הנחיות לאחר מיפוי PET CT בנוגע לקרבה לנשים בהריון

מנהל הפורום

רם דישון
רם דישון
לקביעת תור אצל רם דישון ללא פרסום בפורום

• הנחיות לאחר מיפוי PET CT בנוגע לקרבה לנשים בהריון
    נטע
    12/09/2016

שלום,
    כמה זמן לאחר מיפוי PET CT עם מתן חומר ניגוד FDG בשתייה יש להמנע מקרבה לנשים הרות?
    האם מגע קרוב וממושך לאשה בתחילת הריונה (שבוע 6-7) כ-12 שעות לאחר הבדיקה עלול לסכן את העובר?
    תודה מראש!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הנחיות לאחר מיפוי PET CT בנוגע לקרבה לנשים בהריון - תגובה

ד``ר דני וולף
    13/09/2016

כדי לדעת במדויק צריך לשאול את המכון, הם בדרך כלל נותנים הוראות מדויקות. בכל מקרה אני לא ממש לא ממליץ להתקרב לאישה הרה מגע קרוב וממושך ב24 השעות הראשונות. אגב החומר הרדיו-אקטיבי מופרש בעיקר בשתן בזיעה ובצואה. אני מקווה שלפחות אחרי מקלחת ושלא הייתה נגיעה בזיעה, אפילו זיעה שהתייבשה על העור ולא נשטפה. למרות כל זאת הקרינה מאוד מאוד חלשה אם בכלל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התשובה

נטע
    13/09/2016

במכון לא נתנו שום הנחיות לאחר הבדיקה. כשהתקשרתי נאמר לי שאין הנחייה רשמית ממשרד הבריאות ולא ידעו להגיד זמן מדויק (לא דיברתי עם צוות רפואי).
    שוב תודה על המענה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו