האם עדיף דירה חדשה יותר עם ממ"ד או דירה ישנה ללא ממ"ד? במילים אחרות, האם חומרי בניה בדירה הישנה יותר, מסוכנים יותר?
4. באופן כללי, מה עליי לבדוק בדירה חדשה לפני רכישתה כדי לוודא שהיא בטוחה לנו ולילדים?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לד"ר וולף ורם דישון בנושא ראדון ועוד - תגובה
ד``ר דני וולף19/05/2016כדאי לבדוק רדון בכול מקרה, בדיקה קצרה.
עדיף בית מלפני בלוק לבן שהוא מקרין מינימום, ולא בלוקי פומיס שהם על סף גבול הקרינה המייננת.
לגבי הממ"ד אם הבית חדש בסדר, עדיף לא להשכין שם ילדים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה אבל התשובה לא ברורה לי
ירון19/05/2016ד"ר וולף, לא הבנתי האם עדיף בית ישן או בית חדש?
אם ישן, מה נחשב ישן?
האם עדיף בלוק לבן?
איך יודעים איזה בלוקים יש בבית? האם יש דרך לבדוק?
ממתי בונים עם פומיס?
אשמח להבהרות כדי שאדע על מה להסתכל ולבחור בחירה טובה ובריאה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד משהו......
ירון19/05/2016כשחיפשתי חיפוש מהיר בגוגל על פומיס, נכתב (אין לי מושג על ידי מי ) שבבלוק איטונג יש חומר מאוד מסוכן ובגלל זה אסור לתלות בגני ילדים מזגן על בלוקים אלו בהוראת משרד החינוך.
א. האם גם איטונג מסוכן?
ב. איך אפשר לצאת מכל התסבוכת הזאת ולמצוא בית??? האם יש מישהו שבאמת בודק מאיזה בלוקים בנו את הבית? זה מדאיג אותי שזה יצמצם מאוד את האפשרויות שלי ויטיל עליי נטל כבד לברר. הבריאות הכי חשובה לי עם זאת ולכן אשמח לקבל עצה/הדרכה
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד משהו...... - תגובה
ד``ר דני וולף20/05/2016בלוק לבן, מבלי להזכיר שמות יצרנים, הוא הבלוק הטוב ביותר, המקרין הכי פחות או בכלל לא.
ו..... נכון רוב הבתים הפרטיים בנויים מבלוקי פומיס, כי הם זולים יותר לבנייה, ויש הטוענים נוחים יותר לבנייה. הבנייה הרוויה רובה ככולה מבלוקים לבנים. אין בעיה לדעת מאיזה בלוק הבית בנוי, אולם את זה תשאלי באתר הבנייה.
ברור שעדיף בית חדש על ישן.
בכול מקרה כדאי למדוד רדון, במדידה קצרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבלוקי פומיס עומדים בתקן!!!!!!!!!!!!
ד``ר דני וולף21/05/2016אמנם בלוקי פומיס הוגדרו בתקן במסגרת "עיסוק" כי הם מקרינים קרינה רדיואקטיבית בגבול העליון, עליון של התקן אולם לצערי הם עומדים בתקן.
לעומתם הבלוקים הלבנים (אשקלית, איטונג ואחרים) מקרינים במקום הנמוך ביותר בסקלת הקרינה.
הקרינה המייננת שאנחנו חשופים אליה כל החיים מצטברת, ופוגעת יותר בגילאים הצעירים. הקרינה נובעת מכדור הארץ, מהשמש, וחלק גדול מחומרי הבנייה. אמנם אפשר לחשב את כמות הקרינה הכללית אליה חשופה האוכלוסייה ואת הסיכון שבה אולם זה מזערי לגמרי ואין שום היגיון וצורך לחשוב על זה.
אנו נסתפק בהצעה להיצמד תמיד לעיקרון ה-
ALARA: AS LOW AS REASONABLE POSSIBLE . נמוך ככול שסביר ואפשרי.
מאילו חומרי בניין הבית שלכם בנוי, ואיך אפשר לדעת ועוד שאלות בנייה אחרות אני מציע לפנות לאתרים אחרים המתמחים בזה, כמו מרכז הבנייה ואחרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)